Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (337)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý a chvílemi děsivý snímek o skupince vojáků, která čelí o dost větší skupině vlkodlaků. Film si po celou dobu drží rychlé tempo, herci hrají docela dobře, masky vlkodlaků jsou také celkem povedené ale u akčních scén je vidět, že má film skromný rozpočet. Ale jelikož je kvalitních vlkodlačích hororů jako šafránu buďme za tento vděčný. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

voják: "Seržante musíme okamžitě vypadnout!" seržant: "Kurva lezou mi střeva, vypadněte pryč." voják: "Tak vám je nastrkám nazpátek." seržant: "To nemá smysl, nebudou tam držet."... Problém se střevy se nakonec vyřešil vteřinovým lepidlem, kterým se všechna střeva seržanta přilepila k sobě a následně nastrkala nazápatek do břicha. Vynikající úlet? To možná ano, kdyby se autoři snažili o nadsázku, bohužel to mysleli vážně. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

"Pojď vezmu tě odsud pryč" - "Vždyť mi vylézají střeva, nemůžu chodit." - "No tak je vrátíme zpátky" - Né, vždyť tam nebudou držet." Ano teď si asi říkáte, jestli je tahle hláška vážně z tohodle filmu. No musím vás zklamat. Je. A jako milión dalších věcí, které člověka nutí se u tohodle "hororu" se smát. Voják střílí z brokovnice skrz rozsekané okno na vlkodlaka. Díky tomu, že je tak blízko mu ten vlkodlak tu brokovnicu veme a vystřelí pro změnu on po něm a hodí mu jí zpátky do pokoje. Nevím co z tohodle snímku dělá horor. Že by ty hektolitry krve a kila vnitřností ? No, já nevím. Každopádně je to film na jedno použití. Odpad si tom, ale nezaslouží. Ty masky byly fakt dost dobře zpracované a herci taky nebyli špatně vybraní. Ten děj. No ten děj měl dobrý nápad, asi takhle vám to řeknu. Do první půlky filmu se to ještě dalo zvládnout, ale potom se začalo s těmadle výše zmíněnými hláškami a jim podobným frázím a dějové zvraty začaly film táhnout nevyhnutelně k zemi. Až na tyhle tři zmíněné body (herci, masky a děj do první půlky filmu+nějaké to napětí) je film děsná pitomost. Takže ? 3* a 45% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Režisér Neil Marshall dokázal s malým rozpočtem a špatným technickým zázemím natočit až překvapivě dobrý horor o vlkodlacích. Má cit pro skloubení humoru, akce a hororu, je ovšem pravda, že občas poněkud pokulhává. Psí vojáci dokazují, že Neil Marshall je dobrý režisér, který, pokud dobrousí svou formu, jednou natočí překvapivě kvalitní film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie najhoršie, ale Neil Marshall mal tú skutočnú bombu ešte len pred sebou (Pád do tmy). Vlkolaci sú nakrútení podľa hesla "za málo peňazí málo muziky", takže sa ledabolo vynárajú z tmy nočnej Škótskej vrchoviny v tak bleskovom tempe, že nemáte šancu užiť si ich (pri "úrovni" ich spracovania by som povedal, že mohli - a mali - byť ukazované EŠTE menej). Nepomáha tomu (skôr naopak) ani biedne herecké obsadenie, z ktorého zaujme snáď len frajer Sean Pertwee. Fanúšikov žánru asi potešia hardcore krvavé výjavy (ťahanie čriev), ale gore ešte horor dobrým automaticky nerobí, také ľahké to veru naozaj nie je. I tak ale režisér stvoril dobrú atmosféru temných lesov, kde síce zopár ľudí váš krik počuje, ale rozhodne vám nepomôže. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Film měl být původně prvním dílem trilogie. Žádná další pokračování ale nikdy nevznikla. (SONY_)
  • Po svojom vydaní bol tento film dlhý čas najsledovanejším filmom medzi britskými vojakmi v Afganistane a Iraku. (beso74)

Reklama

Reklama