Reklama

Reklama

Fentasy

  • Slovensko Fentasy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sofie nadevše miluje divoké večírky. A to hlavně ty, na kterých jsou hlavním zdrojem zábavy látky silnější než alkohol. Se svým novým přítelem Pellerem, amatérským chemikem, rozjíždí velmi lukrativní podnikání. Když se totiž jakákoliv podomácku vyrobená droga řízne fentanylem, její účinky se závratně násobí. A stejně tak zisk. Co na tom, že jejich droga se pro mnohé stává smrtícím koktejlem, když teď vládnou pouliční scéně. Euforii z rychle rostoucího bohatství vystřídá kruté vystřízlivění. Jejich úspěch velmi brzy přiláká pozornost policie, ale hlavně ruské mafie, která konkurenci netoleruje. Sofie se rozhodne hrát vabank a nezáleží, kolik životů to bude stát... Kriminální thriller Fentasy je inspirovaný skutečnými událostmi, které se odehrály před více než 10 lety na Slovensku. Extrémně silný syntetický opioid fentanyl si v současnosti ročně vezme desítky tisíc životů. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

ZajmonP 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo sa tu všetci tvária - ako na dojazdoch. Podľa mňa, na československé pomery celkom dobrý thriller, dobrý krok k renovácii dôvery v slovenskú filmovú tvorbu (dúfam, že u čechov je verejná mienka o miestnej tvorbe lepšia) ! Príbeh je síce klasickou modernou "rozprávkou pre dospelých" o eticky zaostalej štetke, ktorá na koniec ojebala všetkých, ale vizuálne a aj hudobne to ako celok vytvára pôsobivý dojem. Veľakrát mi to pripomenulo "punkového", ale kultúrne "vyspelého" Pushera od Refna, ale aj Noého a jeho démonické ponory do vnútorného sveta "fetu". PROSTE, znova, na československé pomery, je to priemerný (miestami pod-) thillerový dej s modernou a univerzálnou témou a na naše pomery originálnym a sem tam trocha (tempo + niektoré zábery by si žiadali iné riešenia a... tempo) haprujúcim spracovaním témy drôg. Ale inak aplaudujem hudbu a neurotickú vizualizáciu stavov. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ono to má skutočne všetko, čo má drogový film mať. Jednoduchú zápletku, ustrelený vizuál v drogových stavoch, agresívnu hudbu, nočný život, skvelý strih a dynamickú kameru, fízlov, posolstvo a prezentáciu života s rýchlo zarobenými peniazmi. Len to nemá atmosféru. Žiadnu. My vieme, čo postavy robia, ako rozmýšľajú, aké budú ich ďalšie kroky, len sa na nich nevieme napojiť, lebo to nemá žiaden moment, ktorý by diváka definitívne priklonil na jednu stranu. Ešte aj ten záver je taký, že keď to pozorne sledujete, tak budete vedieť už skôr. Dúfam, že Kika si pôjde po nejaké ocenenie a aj zvyšok obsadenia celkom v pohode. Takže, podporte slovenský film v kine a neberte drogy. Hlavne ľuďom, čo ich vyrábajú. 3 z 5 (premiéra, Kino Mladosť) ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Fentasy je pro mě absolutně k nesnesení. Velmi intenzivně nudný, po příběhové stránce bez invence, bez hutnějšího dramatu a bohužel i bez režijního a scénaristického umu. Nechápu jak mohl film vznikat tak dlouho a nakonec je z toho velmi sterilní a nezáživná podívaná s nepřesvědčivými, nijakými a mnohdy i otravnými hereckými výkony, kde i David Švehlík působí jako ochotník. Jakoby Adam Sedlák měl na Slovensku klony, jimž ale do jeho kvality chybí dost. Velké zklamání. 20% ()

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

Když jsem po hodině sledování zjistil, že reálně uběhlo jen 35 minut, chtěl jsem se trochu zabít. Ke konci mě Fentasy ztratil natolik, že jsem uvažoval, kdybych si tu drogu třeba vzal, uteklo by to možná rychleji a to má film 85 minut. Ne, nechci být úplně zlý, je to debut a já fandím všem začínajícím filmařům. Tady se to, bohužel, vážně nepovedlo. Námět je přitom celkem zajímavý. Parta mladých lidí začne vyrábět novou, silnou drogu a lehce se jim to vymkne z rukou, jak už to tak bývá. Policie, ruská mafie a dejme tomu nějaké svědomí se jim plete do štěstí. Jen k té ruské mafii. Boss a jeho poskok nechodí po štacích jen tak. Cestují s nimi dvě bábušky, aby jim vařily čaj a dělaly šťávu. To jsem se pobavil, fakt drsní mafiáni, ale proč ne… Celé je to ale takový pelmel, který mě vůbec nevtáhl do děje. Potenciál na zajímavý příběh by tam asi byl, ale bohužel to nevyšlo. Vypadá to vlastně jako 137 díl nějakého krimi seriálu. Jenomže, to by to muselo být alespoň řemeslně dobře zvládnuté, aby to mohlo běžet v 16:50 na TV Prima. Ani tady nemohu dát palec nahoru. Vizuálně mě to nezaujalo ničím a výjevy zfetovanosti jsou až legrační. Nejhorší byl ale zvuk. Některým dialogům nebylo ani rozumět a to mi vadí hodně. Už jsem to pohanil dost, tak je asi jedno, že přidám drobnůstku. Schválně si zkuste vygooglit slovní spojení „Fentasy film“. Název moc dobře marketingově zvolený není, ale to je opravdu ten poslední detail. Na mě film Fentasy nefungoval vážně ničím. Aktivně mě neštval, ale není tam nic. 10% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Co jsi říkala? Cože? Mluv pořádně! (Tenhle film je upřímně řečeno na stažení z distribuce a přepracování zvukové stopy, protože za tohle vybírat peníze v roce 2024 je docela drzost.) Vtipné, že se to stane zrovna u filmu, který svůj příběh vypráví výhradně voiceoverem, takže když neidentifikujete, co jim padá z pusy, koukáte se prostě na nicneříkající obrázky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Na filme sa ako výkonný producent podieľal aj Dávid Matejíček, známy ako Koza Bobkov. (Johnny.ARN)
  • Prvý slovenský film so zvukom zmixovaným v Hollywoode. (EvilMatus)
  • Film se natáčel v Bratislavě. (SONY_)

Reklama

Reklama