Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nerozuměla ani slovu a veškeré golfové termity šly totálně mimo mě, ale pokud jsem dobře pochopila, musel dostat míček přes ten rybník. Jo a musel být pod parou. A vzít si Birdie. Kdo je vlastně Birdie? No drama jak víno, přátelé. Naprostá spokojenost s vývojem děje, jelikož mé skálopevné přesvědčení jasně předvídatelného konce bylo zcela přečůráno. Tato milá komedie do detailu splnila svůj účel. Nemám nic pro ti ničemu. Kevin takový, jak ho známe, Cheech jako kedy fakt miloušký, dohromady s partou přátel odněkud z nikud tvořili sympatický celek. Kdybych teď nemířila do postele, tak bych se usmívala ještě půl dne. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Jasně je to film o golfu, ale jsem až překvapen, že se mi líbila hlavně pasáž od záběrů s prvním pásovcem do krásných chvilek s Molly, pak pauza a až do okamžiku, kdy dal tu 12tou ránu do konce, zkrátka když nehráli golf. Vtipné bylo, když se Molly ptala: To je u něj normální ? Von a slovo normální se málokdy sejdou v jedný větě. Komentář Molly při srážce David Simmse a Roy McAvoye také nebyl špatný : Proč si vy chlapy pořád musíte měřit piňďoury. ()

Reklama

Martin79 

všechny recenze uživatele

Bezvadná "sportovní" romance ze světa golfu s nadčasovým mottem, že golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš... Upadající hvězda Kevina Costnera zde naplno zazáří i za pomoci psycholožky Rene Russo,které to mimochodem opravdu sekne, na turnaji US Open. Film má spád a snad ani na vteřinu jsem se u něj nenudil. Poctivé řemeslo a zřejmě poslední výborný film herce v hlavní roli, přesto to u mně na úplný top není, ale i tak 80 %. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Sladké, laciné, nudné, trapně dlouhé. . Nic moc, budu upřímná. Děj tuctový, přišla jsem asi o 15 minut filmu a nijak mě nepřekvapila změna v ději. Takové laciné to bylo. Romanticky přeslazené, až se mi chtělo zvracet (a že jsem zrovna v milostném rozpuku), Costner co by lamač srdcí mě nikdy neuchvátil, vtípky byly nudné, triky a soustředěné pohledy taky takové zřetelně nahrané. Já vám nevím, fakt nic moc, na sobotní večer, bych si asi vybrala lepší film. ..přebrali si ženský a pořád jsou přátelé.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dnes už je samozřejmě povědomí o golfu někde jinde, nicméně léta páně 1996 to bylo jiné kafe. Letící míčky a napulírované hole pro tuzemského diváka nebyly zrovna dvakrát atraktivní, takže se museli kromě proměnlivých sportovních výkonů hlavního hrdiny spolehnout spíš na samotný příběh. A ten tak trochu drhne. Na tomhle golfovém hřišti chcípl pes. Kevin Costner žije v karavanu, je paličatý a moc věcí do zdárného konce nedotáhne. Kdysi mu golf šel přitom náramně. S disciplínou a nakopnutím mu možná pomůže nová žačka s tváří (místy potrhlé psycholožky) Rene Russo a nabídka, že by se mohl účastnit profesionálního turnaje. Ovšem pouze coby caddy. Pochopitelně ale víme, jak to asi celé dopadne. Režisér Ron Shelton sportovní témata může, snad nikdo jiný nepřinesl tolik napnutých fanoušků, tolik košů v poslední vteřině, tolik odpálených míčků (basebalových nebo právě golfových). Rutinně nalajnovaný příběh s uvolněným Costnerem nepřináší nic nového, žádnou přidanou hodnotu, žádné hluboké myšlenky nebo lidské konflikty. Prostě šarmantní Kevin, pár golfových úderů a poměrně mdlá romantika. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno