Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Lima 

všechny recenze uživatele

Lehce (pod)průměrná lovestory, odehrávající se ve světě vrcholového golfu. Počátek postupného Kevinova úpadku. Občas se v záplavě golfových termínů divák neorintuje, ale věřím, že golfoví nadšenci budou v sedmým nebi. Kdyby tak někdo chtěl natočit něco podobnýho ze světa vrcholového tenisu, to by bylo něco pro mně. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Romantika na golfovém hřišti v hávu průměrnosti - sem tam dobrá hláška, sem tam pář povedených momentům z greenu, ale žádná velká euforie se nekoná, asi proto, že podobnou šablonu jsme už několikrát viděli. Stejně ale nepochopím, proč se potom Keva tak zahrabal, rozhodně si myslím, že herec je talentovaný, možná jen pech na projekty - 60 % ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Nakonec Rene Russo ty tři dám. Tin Cup ničím neuráží, ale kromě ne zcela tradičního golfového pozadí ani ničím nezajímá. Romantická linie je provařená, struktura příběhu snad ještě provařenější, Kevin Costner mi moc sympatický nebyl, proto tu trojku zachraňuje právě maximálně příjemná Rene Russo. Králem golfových pohádek pro mě zůstává Bagger Vance. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Sedí Costnerovi role arogantního povaleče? Ano! Je Russo ta pravá hezká a nervozní psycholožka? Jistě!! Zelený svět je film, na který mám náladu kdykoliv. Pokaždé mě naštve, když Costnerovi "fouknou bozi proti" a pokaždé dojme, když vytahuje míček z jamky a hází ho k ostatním do vody. Korunu všemu dává skvělý Cheech Marin. "Jsem jedinečnej? Dodej golfovej a potom jsem já, Romeo, tvá Julie... :) " ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Libový a luxusní relax. Pohoďárna jak svině s klidem a absolutně pohodovým Costnerem a jeho princezny Russo. My jsme se uvolnili, pobavili a to, co načala Redfordova "Legenda" nám utvrdil tento kousek - golf je krásný sport a budete ho mít rádi celý život. I na "stará kolena" ho můžete pomaličku a s klidem hrát a že je to nádherný sport. Nedávno jsme si ho vyzkoušeli (zatím jen maličký green s jamkami blízko od místa odpalu a odpaly:) a na jaro máme v plánu začít naplno :-) 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama