Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je to prosté. Když se vám měkká trojka dřevo změní na železo sedmičku a zahrajete s ní hole in one do jamky Rene Russo, roztrháte druhý den letité rekordy golfového US Open na hadry.. Sportovní specialista Shelton natočil zvláštní film. Romance z prostředí sportu, kde oba hlavní mužští protagonisté usilují o jednu ženu i výhru za pomoci stejných(!) prostředků. To znamená samolibost, arogance a chvástání aneb já jsem primadona, co umí daleko odpálit ten malý bílý nesmysl pokrytý důlky. Kdo je víc? Bacha na mě, pelikáne! Pokud nenosí v peněžence fotku Costnera, může tady divák vůbec někomu fandit..? Jestli však plavete v golfové terminologii, možná se naučíte pár nových temp a co snímku rozhodně nelze upřít, je několik opravdu vtipných momentů a poslední "soutěžní" půlhodina bez zbytečných limonádových příchutí. Trošku to podle Kevinových odpalů na 18.jamce vypadalo, že pořád točí Vodní svět.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď spolu spíme, takže ho nemohu léčit, protože by to byl střet zájmů." Golf mám rád a na počítači ho válím tak, že by se tomu i David Sims podivil. Kdyby se však našlo cosi podobnýho Molly, tak bych si určitě zkazil švih, aby mě mohla léčit. Ono tady totiž vůbec nejde o golf, ale o to, koho nechá Molly skórovat do své jamky. Já však mám romantický komedie ze sportovního prostředí celkem rád, takže mi to nevadí a oba kohouti hláškují, odpalují, čipují i patují podle mejch představ. A tu Cinkovu ránu z baru si nacvičuju už několik let, z čehož plyne, že k uhrazení způsobenejch škod mi pomůže snad jen výhra na US Open. Těšte se na mě Woodsi, Garcio, McIlroyi, Johnsone, Casey, Fowlere či Mickelsone, protože já už jsem při golfu dal víc gólů než vy všichni dohromady. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Lehce (pod)průměrná lovestory, odehrávající se ve světě vrcholového golfu. Počátek postupného Kevinova úpadku. Občas se v záplavě golfových termínů divák neorintuje, ale věřím, že golfoví nadšenci budou v sedmým nebi. Kdyby tak někdo chtěl natočit něco podobnýho ze světa vrcholového tenisu, to by bylo něco pro mně. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Skvele uvolneny snimek, ktery zachycuje lehce povalecskeho avsak jinak velmi pohodoveho a kdysi profesionalniho golfoveho hrace Roye McAvoye, ktery sedmickou zelezem odpaluje na svem zapadlem golfovem odpalisti mezi pasovci a suchou travou 22O yardu jako kdyz mavnete vetvickou od stromu. Nakonec se Roy kvalifikuje na US Open kde diky sve tvrdohlavosti a neustupnosti predvede odpal doslova za milion a na ktery se jiz nikdy nezapomene. Rene Russo i Kevin Costner hraji velmi pohodove a uvolenene, takze z celeho snimku vytvari kompaktni vybornou atmosferu ve ktere jsem nezaznamenal jedine hluche misto (rozumej nudu). Zkratka vyborna pohodovka pro pohodovy lidi. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Film sem si oblíbila ještě předtím než sem začala s golfem! To už je samo o sobě dost co říct, protože mi ''laik'' asi rozdíl mezi dřevem a železem neřekne. Jako podstaný to ve filmu není, ale to, že něčemu nerozumím mě například zase odrazuje od filmů o baseballu. Každopádně mám ráda Kevina Costnera a tady se mi vždycky líbí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Starí rodičia s vnukom v scéne, kde David Simms (Don Johnson) na nich kričí po tom, ako ho požiadali o autogram, sú rodičia Kevina Costnera - Sharon Costner a Bill Costner. Vnuka hrá jeho syn Joe Costner. (misterz)

Reklama

Reklama