Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hororový béčko podle mýho gusta. Ke zdejšímu hodnocení tady se radši opět nebudu vyjadřovat, páč proč bejt hned sprostej, že jo... Mě to třeba bavilo víc než nejlépe hodnocený film tohoto režiséra trošku přeceňovaný Pád do tmy. Tohle je ryzí zábava a jedna z nejlepších vlkodlačin. Intelektuálům vstup zakázán!80% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potvrzeno!! Současný ostrovní horor válcuje svoji zaoceánskou konkurenci na plné čáře. Žádné pokračování nebo remake průměrné asijské duchařiny, Britové si vystačí s uvědomělým vlkodlačím béčkem. Nehostinná skotská vysočina a jedno vojenské cvičení, které skončí dřív, než se jednotliví soldieři stačí pořádně rozkoukat. Tohle standardní cvičení se totiž rozplyne ve chvíli, kdy šestičlenné komando narazí na jinou jednotku, tedy na to, co z ní zbylo. Tady se něco nepěkného událo, jenže na vysvětlování nebude čas. Buch. Bác. A už jsme v chalupě na samotě u lesa, do toho sličná studentka biologie a úplněk se blíží. Ambiciózní britští režiséři si jdou vlastní cestou a vypečený vtipálek Neil Marshall dokázal, že patří mezi jejich špičku. Vypelichané příšery asi jeho rozpočet dvakrát nezatížily, ale Marshall se s potřebným nadhledem s látkou úctyhodně vypořádal. Takhle točit umí dnes jen málokdo a po žravém horůrku Pád do tmy a postapokalyptické krvavé vizi budoucnosti Soudný den se můžeme těšit, co nám naservíruje příště. Intenzivní atmosféra, špína a nefalšovaná brutalita. Nemusíte být zrovna sadisté, abyste si tenhle výlet v lesích užili, ale neujíždíte-li na krvavých momentech, tak jděte raději o dům dál. Divácká slast je dotažena na maximum, a to zejména v závěrečných pasážích (tam se dočkáme i pěstního souboje s vlkodlakem, kuchyňské férovky, bránění záchodu aj.). Osvěžením rozhodně jest, že tady nebudou umírat žádní naivní teenageři, tentokrát je maso na porážku řádně vycvičené (navíc se vůdčí typ Kevin McKidd tváří dostatečně cool). Řadu kiksů tak rádi odpustíme, hlavně, že to střílí a stále se něco děje. Takže lehký nadprůměr a po Pádu do tmy druhý nejšťavnatější snímek hračičky Marshalla!! ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Thomas: 1. Dog Soldiers [3:55] ,2. Kinght's Sword [2:51] ,3. Special Forces [2:33] ,4. Sarge's Theme [3:47] ,5. Christ on a Bike [2:49] ,6. Come on Sunshine [2:19] ,7. Predators [2:27] ,8. Silhouettes [2:09] ,9. Sanctuary [3:59] ,10. No Ordinary Enemy [3:51] ,11. Wildlife [4:31] ,12. Battle [4:41] ,13. Rabbit's Foot [3:21] ,14. Megan [2:07] ,15. Have a Go [3:39] ,16. Claire de Lune - Claude Debussy [5:09] ,17. Expendable [3:53] ,18. Metamorphosis [1:33] ,19. Full Moon [3:57] ,20. Comrades [3:41] ,21. They Think It's All Over [1:30], ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se u jeho sledování zrovna dvakrát nebavil. Začátek filmu ještě ušel a je asi nejlepší z celého filmu. jakmile se však děj přesunul do toho baráku, tak konec. V tu chvíli jsem sledoval jen naprosto trapný pokus o vlkodlačí film. Masky otřesné na to jaký měli rozpočet, herecké výkony těžký průměr a ani hlášky které se snažili vypotit mě moc nebavili. Je to takový průměr mezi vlkodlačími filmy. Abych si ho pustil znovu, tak to se budu muset hodně přemáhat. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

další z řady anglických,zmatených filmů,když angličani dělaj komedie nebo sitcomy,tak sou to mistři oboru,ale tyhle věvi jim moc nejdou,film dopláci na laciné triky,vlkodlaci jsou fakt funny,taky to prostředí tý chaty vás začne pomalu srát.ale film mě překvapil svoji brutalitou a celkem fajn je když je tam honěj v tom lese,to se člověk fakt i chvilku bojí.hawk dožvejkal sem. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Děj je zasazen do Skotska, ale filmovalo se v Lucembursku. (Chatterer)
  • Vlkodlaci nebyli nijak upravováni speciálními efekty, jednalo se vždy o herce s kostýmy. Ústa a končetiny byla pak řízena pomocí dálkového ovládání. (Habansz)
  • Po svojom vydaní bol tento film dlhý čas najsledovanejším filmom medzi britskými vojakmi v Afganistane a Iraku. (beso74)

Reklama

Reklama