foto

James Rebhorn

  • nar. 1.9.1948
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • zem. 21.3.2014 (65 let)
    South Orange, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento herec ztvárnil více než stovku větších či menších rolí v televizních seriálech, filmech i na divadelních prknech. Proslavil se rolemi právníků, politiků, lékařů a vojáků, ale také postavami zápornými (brutální sériový vrah v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK).

Narodil se ve Filadelfii v Pensylvánii, ale záhy se s rodiči přestěhovat do Andersonu v Indianě. Byl vychován jako lutherán, vystudoval politické vědy na univerzitě Wittenburg v Ohiu. Po absolutoriu v r. 1970 odchází do New Yorku, kde vystudoval herectví na Columbijské univerzitě a následně získal angažmá na metropolitní divadelní scéně. V současnosti žije v South Orange v New Jersey.

V televizi debutoval v r. 1977 v seriálu THE DOCTORS, následovaly další seriály ( např. TEXAS, AS THE WORLD TURNS nebo KATE & ALLIE). Na filmovém plátně se objevil počátkem 80. let většinou v rolích advokátů (SOUP FOR ONE 1982, SILKWOODOVÁ 1983, KOČIČÍ OKO 1985). V jeho filmové kariéře se jeví jako průlomový rok 1992, kdy se objevil ve čtyřech pozoruhodných filmech po boku hereckých hvězd jako jsou Chris O´Donnell a Al Pacino (VŮNĚ ŽENY), Marisa Tomei a Joe Pesci (MŮJ BRATRANEC VINNY), Sharon Stone a Michael Douglas (ZÁKLADNÍ INSTINKT) a Susan Sarandon a Nick Nolte (LÉK PRO LORENZA). S Al Pacinem se setkal i v následujícím roce ve filmu Briana de Palmy CARLITOVA CESTA. Z dalších filmů z devadesátých let stojí za zmínku DEN NEZÁVISLOSTI (1996) v němž ztvárnil roli ministra obrany Alberta Nimzickiho, thriller Davida Finchera HRA (1997) opět po boku Michaela Douglase a kriminální drama Anthony Minghelly TALENTOVANÝ PAN RIPLEY (1999) (role lodního magnáta).

V novém tisíciletí se mimo jiné objevil po boku Roberta de Niro v komedii FOTR JE LOTR (2000), v romantickém dramatu nezávislého režiséra Todda Haynese DALEKO DO NEBE (2002) nebo v dalším filmu Anthony Minghelly NÁVRAT DO COLD MOUNTAIN (2003). V posledních letech se herec věnuje opět více účinkování v televizních seriálech (KAUZY Z BOSTONU, ZASTÁNCI BLAHOBYTU, COMANCHE MOON, VE SLUŽBÁCH FBI, ROYAL PAINS).

Dáša "lola3121" :-)....

Herecká filmografie

Filmy

2013 Before I Sleep
2012 Kóma (TV film)
Neobyčejný život Timothyho Greena
Sleepwalk with Me
The Perfect Wedding
2011 Ocelová pěst
2010 Sparrow and the Tigress, The
2009 Americká aféra
Box
Don McKay
International
2008 Baby Máma
2007 Jiná perspektiva
2006 Dům na Bay Street (TV film)
Jak jíst smažené žížaly
2004 Poslední výstřel
2003 Hlava státu
Návrat do Cold Mountain
Trade, The
2002 Daleko do nebe
Jak ukrást Bess
Pluto Nash
2001 Americký Macbeth
Amy a Isabela (TV film)
Last Ball
2000 Dobrodružství Rockyho a Bullwinkla
Fotr je lotr
1999 All of It
Madonna: The Video Collection 93:99 (video kompilace)
Sníh padá na cedry
Talentovaný pan Ripley
1998 Jasná lež (TV film)
1997 Hra
1996 Bílá smršť
Den nezávislosti
Intimní detaily
Lekce (TV film)
Mí drazí Američané
Ztraceni na Manhattanu
1995 Co si ušít do výbavy
1994 8 sekund
Hlídat Tess
Miliónový šek
Zbožňuju trable
1993 Carlitova cesta
J.F.K.: Reckless Yout (TV film)
Skřivánek (TV film)
1992 Bílé písky
Lék pro Lorenza
Můj bratranec Vinny
Vražedné sliby (TV film)
Vítr
Vůně ženy
Základní instinkt
1991 Dead and Alive: The Race for Gus Farace (TV film)
Kojak: Osudná chyba (TV film)
Myslete na Henryho
Plymouth (TV film)
Sarah prostá a neuvěřitelná (TV film)
Stíny a mlha
1990 Everyday Heroes (TV film)
Hodiny zoufalství
1989 Kojak: Ariana (TV film)
Our Town (TV film)
Town's Revenge, A (TV film)
1988 Dům na Carroll Street
Srdce půlnoci
1987 Kojak: The Price of Justice (TV film)
1986 A Deadly Business (TV film)
Rockabye (TV film)
Whatever It Takes
1985 Kočičí oko
1984 Na dlažbě (TV film)
1983 Sessions (TV film)
Silkwoodová
1982 Soup for One
Will: The Autobiography of G. Gordon Liddy (TV film)
1980 On ví, že jsi sama
1976 Yum-Yum Girls, The

TV seriály

2013 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Hvězda (S03E12)
Jde se na to (S03E04)
Á... é... í... (S03E02)
další epizody (4)
Dobrá manželka (TV seriál)
Boom De Yah Da (S04E11)
Ve službách FBI (TV seriál)
Starý zločin (S04E16)
Vysoká hra (S04E12)
2012 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Stav nezávislosti (S02E03)
Úsměv (S02E01)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Leap of Faith (S02E13)
Ve službách FBI (TV seriál)
Na rozloučenou (S04E04)
Ztrátový obchod (S04E03)
Nejhledanější (S04E02)
další epizody (4)
2011 Mé nové Já (TV seriál)
Ve jménu vlasti (TV seriál)
Vesta (S01E11)
Slepé místo (S01E05)
Ve službách FBI (TV seriál)
Chuť pomsty (S02E14)
Burkeovi parťáci (S02E10)
2010 Big Lake (TV seriál)
Ve službách FBI (TV seriál)
Figurka (S01E13)
Past na láhev (S01E12)
Narušitel (S01E11)
další epizody (4)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Spřízněné duše kompromisu (S04E15)
Budoucí manžel (S04E14)
2009 Milionový lékař (TV seriál)
Ve službách FBI (TV seriál)
Volný pád (S01E07)
Sázka na všechno (S01E06)
Kniha hodin (S01E03)
další epizody (4)
2008 Comanche Moon (TV seriál)
Zákon podle Canterburyové (TV seriál)
2007 Zastánci blahobytu (TV seriál)
2006 Book of Daniel, The (TV seriál)
Waterfront (TV seriál)
2004 Kauzy z Bostonu (TV seriál)
2002 Taxík (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
Thicker Than Water (S03E16)
Právo a pořádek (TV seriál)
Dazzled (S12E20)
2001 UC: Undercover (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
A Losing Season (S11E14)
2000 Třetí hlídka (TV seriál)
Officer Involved (S01E15)
Demolition Derby (S01E10)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)
History of the World (S01E08)
Patterns (S01E03)
Welcome to Camelot (S01E01)
Znovu na světě (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Patsy (S10E07)
1998 Ze Země na Měsíc (TV seriál)
Apollo One (E02)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Finale (S09E22)
1997 Advokáti (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Denial (S08E02)
1995 The Buccaneers (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Progeny (S05E12)
1994 New York Undercover (TV seriál)
1992 The Adventures of Pete & Pete (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Vengeance (S02E16)
1991 Horký vítr z jihu (TV seriál)
1990 Against the Law (TV seriál)
1987 Wiseguy (TV seriál)
1985 Kane & Abel (TV seriál)
Sever a Jih (TV seriál)
Spenser: For Hire (TV seriál)
The Equalizer (TV seriál)
1984 Kate & Allie (TV seriál)
1980 Texas (TV seriál)
1977 ABC Weekend Specials (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)
1963 The Doctors (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)
1951 Search for Tomorrow (TV seriál)

Dokumentární

2001 Spotlight on Location: Meet the Parents
1992 HBO First Look (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace