Reklama

Reklama

Tichá noc, krvavá noc

  • USA Silent Night, Bloody Night (více)

Obsahy(1)

Pro většinu lidí jsou Vánoce časem klidu, rozjímání a radosti. Ale pro obyvatele malého novoanglického městečka představují zimní svátky především čas vzpomínání na Wilforda Butlera, jehož sebevražda upálením všechny šokovala. Po letech se Wilfordův vnuk Jeffrey rozhodne prodat zděděný dům a navždy se s městem rozloučit. Bývalá léčebna pro mentálně choré však skrývá nejedno hrozivé tajemství a řetězec událostí spojený se šíleným zabijákem může začít.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

klerik 

všechny recenze uživatele

Je tu pár nejasností, či vznikol najprv BLACK CHRISTMAS alebo Tichá noc, krvavá noc. Ale aj bez slasherového prvenstva si tento filmík zaslúži vašu pozornosť. Je lepší (menej nudný) ako Čierne Vianoce a má pár magických scén. Scenár je jeden veľký guláš (postavy pobehujú sem a tam), ale ide tu (aj) o maniaka, ktorý utečie zo sanatória a rozhodne sa vrátiť domov (:-)). Svojim spôsobom okúzľujúci začiatok subžánru vyvražďovačky... ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý horor ktorý som si včera pripomenul. Škoda toho obrazu pretože to aj uberá na kvalite filmu. Zo začiatku budú spomínať na Wilfroda Butlera ktorý sa upálill. Jeho vnuk Jeffrey sa po rokoch rozhodne predať tento dom a pošle svojho právnika aby ten dom predal. Lenže v tú istú noc sa niečo stane, právnika niekto zabije sekerou a jeho priateľku tiež. Potom do tochto mesta prichádza Jeffrey a zistuje kdo stojí za tým všetkým a pritom mu pomáha starostova dcera. Ničím neprekvapí pretože pri konci som aj tušil kdo zabija. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Iba nudný triler s nedotiahnutým záverom, ktorý má naviac slabší a ťažkopádnejší vizuál. Nízkorozpočtovosť z neho len tak srší a všetky postavy sú nejakým spôsobom divné. Občas sa vydarí nejaká tá scéna, sem-tam atmosféra, ale žeby toto malo kompezovať nedostatky, hlavne celodejovú nudu, to ani náhodou. A pritom taký záujímavý názov. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý hororový thriller s nečakaným finálnym rozuzlením, ktorý však mohol z daného námetu vyťažiť ešte omnoho viac. Dosť ma zarazila neskutočne zlá kvalita obrazu, v akej je toto DVD oficiálne distribuované - niečo podobné by možno dalo očakávať u filmu z 30 - 40tych rokov, ale u Silent Night, Bloody Night, ktorý pochádza z roku 1974 mi to prišlo trochu divné. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je poměrně zvláštní film. Po první zhlédnutí jsem tomu napálil celé 4*, po druhém musím trochu ubrat, ale ne nějak výrazně. Opravdu zvláštní propojení strašidelného domu, psychologického thrilleru, slasheru a konverzačního dramatu. V tom filmu se fakt hodně mluví, a pak vás sekne nečekanou a zajímavou scénou (odťaté končetiny, sklenička). Pikantní na celém tom je, že Řitka vydala fakt jetou kopii, která ale tomu všemu jen a jen dodává na atmosféře. Neměl bych vůbec žádné výhrady k tomu, kdyby ten film byl s takhle špatným obrazem natočen záměrně. Ono by to fungovalo. Závěrečná pointa je sice poměrně šroubovaná (až tak, že se v tom kdo, jak, s kým a proč dá lehce ztratit), ale to už je jen taková malicherná šmouha. Přesně ten film, který vám buď sedne nebo ne a hodně funguje na první dojem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • James Patterson (Jefferey Butler) zemřel na rakovinu několik měsíců po hlavním natáčení – jeho repliky během postrpodukce pak musel namluvit jiný herec. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 30. listopadu 1970 v Oyster Bay v New Yorku. Dům Wilfreda Butlera (Philip Bruns) je pak ve skutečnosti dům Jamese Williama Beekmana. Postprodukce se uskutečnila až v létě roku 1972. Rozpočet snímku činil necelých tři sta tisíc amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama