Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem detektivku, kde bude místní lovec znalý terénu pomáhat šerifce stopovat lovce holek. Ne, tohle jsem vážně nečekala. Ano, udělalo mi to radost. Příběh sám o sobě je zajímavý, dojemný a ta příroda vás dostane a pohltí. Včetně dobře zahraných postav. A jejich tajemství. Občas, co se stane v lese, zůstane v lese. A tak je to jenom dobře. Může zamrzet pouze jedna věc. Spoiler Že nevysvětlili, proč to vrah dělal. Teda, vysvětlili kdo a proč, ale ne proč tímhle způsobem....a ani ten krk. Prostě to tak bylo a basta. Spoiler. Ale to nemění nic na tom, že jsem viděla krásně natočený film. Jistě, šla jsem do toho kvůli Nikolajovi a prostředí, ale ve výsledku nelituji jediné vteřiny. Vážně dobrý film! ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE JUST SAYING THAT BECAUSE YOU THINK YOU'RE DYING." ----------- Neviem, či som urobil dobre. Pozeral som nejakú zasranú verziu, ktorá v scénach, kde sa toho priveľa dialo, sekala, no a taktiež bola, mám pocit, dosť presvetlená, z čoho mám práve celkom obavy, či náhodou nezničila štylizáciu filmu, ak mal byť tmavý vďaka nejakému krásnemu kamerovému filtru. No čo už, nevedel som vydržať, eventuálne zistím, ako to malo byť. Obsadenie u mňa vyhralo na plnej čiare – McClarnona žeriem úplne a absolútne všade a do Annabellky som zabuchnutý už od čias, čo som ju prvý krát zočil ako archeologičku v špatnej Múmii. O Coster-Waldauovi sa nemusíme ani baviť, i keď popravde mi viac ako Joela z TLoU pripomínal starého, zarasteného Matthewa Foxa. Boh (alebo čokoľvek) žehnaj casting directorovi, čo toto dal dokopy. Viac než silné štyri hviezdy, maximálna možná spokojnosť. Odporúčania sú na mieste. Replay čoskoro. --- (14.10.2020) Tak teda aj ofíko verzia bola v niektorých scénach dosť presvetlená, ale aspoň mi to už nesekalo x) --- Bonusy: Creating a Weapon: The Silencing Spear, Making The Silencing --- (28.7.2021) Minulý rok som na narodeniny chcel len dve veci – popiči film a drsnú búrku. Dostal som oboje v podobe krutého hromobitia a snímky The Silencing. A tak som si hovoril, že sa veľa nezmenilo a presne to isté mi postačí aj tento rok. A tiež som dostal oboje. Opäť znova The Silencing (plus No Country for Old Men a Wrath of Man) a s príchodom polnoci prišli aj orgazmické hromy a blesky. Keď sa darí, tak sa darí. --- (28.7.2022) Tak aj tentoraz, hoc na začiatku dňa, než na jeho konci. --- (28.7.2023) Trojročná šnúra bola práve prerušená. Krista! (28.7.2020) (14.10.2020) (28.7.2021) (28.7.2022) (28.7.2023) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lesná atmosféra a flanelová košeľa Nikolajovi pristanú. A napriek tomu, že mu po Game of Thrones už dorástla aj hnáta, neváha piť priamo z rieky bez pomoci rúk. Tomuto filmu chýbal asi len rozpočet, pretože mu očividne nestačil a zaslúžil si lepší. Pretože vo viacerých ohľadoch ide o poctivú kriminálku, niekedy je však na škodu roztrasená kamera. 70% zaokrúhlim tentokrát nahor, atmosféra aj hudba boli výborné. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušná "severská" kriminálka hodně těží z krásného koloritu ontarijských lesů a ospalého maloměsta, zajímavých charakterů (jejichž linky se ke škodě skoro neprotínají) a hlavně v první polovině neurčité zápletky. Ta ovšem postupem času zfádní a také si přestane tykat s logikou: Bylo až úsměvné, jak do břicha postřelený hrdina téměř vykrvácel, doktor ho zašil, on poděkoval a šel si po svých, jako by se nechumelilo. 5/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánrového zacílení určitě nadprůměr. Cením hlavně pečlivě rozeseté vztahy mezi aktéry, které jsou docela smysluplně zúročované a minimálně v jednom momentě ústí do příjemného scenáristického překvápka. Pro sychravé prostředí severských lesů mám slabost a Nikolaj je borec, který tyhle menší produkce v klidu přerůstá. Škoda, že se občas zapomínalo na kapku realismu, že šerifka zůstala navzdory potenciálu dost poddimenzovaná a že zásadní odhalení vraha přišlo jen čirou náhodou, akorát v potřebný čas. Na Silencing je toho hodně dobrého, ale jen při troše námahy to mohlo být ještě o chlup lepší. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu šerifka (Annabel Wallis) dostane telefonát z rádia. Když odpoví, mluví do špatné strany mikrofonu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama