Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna, kedy ide Michael Douglas na motorke po New Yorskom moste a v pozadí sú veže World Trade Center pri západe slnka a s absolútne skvelou piesňou, ktorá sa do toho celého veľmi hodí, patrí medzi moje najobľúbenejšie filmové scény celkovo. Navodí to takú atmosféru, že by to rovno aj mohlo skončiť po tej scéne a aj tak by to bolo majstrovské dielo. V podstate sa dá aj napísať, že je to jeden z mojich najobľúbenejších filmov 80/90.tych rokov. Skvelí Michael Douglas a Andy Garcia si skvele sekundujú a musím povedať, že snímka je (alebo pre mňa bola) dosť emotívna a smutná. Jeden z najlepších Thrillerov všetkých čias. Ono sa veľmi nieje čo čudovať - režíroval to Ridley Scott, ale i tak ma prekvapuje tak málo tu prítomných hodnotení a fanklubu filmu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě teda jeden ze slabších Scottů, ale ty 4* má jen s odřenýma ušima. Michael Douglas se spolu se svým parťákem Andym Garciou dostává z New Yorku do Osaky, kde pronásleduje zadrženého. Ten jim uprchne a oni se ho snaží hledat. Po velké tragédii pokračuje v pátrání už jen jeden z parťáků. Má to dost pomalý rozjezd a chvíli trvá, ne se něco stane. Závěrečná přestřelka je ale celkem slušná. "Nejdřív se poraď s parťákem!" ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Tentokrát, pár dní pred dátumom pridania tohto komentára, som sa na to skúsil dívať ako na anime film. Napadlo mi to a sadlo pri úvodnej motorkárskej scéne. A celkom to takto pasovalo a fungovalo aj po zvyšok deja, kedy som si postavy a zápletky dotváral do ešte karikovanejších odtieňov. Síce to aj tak nevydalo na prehodnotenie pôvodného (priemerného) hodnotenia, pretože ani v rámci "anime" by to zďaleka nebol žiaden zázrak, ale tie 3* tu tým pádom viem v hodnotení ponechať s čistým svedomím. Ako hraná kriminálna dráma to však z dnešného pohľadu už nie je možno ani na 2*. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli jsou horší dva buranští Američané v Japonsku, nebo Japonci, kteří bez těch dvou nejsou schopni nic vyšetřit... Douglas i Garcia mě svou suverenitou opravdu hodně štvali, a fandil jsem Japoncům, kteří se před těmi Američany stejně vždycky sehnuli...Takže z pohledu scénáře je to velká bída. ALE - vizuálně je to Scottův druhý Blade Runner! Neony, kouř, fantastické svícení připomínající už zmíněné scifi a film noiry. Krom toho parádní důraz na industriální krajiny, které se stávají hlavním leitmotivem většiny filmu. Prostředí je vykresleno spíš jako koláž a chaos prvků, není tu důraz na konkrétní monumenty, které by jednoduše popsaly Japonsko. Hlavní důraz se klade na atmosféru, a každý záběr se tomu podřizuje. Je to potvrzení, že Ridley Scott je spíš obrazový než příběhový režisér, a také, že v 80.letech byl prostě na vrcholu. Za ty krásné obrázky 4 hvězdičky a rád se podívám znovu. Za příběh by to byly tak 2. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jestli čekáte zajímavý pohled na japonskou kulturu a mentalitu, tak na to zapomeňte, tohle by zplácal z nesmyslných mýtů i čtenář Blesku. Ridley Scott si tradičně nevšímá toho, že točí kravinu a snaží se o výtvarnou stránku, která ale tentokrát i přes kulisy Japonska neohromuje. Postava Michaela Douglase je nesympatický otravný kretén, parodie asociála, se kterým nelze sympatizovat a výlet obou detektivů v civilizovaných divácích vzbuzuje silný pocit trapnosti. Nuda, klišé, demence, zfušované řemeslo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)
  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)

Reklama

Reklama