Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o vylíčení skutečné události, jejímuž natočení asistovali opravdoví účastníci, jako výsledek to z hlediska autentičnosti vypadá velice, ale velice podivně, nepravděpodobně a rozpačitě. Vypadá to, jako kdyby byl film natočen tak, jak se to mělo stát - tedy jak by se to bylo líbilo těm, co to všechno skutečně prožili. Právě proto celý film působí dost lacině a chlapácký Jeff Bridges ani soudní finále jak z Jagu to zachránit nemůže. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To hodnocení zde se mi moc nezdá. Jeff Bridges jako vždy charismatický, parta kluků, kteří se dokáží semknout a tragédie na moři, ke které celý film nemilosrdně směřuje. Konec mírně připomíná Společnost mrtvých básníků, ale to bych Ridleymu odpustil, protože jsem fanouškem plavení, pokud nejsem tedy přímým účastníkem. Škoda jen že jsem film viděl v dabingu, takže jsem přišel o Bridgesův chraplák. PS: Ty scény s bouří, kdy se loď zmítá proti přesile je natočená neskutečně. Stejně tak jako západy slunce. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Rona: 1. Still Waters ,2. Departures ,3. The Journey Begins ,4. Power Of The Wind ,5. On The Water/Dolphins ,6. A Wonderful Sail ,7. Ringing Out ,8. The Cubans/New World ,9. Galapagos ,10. The Test ,11. White Squall(Lifeboats) ,12. The Return Home ,13. I Want To Walk You Home - Fats Domino ,14. The Skye Boat Song ,15. Yellow Basket - Tommy McCook & The Supersonics ,16. Be My Guest - Fats Domino ,17. The Twist - Chubby Checker ,18. Somethin' Else - Eddie Cochran ,19. Teenage Ska - Baba Brooks And The Baba Brooks Band , ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Krásná snová hudba provázená klasickými pohlednicemi s visačkou made in Ridley Scott. Místy film na který se pěkně dívá, místy ....... těžko říct, co mistr takového formátu chce říct snímkem s tak jednoduchým a předvídatelným dějem. V každém případě film jako večerní záplata proti nudě neuškodí ... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh o utužování přátelství a soudržnosti, které plyne poklidným tempem do konce. Místy uměle devadesátkově budované vztahy, ale v čele s výborným Bridgesem to více méně šlape. Začátek se docela táhne, ale druhá polovina Scottovsky výživná. Kamera a výprava na během plavby oceánem lahodí oku diváka......6/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)
  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)
  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)

Reklama

Reklama