Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (337)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad filmu spadajícího do kategorie "guilty pleasure". Je to neskutečná hloupost, dialogy i většina scén jsou ať už chtěně nebo nechtěně k smíchu, stejně jako triky, ale já se zkrátka bavila. A nebylo to jen díky účasti Kevina McKidda, který si roli drsného vojáka v tomhle vlkodlačím nízkorozpočtovém béčku vyloženě užíval. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Režisér Neil Marshall dokázal s malým rozpočtem a špatným technickým zázemím natočit až překvapivě dobrý horor o vlkodlacích. Má cit pro skloubení humoru, akce a hororu, je ovšem pravda, že občas poněkud pokulhává. Psí vojáci dokazují, že Neil Marshall je dobrý režisér, který, pokud dobrousí svou formu, jednou natočí překvapivě kvalitní film. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Vlkodlaci? Pche! K smíchu! To už jsou drsnější sousedčiny čivavy, když se mi ty mrchy sápou po nohách, kdykoliv je míjím. Britský pokus o akční podívanou s lykantropy prostě nevyšel. Vizuálně velmi chudý, mezi ty německé, či rakouské blbiny na Primě by v pohodě zapadl. Připitomělý dialogy, což sice u béčka není handicap, ale hlavně po většinu času děsná nuda, kterou nevytrhne ani těch pár krvavých scének s vesele holdujícími vlkodlaky. Jediná lekací scéna v úvodu a posledních deset minut jakž takž ujde, zbytek je nuda, nuda, nuda......... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

další z řady anglických,zmatených filmů,když angličani dělaj komedie nebo sitcomy,tak sou to mistři oboru,ale tyhle věvi jim moc nejdou,film dopláci na laciné triky,vlkodlaci jsou fakt funny,taky to prostředí tý chaty vás začne pomalu srát.ale film mě překvapil svoji brutalitou a celkem fajn je když je tam honěj v tom lese,to se člověk fakt i chvilku bojí.hawk dožvejkal sem. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Podle recenzí jsem očekával dobré béčko, ale výsledek mne velmi překvapil. Žádný stupidní příběh kde hladovej vlkouš honí prsatou kost nebo nějakýho magora a chovají se tak, že je máte chuť nejmíň vyliskat. Parta vojáků slouží jako návnada pro vlkodlaka, přičemž je sleduje speciální jednotka, která ho má chytit, pokud možno živého. Nejenže ho nechytnou, ale navíc je zmasakruje a ze spéšek přežije pouze poraněný arogantní velitel se kterým má hlavní hrdina nevyřízené účty (odmítl odprásknout čokla). Ostatní by dopadly podobně kdyby náhodou nefrčela okolo místní obyvatelka, která je zaveze k nejbližšímu stavení, kde se zabarikádujou. Bitva může začít. Tento britsko-lucemburský horor by si neměl nechat ujít žádný fanoušek žánru, protože dokazuje, že i o vlkodlacích se točí dobré filmy. Vlkouši vypadají jako třímetrové anorektické potvory, které bych rozhodně nechtěl potkat o půlnoci při návratu z fetu (moc se povedli). Hudba je dobrá, sic bych měl drobné výhrady, ale to je čistě subjektivní a navíc ve filmu funguje skvěle. Herci hrají slušně a mám pocit, že chlápka který hraje seržu sem už někde vyděl. Takže mazejte do půčovny, ať Vám ji někdo nevyfoukne, určitě se to vyplatí. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Postava Seana Pertweeho "Sgt. Harry G. Wells" je pojmenována po spisovateli H.G. Wellsovi. (Chatterer)
  • Po svojom vydaní bol tento film dlhý čas najsledovanejším filmom medzi britskými vojakmi v Afganistane a Iraku. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno