Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh chlapce a jeho strýce, který je soukromým detektivem, se odehrává v daleké budoucnosti, kdy vedle sebe žijí lidé a roboti, nikoliv však ve shodě. Mnozí roboti jsou nuceni obývat vyhrazené oblasti a je jim přisouzena úloha pouhých lidských sluhů, což samozřejmě nepřispívá ke klidu ani k harmonickému soužití. Když se chlapec setkává s robotem Timou, dostávají se spolu do mnoha komplikovaných situací, v nichž pochopí, jak důležité jsou city, které lidi odlišují od ostatních bytostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto fascinující nadčasová podívaná, na jednu stranu umě kloubící japonskou (a trochu naivní, ale to není na škodu) animaci s počítačovými triky, na druhou stranu působí velice mile starosvětsky, především díky úžasné jazzové hudbě. Občas ruší nenávaznost některých scén a ne zrovna nejlíp provedené střihy, ale v mnoha okamžicích naprsosto nezapomenutelné, a především již jinými zmiňované finále je téměř geniální.. není to úplnejch 5*, ale takovejch 4 3/4... ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám přicházet japonské anime hodně na chuť (líbila se mi už Princezna Mononoke). Tady se podařilo mistrovsky parafrázovat dnes již klasické dílo německého expresionisty Fritze Langa "Metropolis". Snímek však vznikl zejména podle starší japonské mangy. Hodně se mi líbila jeho stylizace, propracované postavy, filosofický podtext (Tima se vlastně ptá po původu své existence, kdo a proč tu je, poznává svět okolo sebe a skrze něj sebe samu). Občas jsou některé scény příliš zdlouhavé a závěr maličko natahovaný, ale to zas tolik nevadí. Pořád totiž zůstává dobrý dojem a pocit něčeho víc. A jedno velké přání : aby už i čeští diváci konečně pochopili, že animovaný film = Disney = dětský film je chybná rovnice. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jakýsi prazvláštní anime remake-neremake legendárního Metropolisu Fritze Langa s hodně naivní animací a hodně naivně postaveným příběhem, což vyvažuje skvělá hudební stránka a zvláštní industriální atmosféra. Blade Runner se setkal s anime Futuramou v atmosféře 12 opic, to vše zatavené do formy pro mládež, i když to zní asi šíleně... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Pokus o reinkarnaci původního Metropolis zůstal někde na půli cesty. Vizuální stránka byla samozřejmě strhující, ono vůbec zpracovat takovýto příběh formou anime rozhodně vděčné je. Čert vem pak tu hromadu změn a pseudoinovací - v čem mě ovšem tento snímek zklamal byl zaručeně všudypřítomný a nekončící spěch a s tím spojená nulová atmosféra. Autoři se snažili původní příběh nahňácat do co nejkratší doby a výsledkem je šroubovaně a uměle působící rychlé převyprávění původního příběhu ve velkém stylu tak, aby to zaujalo mladé generace bažící po pozlátku (já osobně takovýto názor na dnešní diváky nezastávám, ale tvůrci, myslím, nejspíš ano). A to je zhruba tak vše. Trošku málo při pomyšlení, v čem se původně vlastně autoři zhlédli, ne? ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama