Reklama

Reklama

Recenze (3)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

S hororem má tento film společného asi jenom mysteriózní postavou doktora Zodiaka, hlavního podezřelého z vraždy známého spisovatele, vyděrače a muže obdařeného telepatickou silou a schopností vystupovat jako pouťový kouzelník. Je to samozřejmě klasická detektivka s Charliem Chanem, tedy krimikomedie o břichatém pohodářském detektivovi, který z Havaje (kde působí normálně v ostatních dílech série) přiletí na "ostrov pokladů" u San Franciska řešit podivný případ. Za pozornost tu však stojí dvě věci, které film posouvají do lepšího průměru: výborná kamera (a s tím spojené lokace, to jde ruku v ruce), která si hraje se světlem a stínem, občas hodí i neobvyklý úhel pohledu a pomáhá v navozování napětí. A pak je to samozřejmě postava nazývaná Zodiac - údajně měl hlavní podezřelý v případu Zodiac z reálného světa strašně rád tento film a tuto postavu. Jak se dnes říká: Náhoda? Nemyslím si... Nechvalně proslulý vrah se opravdu mohl inspirovat tímto filmem a tato spekulace snímek posouvá hned do jiného světla. Jako film vcelku solidní, coby díl z řady o Charlie Chanovi určitě jeden z těch lepších. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Rozhodně o něco nápaditější a zajímavější než většina ostatních "chanovek" s Tolerem. Dr. Zodiak je super záporák a scény v jeho domě jsou bezkonkurenčně nejlepší v celém filmu. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Charlie Chan je tuctovy, priemerny, nicim vynimocny havajsky /presnejsie Honolulu/ detektiv, vytvoreny spisovatelom Earl Derre Biggers -om zo svojej serie mysterioznych romanov. Necital som tieto romany, nemam na ne cas /mozno po 70 -ke bude cas/ , lebo je to beletria. Ja mam rad popularno - naucnu literaturu, skripta, kroniky, letopisy ... odbornu literarturu .. beletria ne, diky   : 47 % ()

Reklama

Reklama