Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Skvělá akce z pozdních osmdesátých let s nezaměnitelnou atmosférou, které dodává šmrnc drsný Douglas a Zimmerova hudba. Skoro se stydím, že mi tahle věc unikala tak dlouho, protože určitě stojí za to a vybojovala si u mě místo ve zlatém fondu béček z let, kdy frčeli frajeři v černých brýlých a kožené bundě či navazelínovaní svalovci. -"Musíte být trpělivý." -"Se*u na trpělivost!" a nejlepší -"Sem zvyklej na pusu než mě začne někdo jebat." ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších Scottových filmů, protože nejnudnějších. Ridley Scott je pořád tím Mistrem, který umí kouzlit krásné obrazy, zde podpořené půvabem exotického prostředí Japonska, ale také se zde projevuje jeho typická bolístka pro velkou část jeho filmů - mizerný scenář. Bez Scottova kouzlení zůstává jenom podprůměrná zapomenutelná kriminálka. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott se po dvou slabších kouscích zase začal drápat vzhůru. Vzal v té době velmi populárního Douglase, navlékl jej do černé a odjel do Země vycházejícího slunce, jen tentokrát bez toho slunce. Je to temné, špinavé, vlhké. Taková možná trošku vzpomínka na Blade Runnera. Musím říct, že poprvé mě to moc nechytlo, ale druhá projekce hlásí že je to v pořádku. 75% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Scottova filmografie má slabá místa a bystřejším už došlo, že Černý déšť mezi ně rozhodně patří. Evidentně chtěl prezentovat japonskou kulturu běžnému divákovi, ale obsah už příliš neřešil, a proto zůstalo jen u pěkných obrázků okolo nezajímavé krimi zápletky. Nepomohla ani účast Douglase, který byl v té době na vrcholu své slávy. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

absolútne priemerný krimi-thriller. od prepadu do nižšieho hodnotenia ho zachraňuje scott a jeho nesporný vizuálny talent (hlavne v druhej polovici filmu, väčšina záberov vyzerá ako pohladnice). filmu ani príliš nepomáha douglas, ktorý tu je dosť nesympatický a pôsobý dojmom strašne namysleného frajera. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama