Reklama

Reklama

Beznaděj

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na osamělé nevadské dálnici zastaví vůz manželů Jacksonových policejní automobil. Sedí v něm Collie Entragian, mohutný policista z malého městečka Beznaděj. Místo formální kontroly dokladů ovšem Petera a Mary odveze do městského vězení, kde je již zavřena i rodina Carverových, stárnoucí spisovatel Johnny Marinville a zvěrolékař Tom Billingsley. Collie se dle jeho slov zbláznil a vyvraždil celou pouštní osadu. Dokáží jeho příští oběti přežít a s pomocí věřícího hocha Davida Carvera porazit zlo zmítané Beznadějí? DESPERATION (Beznaděj) je filmovým zpracováním stejnojmenného románu Stephena Kinga z roku 1996. (Goodlooker)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Beznaděj, skutečně, beznaděj jsem cítila při sledování tohoto snímku. Knižní předlohu už si nepamatuju, rozhodně nepatřila k tomu lepšímu, co King napsal. Ale tenhle film je imho naprosto beznadějný případ, nebyla jsem schopná dokoukat. Postavy - v románech i povídkách Stephena Kinga ta vůbec nejpropracovanější složka - mě absolutně nezaujaly. Ženské někdo zabije manžela, rodičům dcerku, a oni se chovají prakticky vlažně - víc jsem já obrečela mou andulku nebo strýcova psa, než oni své nejbližší. A pak je tady neustále se modlící chlapec, co byl do filmu napsán snad samotným PapaRatzim či ještě fanatičtějším svatým válečkem. Nuda, šeď, otrava, nezájem, náboženská agitka, opruz... Mám pokračovat? Za zmínku stojí snad jedině izolovaná pouštní atmosféra. Čekala jsem další nepovedenou adaptaci, ovšem alespoň dvouhvězdičkovou... Dát tu druhou hvězdičku za Pearlmana? Ne, ten mi taky lezl na nervy, nic nebude! 29% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Knihu Beznaděj jsem zatím nečetla a tak jsem byla zvědava, jak se mi právě proto tento filmový přepis zalíbí. Možná právě díky jménu Micka Garrise, jehož Osvícení bylo poměrně vydařené (vůbec jsem v tu chvíli nepomyslela na příšernou Jízdu na střele, kterou se tak, pro mě, postaral o nejsprzněnější filmovou adaptaci Stephenova díla), jsem chybně doufala, že Beznaděj by mohla, i navzdory malému počtu procent, nabýt alespoň trochu podobných kvalit. Ze začátku jsem v to ještě věřila, zalíbila se mi lehce psychotická kamera a šílený Ron Perlman. Poté se děj sunul kupředu, ačkoliv mi přišlo, že se vlastně nic podstatného neděje. Pár scének bylo poměrně efektně zvládnutých, ale samotná pointa o onom velkém zlu, mnou zůstala jaksi nepochopena. Ač jsem se snažila, tak k rozluštění tajemství městečka Desperation jsem se nedokázala přiblížit, protože jsem jistý čas před koncem začala tak trošku usínat. Obsáhlá, více než dvouhodinová stopáž dokázala své. Možná, kdyby se jí kousek ubralo, dostala bych se i já k závěru:) Myslím, že kdybych knihu četla, hodnotila bych zcela jistě méně a rozhodně bych si nebrala servítky. Toto mistrovo dílo je jedním z mála, které jsem nečetla před tím, než jsem jej zhlédla. ()

Reklama

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Asi tak prvních 20 minut se mi zdálo celkem napínavých a dá se říci, že mě film jakýmsi způsobem vtáhl do děje, u kterého jsem absolutně nevěděl, co od něj čekat. V těch prvních dvaceti minutách se mi zdál tento film i úměrný době, kdy byl natočený (2006). Jakmile ale tato doba uplynula, začal film stárnout, začalo přibývat jedno kliše za druhým, až se z filmu stalo jedno obří klišé, které nemohlo zachránit už vůbec nic a když film skončil, myslel jsem si, že byl natočen minimálně před dvaceti lety. Děj se dal bez větších problémů a bez námahy předvídat. Rozuzlení vyznělo při nejmenším zábavně. Původně jsem si myslel, že tento film zařadím mezy ty, kterých lituju, že jsem je viděl, ale neudělám tak - dokonce bych tento film doporučil - nevyrovnanost tohoto filmu za zhlédnutí rozhodně stojí - přece mě v tom nenecháte samotného. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Další "horor" podle mastera Kinga. Kdyby to bylo v rovině šílenej psychopat vyvraždil město, naprosto mu hráblo, zachraňte se - utečte a vypadněte - případně ho i cestou zabijte a ne v rovině bůh "Tek" útočí, neviditelná síla ovládá zvířata a chce se pomstít, bylo by to pro mě stravitelnější, záživnější - méně nudné a stupidní. Ty kecy o "Bohu" a to ostatní mystično, je někdy u Kinga těžko vydejchatelný, jako např. tady. Takže toto patří spíš k tomu horšímu. Nejvíc se mi tady líbil Ron Perlman. Ten to hrál opravdu dobře. Jinak hovadinka. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Další film, který nemůžu porovnávat s předlohou (i když ono je to ve většině případů asi spíš lepší). Bohužel, ničím nevyčnívá, ale ani vyloženě nenudí; nemam moc rád náboženské aspekty, ale sem to prostě sedlo a skvěle to doplňuje atmosféru, neni to nijak přehnané. Co ale přehnané je, jsou některé projevy Taka v určitých záběrech (např. v tom starém filmu). Ty jsou tu vyloženě na škodu - buď měly být udělány pořádně nebo vůbec, atmosféra je opravdu i tak vynikající a film i přes svoji délku nenudí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Film měl být původně dvoudílnou minisérií. (Terva)
  • Při přípravě dolu došlo k ošklivé nehodě, kdy bylo zraněno pět lidí a shořelo všechno vybavení. (duklak2)
  • Film byl natočen již v roce 2004. Některé dohady ohledně distribuce jej však pozdržely o dva roky. (Terva)

Reklama

Reklama