Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé Hynek a Pavla Dolejšovi se rozvádějí. Hlavním důvodem je podle všeho Hynkova matka, která se mladým manželům neustále plete do života a Pavle dává jasně najevo své antipatie. Náhle přijde telegram, kterým ohlašuje svůj příjezd Pavlin otec Arnošt Provazník. Pavla mu nechce o rozvodu říci a také Hynek se prchlivého tchána bojí, takže se nabízí jediné řešení - předstírat fungující manželství. Hynek rychle nastěhuje Pavlu zpět do bytu své matky. Rozpačité chování mladých manželů si Arnošt vysvětlí po svém a sám je přivede rozpaků, když jim druhý den věnuje nové auto. Hynek chce říci tchánovi pravdu, ale ten ho vůbec nepustí ke slovu. Situace se ještě víc zkomplikuje v okamžiku, kdy se paní Provazníková svěří šokované dceři, že má její otec milenku a proto se budou rozvádět, takže ona se svou rodinou jsou to jediné, co jí zůstalo. Česká filmová komedie o tom, že všechno zlé je k něčemu dobré. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (96)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nějak mi ne a ne dojít, proč se takový filmy točí. Protože tohle je typický průměrný film na vyplnění nedělního televizního programu. Novomanželé se spolu rozvádí, přitom se nehádají, nejsou mezi nimi problémy a jediný problém je ten, jak to říct jejím rodičům. Čenský se Žilkovou jsou slabí, protože hrají slabé postavy. Lepší je jen Menšík, ale vzhledem k tématu filmu to také není nic extra. [3369. hodnocení, 82. komentář, 56%] ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Já nevím, co (téměř) všichni máte? Dokonce i ty, Brute?! (argensone :-)) Jste se asi ještě nikdy nerozváděli, že neumíte docenit ten vnitřní zápas a nehezká dilemata postav příběhu, že mám pravdu? Přitom Žilkovou a její ordinérní a nakřáplý hlas taky dost nesnáším... a Čenský mi jindy nesmí do baráku (a to ani v pohádkách!) Jenže, málo platné, tahle role ustrašeného blbce, který má pořádný čurbes v tom, co vlastně od života čeká, ta Čenskému sedla jako prdel na hrnec. Ohledně pana Menšíka - zachránit film a vytáhnout ho svým hereckým uměním nad průměr, to nepovažuji za ztrátu času, ale za záslužnou činnost ;-) Minimálně 50% za komediální stránku, poctivé čtyři hvězdy za drama. ()

Reklama

tcheque 

všechny recenze uživatele

Zlý zlý zlý film, u kterého vždycky vzteky bublám. Příšerná ubulená Žilková a šílenej buran Menšík, kterýmu bych dala jednu pěstí. Nicméně takhle vybité emoce z filmu (ne proto, že jsem naštvaná, že zase koukám na nějakou věc, kterou jsem v bleděmodrym viděla už dvacetkrát) něco znamenají, ne? Menšík je Pan Herec... (ale snad ten film už neuvidím). ()

Alister

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad filmu, jenž dokáže jeden jediný herec svým výkonem vyzvednout do závratných výšin; Vladimír Menšík dokázal transformovat tento film, který disponuje všemi předpoklady pro to, aby se nelíbil, na film, který se velmi líbil. Málokdo z celé plejády historie českých herců by něco takového dokázal, Menšík však ano. Proto je pro mě největším hercem vůbec. Hodnotit však nebudu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je druh filmu, který ocení lidé, kteří si něčím podobným prošli nebo jim adekvátně hrozí. Tam je tolik přesných postřehů, dialogů, odpozorovaných situací ze života! Naštvanost žen, jejich nelogické jednání, ale i fanfaronství chlapů... Snaha něčeho v životě dosáhnout, ale jak to zařídit a co obětovat? Nechat si kecat do života matkou, manželkou, sousedkou? Nebo udělat něco, z čeho nic není, snad ani uznání ne, ale jen dobrý pocit? Výborně vedený scénář však žel hapruje v poslední čtvrtině příběhu, kdy dojde k jakémusi předčasnému rozuzlení, a doznění se zbytečně táhne a snaží se ještě o jeden zvrat, což mi přišlo vzhledem k řečenému zbytečné. Herecké výkony vynikající, zvláště postava otce v podání Menšíka je vysoce uvěřitelná, jeho cíle jsou jasné, ale i ostatní hrají velmi dobře, zvláště Žilková mne překvapila svou uměřeností. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Praze, dům paní Komárkové (Ladislava Kozderková) stojí v Říčanech, dům rodiny Pavlínky v Praze - Újezdě nad Lesy, pošta z úvodu je v Březnici. (rakovnik)
  • Dům, kde bydlí Hynek (Jan Čenský), stojí v Praze na Malostranském nábřeží. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama