Reklama

Reklama

Undine je historička, která přednáší o městské výstavbě Berlína. Když ji však opustí muž, kterého miluje, dostihne ji starý mýtus. Musí zabít muže, který ji zradil, a vrátit se do vody. Nečekaně potkává profesionálního potápěče Christopha a zamiluje se do něj. Je to nová, šťastná a čistá láska, naplněná zvídavostí a důvěrou. Když ale Christoph začne cítit, že Undine před něčím utíká, přiměje ji to postavit svému prokletí jednou provždy. (Film Europe)

(více)

Recenze (14)

CinemaView.sk (Romana Otočková)

"Dvojica hlavných hrdinov je však tak dokonale prirodzená a autentická, že vás celkom nenásilne vtiahne do príbehu, aj keď vám niektoré jeho časti nezapadajú do celku. Paula Beer a Franz Rogowski už si zahrali v predchádzajúcom Petzoldovom filme Tranzit a ich chémia dokonale funguje aj v tomto…" více

Pinbacker.cz (Adam Hencze)

"Petzold se tu motá ve vzdávání holdu Berlínu jako takovému, jeho nenápadné podlézání (které má samozřejmě souviset s tématem a tvořit juxtapozici mezi Franzovým potápěním a symbolikou kanalizační vody) je ale zastíněno asi pěti různými konci. Za oponou se tu skrývá kýč, což je bohužel výsledkem…" více

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

Byly rozdány 33. Evropské filmové ceny

Byly rozdány 33. Evropské filmové ceny

12.12.2020

Dnes večer byly prostřednictvím online přenosu z Berlína uděleny Evropské filmové ceny (EFA) v rámci svého 33. ročníku. Nejvýraznějším výhercem se stal dánský snímek Thomase Vinterberga Chlast, jenž… (více)

Reklama

Reklama