Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Mě tady teda strašně iritovalo, že to jakože mají být elitní vojáci, ale chovají se hůř než banda vidláckých domobranců.. Jakýsi nádech nadsázky fakt nedokáže zamaskovat slaboučký a průhledný scénář, herce, kteří evidentně netuší co a proč mají hrát + evidentní nedostatek peněz... Je to vlastně takové uřvané nic ze kterého se pomatený střihač snaží vykouzlit celovečerák.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný horor. Má výborný príbeh o vojenskej jednotke, ktorá je v rámci cvičenia vysadená hlboko v lesoch, ale tam musí čeliť skupine vlkodlakov a tak sa vojaci zabarikádujú v opustenom dome, kde musia vydržať noc. Spracovaný je skvelo, dej sa ničím nezdržuje a tak po dvoch zaujímavých úvodných scénach je už hneď vojenská jednotka vysadená v lesoch, chvíľu sa ešte divák oboznamuje s postavami a už nasleduje len neustály stret s vlkodlakmi, takže nudiť sa tu nedá ani na okamih. Samotná akcia je zvládnutá veľmi dobre, vojaci sa samozrejme bránia, takže je tu množstvo streľby a aj viacero výbuchov. Nájde sa tu množstvo výborných momentov, obzvlášť v záverečnej fázi a slušných krvavých scén. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, na rozdiel od väčšiny filmov, kde vojaci svojou primitívnosťou len nudia sú tu zaujímaví, ich dialógy často pobavia a minimálne traja si dokážu získať sympatie. A pobaví aj ich výborný čierny humor, ktorý ale nenarúša atmosféru filmu. Réžia v rámci hororu až tak moc neobstojí, film nemá atmosféru hororu aj aj pocit napätia je veľmi občasný, ale celkovo som rozhodne spokojný a technická stránka je na tom dosť dobre, efekty sú kvalitné a vlkodlaci vyzerajú výborne. Síce plné hodnotenie nedávam, ale aj tak sú Psí vojaci jedným z mojich najobľúbenejších hororov a jediný film, kde vlkodlaci nie sú na smiech. Objektívna kvalita filmu- 74%, film sa páči mne na 80%. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadá na dobrý a atmosférický vlkodlačí horror. To ještě nebyli vlkodlaci vidět a obrazovkou se míhaly jen jejich siluety. Jakmile se zbytek vojáků opevní v domě uprostřed lesa a započnou útoky kreatur, jde veškeré napětí do háje a do tváře se divákovi vkrádá úšklebek. Vlkodlaci vypadají naprosto otřesně, jako vypelichané cosi, co právě vyběhlo ze školního kabinetu. Při kontaktním souboji jednoho chlupa s vojákem jsem málem prskal smíchy. K tomu si přičtěte spoustu stupidních heroických keců, přehrávající herce, nic moc akci, kopec nudy a klišé a dostanete nepovedené akčně horrorové béčko jak vyšité. Dvě hvězdy dávám za Seana Pertweeho a jeho vyhřezlá střeva, úvodní půlhodinku a ústřední hymnickou hudební skladbu. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nemiluji horrory, ale " darovanému koni se na zuby nekoukej". Jenže já se koukla a smíchy jsem se mohla uválet ! Takovou pitomost jsem opravdu nečekala ! Režisér Neil Marshall musel mít opravdu "pracovní nouzi" ve formě scénářů, protože takovou stupiditu natočit a vrazit do toho peníze, to chce pořádný kus odvahy. Nebudu film hodnotit, tady není ani co. Jestliže mohu něco obdivovat, pak herce SEANA PERTWEEHO, že takovou přiblblou úlohu přijal. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Thomas: 1. Dog Soldiers [3:55] ,2. Kinght's Sword [2:51] ,3. Special Forces [2:33] ,4. Sarge's Theme [3:47] ,5. Christ on a Bike [2:49] ,6. Come on Sunshine [2:19] ,7. Predators [2:27] ,8. Silhouettes [2:09] ,9. Sanctuary [3:59] ,10. No Ordinary Enemy [3:51] ,11. Wildlife [4:31] ,12. Battle [4:41] ,13. Rabbit's Foot [3:21] ,14. Megan [2:07] ,15. Have a Go [3:39] ,16. Claire de Lune - Claude Debussy [5:09] ,17. Expendable [3:53] ,18. Metamorphosis [1:33] ,19. Full Moon [3:57] ,20. Comrades [3:41] ,21. They Think It's All Over [1:30], ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Jason Statham bol pôvodne plánovaný do role Coopera, ale v poslednej chvíli vycúval z projektu, aby mohol hrať vo filme Ghosts of Mars režiséra Johna Carpentera. (Nekrofil)

Reklama

Reklama