Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dana Martinová, mladá žena volnějších mravů, zemře rukou psychicky labilního mladíka Pavla Zacha. Ten se v záchvatu žárlivosti neudržel a zabil dívku úderem do hlavy. Policie najde mrtvolu díky Danině kamarádce Evě Simonové. A právě Eva se stane druhou Pavlovou obětí. Mladík totiž v obavě z vyzrazení dívku napadne a utopí ve vaně. Dvojnásobnou vraždu dostane na starost jako svůj první případ kriminalista poručík Zeman, jemuž pomáhá zkušenější kolega Suchánek. Vyšetřování však zpočátku nikam nevede. Zatímco Pavlův otec se snaží umístit duševně nemocného syna do psychiatrické léčebny, Pavel ze strachu spáchá další vraždu. Ani on, ani vyšetřovatelé však zatím netuší, že od jisté doby je Pavel pouhým nástrojem v rukou někoho jiného… (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

wosho 

všechny recenze uživatele

Kladem je ze režie Petra Schulhoffa a hudba http://www.imdb.com/name/nm0087818/, tyto dva elementy budují přesnou atmosféru ( a to hlavně v úvodu). Bohužel jak se Schulhoffovi dařilo v pozici režiséra, tak již nezvládal pozici scénaristy, byť vycházel z románové předlohy. Motivace, psychologie postav a celá struktůra děje jde proti vypravěčskému stylu režie. Film tím kulhá v napětí. Divák sleduje vyšetřování, při tom je díky znalosti osoby vraha o mnoho kroků před vyšetřovateli a počíná se nudit. Film sice má "údernou pointu", ale ta nedokáže napravit onu dramaturgickou chybu s postavou odhaleného vraha hned v úvodu. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě moc nebavilo. Namíchaná detektivka s milostným románkem, to není můj šálek kávy. Rozmělňované napětí, trochu nevěrohodný Cupák. Na druhou stranu není detektivka zatížena ideologickými nesmysly jako mnohé jiné filmy té a pozdější doby, což ji vytahuje z průměru o kousek výš. Petr Schulhoff už měl své nejlepší detektivky za sebou, bohužel. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné vyšetrovanie, zamotané rodinné vzťahy medzi podozrivými a dvaja vyšetrovatelia. Jeden veľmi aktivny a druhý skúsenejší, pričom medzi nimi padnú aj vtipné hlášky. Všetci sú vo filme notorickí klamári, takže o zábavu je postarané. Film určite nie je priemerný, ale zaslúži si poctivé štyri hviezdy. Aj za prekvapenie na záver. –––– Tak co, uložil jste ji do hajan? –––– Člověk si vytvoří hypotézu a najednou se mu zhroutí jako domeček z karát. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Schulhoff tyhle kriminálky uměl. Tady se nemohl opřít o vynikajícího Hrušínského, ale musel si vystačit s méně talentovaným a daleko méně charismatickým Cupákem. Dojmu to neublížilo a zápletce to spíš pomohlo, protože vždy sebejistý Hrušínský by naivního oblouzněného vyšetřovatele takhle krásně nezahrál. Nápad režiséra obsadit typově velmi podobné herečky je vynikající. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Detektivky, v nichž známe od začátku vraha, musí mít v sobě něco překvapivého, co divák odhaluje teprve postupem času. V tomto případě je to rozuzlení (a zodpovězení otázky, kdo stál minimálně nepřímo v pozadí dvou ze tří vražd, v celku překvapivé. V tomto směru tedy spokojenost. Co mě též velmi zaujalo byla místy až hororová hudba Pavla Blatného. Když třeba vrah likviduje své oběti, zní jen takový tepavý rytmus. Dost síla. Z obou kriminalistů mi přišel určitě zábavnější Jaroslav Moučka, který svými hláškami místy doslova perlí. Eduard Cupák mi na detektiva přišel trošku moc uhlazený. V porovnání se Schulhofovou série s majore Kalašem tomu možná něco chybí, ale jinak je to furt nadprůměrná detektivka. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení scény, ve které měl Jiří Adamec jako psychopat Pavel Zach utopit ve vaně svou tetu, málem došlo k tragédii. Aleně Vránové, která ji hrála, se do plic dostala voda a opravdu se začala topit. Nikdo ze štábu to netušil, všichni si mysleli, že se tak urputně brání, protože to podle scénáře bylo jejím úkolem. Nakonec herečku musel oživovat narychlo přivolaný závodní barrandovský lékař. (raininface)
  • V pokoji vraha je plakát anglické rockové skupiny Deep Purple. (vojtas73)

Reklama

Reklama