Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastain) je na smrtící misi. Přísně utajovaná zbraň se dostala do rukou nepovolaných žoldáků, a tak vymyslí plán. Spojí své síly s mezinárodní konkurencí! První je německá agentka - drsňačka Marie (Diane Kruger), další je bývalá  spojenkyně MI6 a špičková počítačová specialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a do třetice je to zkušená kolumbijská psycholožka Graciela (Penèlope Cruz). Tyto ženy se navzájem moc nemusí, ale v zájmu důležité mise je nutné, aby spolupracovaly. Musí být o krok napřed před tajemnou ženou Li Mi Sheng (Bingbing Fan), která sleduje každý jejich pohyb. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (131)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Já teda rozhodně nehraju za feminismus ve filmu ani na genderovou vyváženost, ale toto se fuckt povedlo. To jak všichni ti všiváčtí parchanti dostali přes hubu od holek potažmo matky, bylo naprosto okouzlující. Akčňák se vším všady a navíc samé pěkné baby, to se pořád ještě jen tak nevidí. Super oddechovka i když to bylo vlastně úpa obráceně a možná právě proto! Za mě 85% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zápletka se superzbraní je jako z Jamese Bonda, děj ale připomíná mentálně retardovanou verzi už beztak retardovaných Charlieho andílků, kteří ale byli alespoň retardovaní roztomile a nebrali se tolik vážně. Návod k použití: Pusťte si začátek z Kolumbie, pak si skočte do 47.minuty na chvilku na čumendu do nějaký marocký mediny (kam se doufám letos podívám už potřetí osobně), a nakonec si pusťte titulkovou pecku od Peaches a hoďte tuhle limonádu do koše. Tedy pokud ovšem nejste náctiletý holky, v tom případě je to film speciálně pro vás. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ženský špionážní thriller tradičně o špionkách snažící se zachránit svět. Jsou tři, takže jakoby to v podstatě kopírovalo snímek ´Charlieho andílci´ (2000). Ale vlivem přítomnosti čtvrté ženy, která agentkou není, to také zároveň připomene motiv románu Alexandra Dumase staršího ´Tři mušketýři´. Ta čtvrtá je psycholožka, či co, a tak vlastně mezi agentkami působí podobně, jako D´Artagnan mezi mušketýry. A aby jich nebylo málo, později se k nim přidá ještě pátá. Je to však jen hloupá čirá zábava patřičně poupravena do sounáležitosti genderové vyváženosti se vším, co k tomu patří. Rasová vyváženost samozřejmě také nechybí. Nejen že jsou zastoupeny všechny tři, ale tradičně je tu i dvoubarevné partnerství či manželství. Tentokrát je neobvyklá změna, neboť nyní má černoška bělocha. Každopádně kodex druhého Lebensbornu je tak zachován. Takže tu máme nebojácné, do všeho se vrhající, ženy agentky s nechybějícím a doslova do očí bijícím sexismem. Intriky nestojí za řeč, ale nejdůležitější je fakt, že mužští padouši blbě střílí a byť  jsou o hlavu větší a fyzicky zdatnější, agentky jim bez problému, jak se jednoduše říká, nakopou prdel. Spousta kýče nejen v akčních scénách, ale jen tak v rámci filmové zábavy to stačí. Že jo předvídatelné?  No jo, je. Ale divačky to zajímá? Snímek Netflixu, který tímto známým motivem opět jen zaplnil svou knihovnu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Holky (po čtyřicítce) v akci! Jessica Chastain coby producentka filmu kontaktovala Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupitu Nyong´o a Bingbing Fan, jestli by si nechtěly zahrát v něčem akčním. A holky nejprve zkontrolovaly svoji váhovou hmotnost a před zrcadlem vypnutí pokožky a tvorbu vrásek, načež uznaly, že je to výtečné. A tedy směle můžou prezentovat svůj zralý sexappeal. A honbu za diskem s potenciálně škodlivým obsahem pro lidstvo mohou absolvovat po rozličných kontinentech bez drastických diet. Každý divák si vybere na herečkách svoji přednost. Diana má úchvatné poprsí, Jessica má lepou postavu, Penélope oslnivou hřívu, s Lupitou a Bingbing zažije v posteli exotiku. Když se v jednom filmu sešlo takové oslnivé ženské obsazení, není divu, že mužské herecké protějšky proti nim nemají velkou šanci zaujmout. Nějaké známky diváckého zaujetí sice vykazoval Sebastian Stan, který nejdříve zmizel ze scény, aby pak předvídatelně vstal z mrtvých, ale ani on nedokázal naplno překonat přítomné dámy. A Jason Flemyng se také příliš nezmohl na větší odpor proti ženské přesile. Dirigování dam si vzal režijně na starost Simon Kinberg, který nevsadil na spektakulární akci. Dal větší přednost kontaktním bitkám, přestřelkám a honičkám. Chtěl si zřejmě hlavně odpočinout od svého produkčního kolotoče, kdy produkuje jeden film za druhým, přičemž mu na režírování nezbývá už čas. Dvě hodiny utekly svižně. Ovšem s návratem agentek a jedné psycholožky zpět do akce už moc nelze počítat. Je ale hlavní, že se taková pěkná ženská elita sešla v jednom filmu, akčně si zařádila a pak se zase rozešla do jiných filmů. 10/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je tam množstvo klišé, kto je kto odhadnete hneď na začiatku, aj jednotlivé zvraty, ale... prednedávnom tu bol podobný a oveľa viac vyhajpovaný Grey Man a ten sklamal na celej čiare. 355 je omnoho zábavnejšia jednohubka, kde by som sa nebránil ani pokračovaniu. Máme tu 5 cool báb naprieč rasami a farbou vlasou a spolu im to super ladí. Straty skutočne bolia a vedomie, že sa nedá veriť žiadnej inštitúcii, i keď pôsobí v demokratickej krajine, je skôr fakt aktuálneho sveta, než fikčný výmysel scenáristov. 70% a hore zaokrúhľujem najmä vďaka tomu, že o tomto filme akoby nikto nepočul. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (11)

  • Film měl mít premiéru již v lednu 2021, ale kvůli pandemii covid-19 byla premiéra odložena. (peeteno78)
  • Film byl původně koncipován jako televizní seriál. Dokonce byl natočen i pilotní díl, ve kterém ztvárnila hlavní roli Somerset O'Neal. Seriál ale nikdy nebyl dotočen. Největší změnou oproti seriálu je postava německé agentky. Ta byla v seriálové verzi původem z Francie. (peeteno78)

Reklama

Reklama