Reklama

Reklama

Fentasy

  • Slovensko Fentasy (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Sofie nadevše miluje divoké večírky. A to hlavně ty, na kterých jsou hlavním zdrojem zábavy látky silnější než alkohol. Se svým novým přítelem Pellerem, amatérským chemikem, rozjíždí velmi lukrativní podnikání. Když se totiž jakákoliv podomácku vyrobená droga řízne fentanylem, její účinky se závratně násobí. A stejně tak zisk. Co na tom, že jejich droga se pro mnohé stává smrtícím koktejlem, když teď vládnou pouliční scéně. Euforii z rychle rostoucího bohatství vystřídá kruté vystřízlivění. Jejich úspěch velmi brzy přiláká pozornost policie, ale hlavně ruské mafie, která konkurenci netoleruje. Sofie se rozhodne hrát vabank a nezáleží, kolik životů to bude stát... Kriminální thriller Fentasy je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály před více než 10 lety na Slovensku. Extrémně silný syntetický opioid fentanyl si v současnosti ročně vezme desítky tisíc životů. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (45)

claudel 

všechny recenze uživatele

Slovensko-česká spolupráce v tomto případě nefunguje. Nudná krimi o drogách, která je sice natočena na základě skutečných událostí, avšak nesdělí nám nic nového, resp. nic. David Švehlík nemá co hrát, ostatní výkony jsou místy amatérské, příběh nezajímavý. Tohle se vážně hodně nepovedlo. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Sympaticky zarputilý Fentanyl pre Zuzanu, který obsahuje všechny ty traits, které vyžaduji u mladých debutů, stejně jako chyby vůči kterým jsem v rámci prvotin tolerantnější. Zároveň si myslím, že zejména tady na východě Evropy to představuje typ filmu, na který si budeme opět muset zase zvykat. Tím mám na mysli ty na větších studiích či státu nezávislé snímky, které budou financovány sponzory a vlastní kapsou, čímž nebudou podléhat takovým "nesmyslným zhůvěřilostem" jako například dramaturgické kontrole, skriptu, dialogovým koordinátorům a jiným věcem, u kterých si postupně budeme uvědomovat, že možná u těch filmů trochu chybí. Zato se tam na každém třetím sloupu v náhodných záběrech objeví někde nápis rentuj.sk. V samotném Fentasy se toho na necelou hodinu a půl tříská strašně moc, přičemž to všechno probíhá v rámci neohlídaného forma/obsah paradoxu, kdy se sice vypráví o drogové spirále, ale špatně pochopeným vizuálním jazykem Trainspottingu, který byl hlavně generační výpovědí, či vizuálními odkazy k Requiem for a Dream, kde všechny ty audiovizuální kejkle představovaly surové fyzické napojení na zničené postavy, zatímco tady se to jenom snaží být instantně cool. Tahle zvláštní kombinace Reefer Madness a Bad Boys II je pak ve své jankovité naivitě sice roztomilá, ale způsobem, který docením asi jenom já. Jinak je to slovenský film, takže se nebojte - i zde jsou naplněny kvóty na alespoň jeden zásah URNy. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je mě líto, ale působilo to na mě jako epizoda z TV seriálu. Mám pochopení pro debuty, ale tady se nepovedlo ani vyprávění, relativně krátká stopáž, ale přesto první dvě třetiny mě přišly až příliš zdlouhové a poslední fáze zase nesmyslně zkraktovitě. Vedlejší postava policajtky byla dobrá přesně k čemu ? Alespoň, že herce můžu pochválit, přesněji řečeno představitelku hlavní role Kristínu Kanátovou, která se mě líbila. Umím ocenit i záměr tvůrců, že chtěli ukázat, že fentamin je pro lidi kat, jenže paradoxně z filmu jsem ten pocit neměl, to až ze závěrečného tiulku. No dám dvě hvězdy, ale takhle se opravdu příběh vyprávět nedá, zmatečně, nudně a třeba přestřelka to teda bylo vysloveně KO. Protože jsem dobrák, pochválím alespon dronový záběr na policejní kolonu za doprovodu skvělý skladby. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenské krimi s námětem drogového byznysu v oblasti fentanylu, skromný, místy spíš komorní snímek, který má plusy v námětu, snahu o moderní vizuál, ale největším plusem je Kristína Kanátová - jak fetuje, tancuje v klubu, trocha cudně filmově souloží, nebo tam jen tak předvádí přehlídku spodního prádla a je to po delší době cíleně prostě trochu sexy kost v domácím filmu anebo když balamutí Švehlíka v roli česky mluvícího slovenského policisty, který tam je jen proto, aby to mělo nějaké šance v české distribuci. Sympatický pokus, kterému nadhodnotím třetí hvězdu, ale škoda, že to je nedotažené a chybí tomu něco víc než jen didakticky odvyprávěný voice over. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Co jsi říkala? Cože? Mluv pořádně! (Tenhle film je upřímně řečeno na stažení z distribuce a přepracování zvukové stopy, protože za tohle vybírat peníze v roce 2024 je docela drzost.) Vtipné, že se to stane zrovna u filmu, který svůj příběh vypráví výhradně voiceoverem, takže když neidentifikujete, co jim padá z pusy, koukáte se prostě na nicneříkající obrázky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Bratislavě. (SONY_)
  • Prvý slovenský film so zvukom zmixovaným v Hollywoode. (EvilMatus)
  • Na filme sa ako výkonný producent podieľal aj Dávid Matejíček, známy ako Koza Bobkov. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama