Reklama

Reklama

Střípky ženy

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Zase ultra ťažká dráma. Dá sa ale vcítiť do hlavnej postavy, len neviem, či zásluhou Kirby alebo scenára. Rozhodne pôrod zahrala tak, že som tlačil aj ja. Či to ale bude stačiť? ( spomeňme si na Maršmelouna Aliho, ktorý prvú sošku dostal za oveľa, oveľa menej ) Film ktorý si nedáte len tak s chlebíkom, dokonca ani s tlačenkou, je premrštene dlhý a náročný, ale po jeho pozretí snáď všetky budúce mamičky prehodnotia pôrody doma. Dúfam. 2 z 5 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako už poznamenali kolegovia a filmoví znalci, solisoli a Arsenal83, treba mi tu len doplniť svoj názor. Nezaujalo ma to až tak ako minuloročný Marriage Story. Dráma to je ale celkom dobrá, herci zahrali presvedčivo . Ale ja moc tento žáner nemusím, tak to bude len taký neškodný priemer. A fakt, LaBeoufovo nadobíčko sme vidieť nemuseli. Ale od tých Transformerov sa teda riadne zmenil. 3* ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa obsahu som tragický záver pôrodu očakával, no keď prišiel TEN moment, neubránil som sa emóciám. Následný dopad na Marthu a Seana bol veľmi citlivo podaný a obaja herci zvládli svoju prácu skutočne na jednotku. Ku koncu už filmu začala trochu dochádzať šťava a niektoré hluché miesta by som zo scenára pokojne vystrihol. Vo výsledku som však veľmi spokojný. Pieces of a Woman mi extrémne sadol a osudy hlavnej dvojky som celý čas prežíval spoločne s nimi. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna demonstrující peklo domácího porodu je mimořádně působivá a do značné míry determinuje veškeré budoucí dění. Je fascinující a skličující zároveň, jak se vzájemná podpora a pochopení během úvodu následně promění ve výčitky, opovržení a vědomou potřebu si oboustranně škodit. Velkou pravdu vidím v tom starém známém klišé, že i navzdory sebešlechetnějším úmyslům nedokáže nikdo z blízkého okolí pochopit, jak se člověk v takhle těžké situaci skutečně cítí. Prostřednictvím sugestivního projevu Vanessy Kirby i Shiy LaBeoufa (ten kluk hraje fakt dobře) pak Střípky ženy poskytují vcelku obšírný obraz toho, co se děje s psychikou dvou lidí, kteří společně zažili jednu z nejhorších možných tragédií v životě. Pozoruhodně uvědomělá, citlivá a se zvláštní křehkostí podaná elegie, která je nesmírně intimní a mohutná zároveň. [80%] ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Střípky ženy jsou pěkným záhulem na psychiku. Všechno to začíná v první půlhodině filmu, kdy se v průběhu komplikovaného domácího porodu začne otřásat i vztah ústředního manželského páru. Nechci nijak spoilerovat, ale spousta těch věcí se mě dotkla a zaujatě jsem film sledovala od začátku až do konce. Líbila se mi ta paralela umírajícího vztahu a pustnoucího bytu i ta záležitost s jablky. Naprosto jsem je chápala, oba. Pocitově mám blíž k jejímu vnímání. Malilinko mi to připomnělo film The Broken Circle Breakdown, který mě kdysi taky chytl za srdce. Nevím, jestli Střípky ženy budou oscarovým snímkem, ale mým srdečním určitě zůstanou. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Úvodní 30minutová sekvence narození dítěte se natáčela po dobu 2 dnů a vyžádala si 6 pokusů. (Kuzmik)
  • Herečka ztvárňující hlavní postavu, Vanessa Kirby, ve skutečnosti doposud nikdy nerodila. Z tohoto důvodu pro svou přípravu k filmu sledovala četné množství dokumentů a videí různých porodů a porodních asistentek, dokonce jí bylo povoleno být přítomná u porodu v nemocnici v severním Londýně. (Kuzmik)
  • Film měl premiéru 4. září 2020 na Benátském filmovém festivalu. (filmovyfan)

Související novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (více)

Reklama

Reklama