Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se ten teriér skutečně jmenoval Bobík, to nám už dnes nikdo neřekne. V každém případě se stal slavným jako představitel titulní role v komedii Vladimíra Slavínského, jejíž děj se točí právě okolo záhadného zmizení tohoto milého pejska, které se stane záminkou nejen k rozsáhlé pátrací akci, ale i k malému milostnému příběhu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Povídali, že se ztratil tento ... Bobík. To je kolosálně komické, že?" Hledání pyramidálně pitomého psiska, jak ztraceného foxteriéra vtipně označil báječný pan Ríša, mě kdysi hodně bavilo. Jenže tehdejší Film pro pamětníky reprízoval toto pátrání, zmatenou tetičku, falešného Bobíka a nějaké ty trapásky tak často, že to pro mne po čase celkem ztratilo kouzlo. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Pro nikoho nejsem doma." "Vždyť von taky nikdo nepřijde!" Niekoľkonásobná strata a znovuobjavenie domestifikovanej šelmy psovitej s hmýriacimi sa postavičkami, gradujúcimi vtipnými zápletkami a romantickým happyendom s bozkávacou stmievačkou. "Některé matky jsou hrozně nebezpečné, než se votočíš, jsi ženatej!"  Príbeh nie je žiadne extra terno, herecké obsadenie to ovšem vyvažuje a tak je radosť sledovať moderných mladých ľudí ako módnu návrhárky Smejkalovú a výtvarníka Beneša, blbečka na preplesk v podaní mladého štíhleho Hrušínskeho, ráznu zazobanú tetušku Valentovú, ženbychtivého vypočítavca Marvana, podvodníčka Kreuzmanna, mužného ochrancu žien a psov Peciána alebo kriminálny živel Kohouta. "Život bez rozčilování to je pro mne polévka bez soli." Veľmi nenáročná a pritom pohodová komédia, ktorá pravdepodobne v čase vzniku slúžila na odreagovanie sa od hrôzostrašnej reality mimo kina a nám potvrdzuje, že psíčkarsky ošiaľ nie je len fenoménom dneška. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jeden ztracený pejsek a kolik to způsobilo komplikací a trapasů. Když se čtyřnohý miláček ztratí je to vždycky průših a to se kolem toho nemusí točit žádní podvodníčci a nebo zlodějíčci. Rudolf Hrušínský v roli toho ňoumy s přihlouplým úsměvem, co neustále říkala "tento", byl naprofackování. Takový pitomeček se opravdu těžko hledá. To by musel člověk prstíčkem hrabat. Svatopluk Beneš zahrál svůj tradiční standard. ()

sklennenka 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů natočených za 2. světové války, který měl za úkol zvednout náladu českému národu v nelehké době. Myslím, že se mu to i celkem podařilo minimálně na dobu, než divák vyšel z kina. Příběh vás donutí vypnout a vnímat sled po sobě jdoucich absurdních situací. Určitě zaujme krásná Marcelka (Jarmila Smejkalová), netradiční R. Hrušínský v roli trošku MOMENTÁLNĚ zaostalého nápadníka a celkem tradiční Jára Kohout coby Vendelín Šiška. Také přemýšlím, kam se nám poděla obliba foxteriérů? Nebýt Čapkovy Dášenky a našeho milého Bobíka, upadla by snad tahle rasa úplně v zapomnění. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Kouzelná, legrační, trochu roztomile pitomoučká komedie s úžasným Rudolfem Hrušinským v naprosto netradiční roli natvrdlého blbečka z bohaté rodiny, kterého si přetáčím zpátky a užívám, protože i na herci samém je znát, jak si tu roli užil. A už tehdy zamlada - mistrně. Zajímavá je stejně i postava Jaroslava Marvana, známého spíš z charakternějších a důstojnějších rolí, takových podvodníčků jako zde, si také moc nezahrál a sedne mu to. No a do třetice Jára Kohout - zloděj psů. Nemá chybu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Produkčný šéf filmu Oldřich Pápež dostal list, v ktorom bol nalepený obrázok hadrového psíka, ktorého môžete vidieť v hračkárskych obchodoch. (Raccoon.city)
  • Jeden "Pražák" priviedol svojho bernardína a žiadal, aby bol zmenený scenár filmu, že je jeho pes veľmi živý, cvičený a že splní každú úlohu. (Raccoon.city)
  • Z veľkého množstva bolo vybraných asi 20 psov, ktorí boli predvedení režisérovi Slavínskému. Z nich sa vybralo 5 najvhodnejších, ktorí boli nafilmovaný. Z nakrúteného skúšobného snímku bol potom vybraný definitívny predstaviteľ Bobíka. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama