Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Námorníctvo už nieje tým čím bývalo! Už to nieje ten čisto pánsky klub v ktorom si členovia po nociach leštia svoje samopaly. A tými samopalmi myslím samozrejme bajonety. Nie-nie. Do sveta chlpatých podpazuší a zaparených vajec prichádza očividne svojím zovňajškom neistá politická nominantka s pohľadnejšími krivkami. Avšak po tom, ako po obrazovke začali pobehovať samí chlapi moja pozornosť išla prudko dole, takže nič moc. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Film z vojenského prostředí, kde hlavní postavou je žena, a nemá to žádnou pořádnou romantickou zápletku? Děkuji, Ridley Scotte! Demi Moore byla pro mě hrdinkou už tehdy někdy v deseti letech poté, co jsem film viděla poprvé. Film má rozhodně své mouchy, ale v momentě, kdy Demi zařve: "Vyhul si ho sám!", jde nějakých pár lehce prokouknutelných zvratů bokem... Protože, ruku na srdce, v Hollywoodu je snad všechno více či méně dobře odhadnutelné a vojenských dramat pro holky není nikdy dost. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Women power. Zvlastni, ze je tenhle kousek tak malo obliben a obecne povazovan za Ridleyho nejhorsi, protoze to tak neni. V ramci svych cilu je G.I. Jane velmi efektivni a bavil jsem se s ni od zacatku do konce. Sice nemam rad Rambo zeny, ktere by me prepraly a daly mi do drzky, ani zeny bez vlasu, nicmene Demi to vsechno zvladla velmi sympaticky i se zachovanim urcite female hodnoty a skin head uces ji nakonec docela slusel. K tomu kvalitni Viggo, kvalitni hudba, par typickych Ridleyho zaberu a hotovo. Mozna trosku skoda, ze to krome poslednich minut byl cele vlastne jen trening a ve vytvareni atmosfery/napeti to tak melo permanentni automatickou rezervu.7/10 ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Nepřišlo mi, že jde o feministický film - a pokud šlo, nevadilo mi to. Film má spád, Demi hraje to, co má (cenu Zlaté maliny nebudu brát v potaz, neboť porota, která cenu uděluje je banda zakomplexovaných pitomců oceňující herce nazdařbůh podle jmen) a i akce je dostatek. Samozřejmě, Scott natočil v první řadě akční film, byť tak trochu jiný, a ne psychologickou sondu do hlavy ženy v armádě, tak si to místo psaní posměšných komentářů, uvědomte. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příběh o ženě, která má možnost podstoupit výcvik u námořnictva a která chce dokázat, že zvládne stejně tvrdý trénink jako její mužští kolegové. Proč ne? Trochu jsem se toho tématu bál, ale už první půlhodina mě přesvědčila o tom, že mé obavy byly zcela zbytečné. Už od začátku a bez zbytečného okecávání film nabírá slušné tempo, které mu víceméně vydrží až do parádního závěru, jenž je opravdovou akční lahůdkou a přehlídkou vojenských vrtulníků zároveň. Demi Moore mě mile překvapila a musím jen konstatovat, že tahle role by pasovala jen málokomu jinému. Stejně tak musím vyzdvihnout i Viggo Mortensena, protože drsný velitel výcviku v jeho podání je opravdový zážitek. Ridley Scott mě opět nezklamal. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)
  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama