Reklama

Reklama

Nesnesitelná tíha obrovského talentu

  • USA The Unbearable Weight of Massive Talent (více)
Trailer 1

Herca Nicka Cagea trápia finančné problémy. Aby odvrátil nevyhnutný bankrot, musí prijať ponuku vystúpiť na narodeninovej oslave bohatého fanúšika za odmenu milión dolárov. Týmto fanúšikom je však mocný drogový barón Javi Gutierrez (Pedro Pascal), ktorý uniesol dcéru mexického prezidentského kandidáta. A tak musí slávny herec Nick pod vedením agentky CIA Vivan (Tiffany Haddishová) predviesť pred gangstrami svoje životné predstavenie, aby zachránil nielen seba, ale aj svojich blízkych a splnil cieľ tajnej misie. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Na lowbudgetovku to vlastně vůbec není špatné. Film zvládá dobře parodovat tvorbu Nica Fuckin Cage a zároveň se umí brát vážně, občas až teatrálně, předvádí opravdu masivní tíhu nezměrného talentu této legendy. Škoda jen, že je na filmu vidět omezený rozpočet, protože tomu odpovídá kvalita filmu jako takového. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Aneb když se vaše lepší polovička chce na film podívat kvůli facebookovému memu. Výborné meta blbnutí, konečně role šitá na míru pro Cage a neskutečná oddechovka k tomu. Žánrový vývoj od lidského dramatu po akční komedii je celkem nečekaný, ale funguje - protože tak má snímek od všeho trochu. Pedro Pascal je výborný a jako Cageův fanoušek číslo jedna naprosto uvěřitelný i v těch nejabsurdnějších situacích. Linka s dcerkou tne do živého. Bude se malé líbit Kabinet doktora Caligariho stejně jako mě? ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac všetkého; gagov, bláznivosti, aj cameí, ale i tak ide o maximálne príjemnú jazdu, hlavne pre nás fanúšikov. Skôr 3*, ale povinne 4*. Ps: Už mi skončil covid, tak zas budem hodnotiť filmy jak normálny človek, nie 4 denne. :D Pss: Top 3 najobľúbenejších filmov: Trainspotting, Scarface, Jasný terč. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Dúfam, že nebude chcieť, aby som mu ho vyfajčil. Alebo aby som ošukal jeho ženu. Alebo aby som sa pozreral ako ju šuká on.“ Ďalší vynikajúci námet pochovaný podpriemerným scenárom. Keď už Nick Cage hrá Nicka fuckiiiiiiiiiiiiiin' Cagea, čakal by som nálož vtipov, hlášok a narážok na jeho filmy a kariéru. Iste, odkazov na filmy je tu viacero, ale vtipný tento film rozhodne nie je. Nejaká vtipná scéna či hláška sa pritrafí raz za pol hodinu. A to je málo. Strašne málo. Nakoniec ale musím dať Nickovi (a jeho alter egu) palec hore aspoň zato, že sa, podobne ako JCVD, občas snaží oživiť svoju polomŕtvu kariéru. 50 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Z prvních minut jsem byl nadšený. Jakmile Nicolas Cage párkrát rozpohybuje své grimasy nebo vede rozhovory s mladší verzí sebe sama, je to radost. Nic Cage je tu Nicem Cagem, a světe, div se, neprochází zrovna příjemným obdobím. Je po rozvodu, k dceři by mohl být podle exmanželky pozornějším, účty přibývají, kvalitní role nikoliv, ovšem teď přišla nabídka na snadno získaný milion: má se na Mallorce zúčastnit narozenin pracháče, který je Cageovým velkým fandou. Ten navíc napsal scénář a doufá, že herce zaujme. Problém je, že je fanoušek v hledáčku CIA. A právě agenti zapojí Cage do vyšetřování. Všichni dobře víme, že Cage měl být v posledních patnácti letech mnohem vybíravější. Předtím hrál v ambiciózních projektech, se zvučnými režiséry, sbíral herecké ceny včetně Oscara, aby v 90. letech platil i za výdělečnou akční hvězdu. Divák ocení, že je ochotný si ze sebe dělat legraci, snímek je plný odkazů na jeho filmografii a je to příjemné vzpomínání. Srdcem filmu je vztah mezi Cagem a jeho hostitelem. Jejich podivínské chemie se ovšem divák někde v půli lehce zasytí, kreativní jiskra je pryč a celé to mohlo být ještě šílenější. Ale hlavně nápaditější. V oné druhé půlce jsem čekal, že přeřadíme na vyšší level, ale spíš jsme pozvolna doklopýtali do finále. S průměrnou akcí a průměrným humorem. Kousky o pomíjivosti slávy a o horské dráze showbyznysu jsme už viděli mnohem lepší. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (19)

  • Postava Vivien (Tiffany Haddish) byla v původním scénáři mužským agentem CIA. Jmenovala se Irving Duquesne a byla popsána jako „unavený muž s nadváhou“. (ČSFD)
  • Společnost Lionsgate přeplatila HBO Max a Paramount za filmová práva. (HanzoBureshi)

Související novinky

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

16.03.2022

Následující zpráva zřejmě zdivočí představivost mnoha filmových fanoušků, i když je třeba ji brát s velkou rezervou. Nicolas Cage v předchozích dnech zavítal do texaského Austinu na South by… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Reklama

Reklama