Reklama

Reklama

Operační středisko vojenského výzkumného ústavu ztratí kontrolu nad prototypem nebezpečné biologické zbraně, původně plánované k nasazení v případě vesmírné války. Kontaminovaný náboj vzhledu ohnivé koule vybuchne na Zemi. Navzdory tomu, že nejvyšší místa mají eminentní zájem "nehodu" utajit, nepodaří se jim zabránit následné katastrofě. O celé záležitosti ví místní věštkyně Lady Elaine, která varuje detektiva McLemora, aby se vystříhal hrůz. Vesmírný vetřelec se probouzí k životu, dokonce stihne naklást zkázonosná vejce. Nekompromisní McLemore, který má ustavičně problémy s panovačným kapitánem Robertsonem, dostane vítanou pomoc v podobě neobyčejné asistentky Carly. Zdá se však, že proti krvelačným protivníkům jsou bezmocní... (Intersonic)

(více)

Recenze (25)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha snímků inspirujících se kultovním Vetřelcem, který jde tak daleko, až okopíruje doslova scénu z Nostromo, kdy jeden z členů posádky hledá kočku a místo ní najde smrt. A mě osobně právě tahle citace pobavila. Monstrum je tedy variací na xenomorfa, z jeho vajíček se vylíhnou potvory více než podobné facehuggerovi a všichni zanechávají za sebou slizkou stopu. Ovšem chapadla byla dobrý nápad! Chvílemi vtipné, místy napínavé, krve a kusů těl dostatek. Jen ta elektronická hudba byla místy odporná. Finále je slizké, krvavé a v dýmu ječící motorovky. Napier byl správný a nekompromisní drsňák balící holky na skotské dudy. Jeden z těch filmů, co by klidně mohl produkovat R. Corman... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kult s detstva videný asi milión krát na VHS. Béčkový Charles Napier, škaredá Ann Turkel ale dosť dobré príšery aj gore scény Silný ufón ktorý má miesto brucha ústa má hlavu ako votrelec ale pri tom sa plazí ako červík. Záverečný masaker s motorovou pílou je iba čerešnička na torte..... spomienky nepustia. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Ujíždím na laciných béčko/céčkových hororech osmdesátých a devadesátých let, takže můj nadhled je vždy a opravdu hodně velkorysý. Tady ale bohužel nejde přimhouřit ani jedno oko, ani to třetí oko...Tohle je totální kokotina s tak trapným vetřelcem, že už to ani k smíchu nebylo. 1* za jistý statut kultu, který si tento film získal ve zlaté éře VHS. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Fred Olen Ray mi nieje zatial moc známy, ale po tomto filme si myslím, že to asi nebude žiadny režisér hitoviek, ale minimálne bečiek či nie i cečiek. Ale i tak, niektoré jeho filmy, myslím tým horory, si každopádne, budem chcieť pozrieť, keď sa k nim dostanem. A on sa zdá, vykradol už veľa kultových filmov. Toto je len lacná vykrádačka a napodobenina Aliena, ktorá po všetkých stránkach prehráva na plnej čiare, hádam iba Charles Napier bol jediným pozitívum vo filme, inač je film neskutočné amatérsky. Monštrum bolo strašne nedokonale, s tým ťažným zariadením, čo si priťahovalo svoje obete bolo neskutočne trápne a i jeho hlúpy pohyb, ktorý vyzeral, ako keď uteká krab. Dialógy stali, tiež za milú Jarmilu a herci, okrem spomínaného Charliesa boli hrozní. Je čudné, že herec, ktorý hral z v mlčaní jahniat, Philadelphii či Rambovi 2, sa upísal do takejto kraviny. Len kvôli nemu dávam 2*, inač by to bol, hádam i odpad. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Fred Olen Ray mal aj svetlé výnimky, v ktorých vedel ukázať, že nepatrí medzi najhorších režisérov všetkých čias. DEEP SPACE je toho jasným dôkazom. Viditeľne oprávnená kultová videoklasika 90. rokov v našich končinách, ponúka ( hlavne ) pre milovníkov béčkových sci-fi hororov a rôznych ( hlavne ) vykrádačiek úspešných hitov viac, ako obstojnú zábavu. Rádoby inteligenti si tu na svoje neprídu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Při noční přestřelce uniká zločinec v zeleném autě, ale v okamžik, kdy letí vzduchem, vidíme červené auto, ale při dopadu a výbuchu už je zase zelené. (LION-MR.T)
  • Scéna, kde noční hlídač hledá kočku a najde ji a za ním se zjeví titulní monstrum a zabije je, se až silně podobná scéně z filmu Vetřelec (1979). (LION-MR.T)

Reklama

Reklama