Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do česko-německého pohraničí přijíždí skupina brigádníků na geologický průzkum. Ne všichni lidé však mají čisté úmysly i minulost, a tak skupinu geologů ohrožují diverzanti, kteří chtějí vyhodit do vzduchu opuštěný důl a uniknout přes hranici... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

tahit 

všechny recenze uživatele

I když od začátku je vše jasné, vcelku mohu říct, že dobrodružný děj s řadou vynikajících herců u mě zabodoval vrchovatě. Především vylíčením věrohodné atmosféry tehdejší doby, realistickým prostředím, dobře využitým námětem a slušným pistolnickým závěrem. To jsou jistě klady, které za zhlédnutí stojí. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Tento veľmi pekný film je zasadený do pohraničia so západným Nemeckom tesne po skončení 2. svetovej vojny. Tu prichádzajú brigádnici vykonávať geologický prieskum. Na scéne sa objavuje utajený nacista so svojimi pomocníkmi kolaborantmi, ktorí však nemajú čisté úmysly a chcú sa dostať k významným dokumentom. Po ich získaní chcú vyhodiť celú štólu do vzduchu a s dokumentami utiecť cez hranicu. A keďže ide o film z päťdesiatych rokov tak mu nechýba ani patričná agitka, ale pozrieť sa to dá. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Panoptikum šílenosti. Copak je to vlastně za film? Dobrodužný rodokaps? Výchovná selanka? Návod na život? Studie lidských osudů? Vše a nic. Je to marné, je to marné, je to marné. A samozřejmě je v tom i láska. Zralá, i ta mladistvá. Ostatně, Marie Kyselková byla opravdu spíše manekýnka, nežli herečka. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne povedeny film z naseho pohranici kratce po konci druhe svetove valky. Dej filmu skutecne umi divaka vtahnout do deje, ma to napeti, tempo a dobrou hudbu Milose Vacka. Detektivni zapletka taky neni spatna a nijak zvlast neagituje, vzhledem k roku nataceni. Herecke obsazeni je vyborne. Podle me, urcite jeden z nejlepsich Sequensovych filmu. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě 1 z nej filmů staršího vydání!!!!Naprosto skvělé herecké obsazení ať už mladíci Vinklář či Fišer jakožto mladé ucha lačné po dobrodružství nebo herecké esa Kopecký,Kemr,Záhorský, Lukavský.Jen si myslím že je škoda že ve filmu nedostal větší prostor R.Hrušinský který přijíždí na Větrnou horu jakožto člověk s kriminální minulostí.Naopak ve filmu exceluje J.Mareš-řidič autobusu,takový chytráček ze kterého se pozděj vyklube taktéž člověk držící s nacisty a je pro ně ochoten udělat cokoli.Ve filmu sou skvělé scény točené jak v krásné hornaté přírodě tak v těžební štole a napětí zde rozhodně nechybííí! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Scéna s otráveným psom bola natočená tak, že pes namiesto jedu dostal alkohol. Opitý bol ešte aj druhý deň. (Raccoon.city)
  • Filmovanie prebiehalo v Krušných horách, Děčínskom Sněžníku a v obci Tisá. (dyfur)
  • Nákladní automobil, který se ve filmu objevil, je Praga N vyráběná v letech 1915-1939. (schwalbe)

Související novinky

Zemřela herečka Marie Kyselková

Zemřela herečka Marie Kyselková

22.01.2019

Ve věku 83 let zemřela česká herečka Marie Kyselková, kterou diváci mohou nejlépe znát jako princeznu Ladu z pohádky Princezna se zlatou hvězdou. Herečka byla dlouhodobě vážně nemocná a v poslední… (více)

Reklama

Reklama