Reklama

Reklama

VOD (1)

Australský specialista na špinavou práci Rake (Chris Hemsworth) jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život: má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (489)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvostná "jakože jednozáběrová" poctivá kaskadérská choreografie (o to více škoda do očí bijícího CGI během výbuchů, havárek apod.), žádné serepetičky či dialogové výlevy a hlášky během akce, prostě se to valí ve strhujícím tempu. A tím, že čirá akce vyplňuje dobře polovinu stopáže, tak nesporně je z čeho být upřímně nadšen. Jenže... Zároveň si to podráží nohy úvodem a závěrem. První akce je po dvaceti minutách. A povinná vata "tvařme se, že máme děj a charaktery", která je vyplňuje, by se v nadčasovém akčňáku spláchla za pět minut. Závěr má zase problém, že finální zúčtování (samo o sobě solidní) je výrazně ve stínu všech předchozích akčních pasáží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jop tak takhle by to šlo. Pořád platí, že Homothor Hemsworth nepatří mezi moje oblíbence, ale podobně jako někteří jiní herci s věkem dozrává a začíná být v poloze akčního hrdiny uvěřitelný. Na nějakou realističnost jsem rezignoval hned v úvodu, takže jestli tu chce někdo řešit jak moc mu vadí, že hlavní hrdina všechno přežije je neprůstřelný necítí bolest a je fakticky nesmrtelný tak já jsem to přestal řešit už jenom z titulu toho co hlavní hrdina zvládnul na konci prvního dílu takže tak. Nebudu ani řešit blbý scénář pravda je, že už jednička byla hlavně výplachová akce, ale občas se snažila být i něco víc a v téhle rovině to nefungovalo. Dvojka na to už totálně rezignuje, ale v rámci potřebného děje je ten příběh možná tupý, ale dostatečně funkční. Všichni víme, že akční filmy stojí hlavně na dobrý akci a tady si dosyta užijeme dostatečnou škálu neuvěřitelně pestrých a kreativních akčních scén dokonale přehledných díky vymazlený kameře. Je to přehnaný a uznávám, že CGI je poslabší, ale čert to vem. Chtěl jsem akční nářez dostal jsem ho. Trojka? Jsem pro.75% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Mě nic nezastaví!- Racionální divák se musí připravit na hodně fantastickou podívanou, anebo se radši na tohle nedívat. Zraněný Rake se dává do kopy poté, co téměř zemřel. A rekonvalescence je hodně přitažená za vlasy, ale když uvážíme, že Rake je převlečený Thor, pak není problém... No a ta Vídeň! Celou dobu jsem přemýšlel, jak se komando teroristů i s vrtulníkem dostalo z Gruzie do Rakouska, leč nepřišel jsem na to. Nakonec jsem nad vším mávnul rukou, páč akce je na prvním místě a kvůli ničemu jinému jsem se nedíval. Závěr na kapesníky a Hemsworth by i nadále měl zůstat u akčního žánru, jelikož emoce mu nejdou, nejdou, nejdou...a ten kamennej ksicht už mu asi zůstane napořád. ()

choze 

všechny recenze uživatele

O level lepší než jednička, která mě moc nenadchla, zatímco tohle už jsem slupnul s chutí. Je to akčnější (opět nechybí akce v dlouhém, nepřerušovaném záběru) a i ta dějová výplň mezi tím je o něco zajímavější (klučina chycený mezi svým otcem-gangsterem a matkou). Sice to pro našince nemá tak exotické kulisy jako jednička, ale zas ho může hřát, že podruhé se částečně točilo u nás. Z Vyproštění se tak stává zemitější konkurence Johna Wicka, která se nesnaží o wickovské budování komplexního fikčního světa nebo o stylový vizuál, ale soustředí se na srovnatelně propracovanou, intenzivní a videoherně pojatou akci. Na první akční scénu si sice dvacet minut počkáme, ale ta pak sympaticky neví, kdy skončit, a ta co přijde po ní taky ne. Trikově to sice není žádná sláva, ale člověk to díky kvalitní choreografické a kaskadérské práci a brutalitě odpustí. Kéž by se streamy daly cestou produkce takovýchto akčňáků namísto sterilních a ultraklišoidních špionských blbin a la Red Notice, Gray Man, Citadel, Ghosted, Fubar nebo nadcházející Heart of Stone. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Netflixácká nálož akce, kde oceníte pár viditelně českých lokací. Jinak je to vlastně jen další céčková blbina, jakých Steven Seagal, Jean-Claude van Damme a Dolph Lundgren natočili v minulých dekádách v Maďarsku, Rumunsku a dalších východních turistických destinacích tuny. ALE s mnohem vyšším rozpočtem a daleko schopnějším tvůrčím týmem. Takže scénář prakticky neexistuje, ale sakra dobře to vypadá a po prvních "seznamovacích" minutàch se děj téměř nezastaví. V dnešní době (kdy je zejména u vysokorozpočtových filmů scénář skoro vždycky jenom výplň) je to vlastně dost příjemné překvapení. Ale ten malej zmetek je nejzbytečnější a nejde*ilnější druh postavy, jakou filmový svět zná. Sice se tvůrci jakž takž snaží mu dát nějaké důvody k jeho jednání, ale jelikož hned na začátku vidíme, že má daleko silnější vztah s mámou, tak z toho stejně vychází jako idiot. ()

Galerie (255)

Zajímavosti (17)

  • Jedny z posledních dotáček probíhaly 24. března 2022 u obce Výsluní na Chomutovsku. Štáb měl povolení uzavírat celou silnici v krátkých intervalech pouze pro tento den a projíždějící vozidla se tak nevědomky stala součástí záběrů. (UncleMorty)
  • Velká část scén natáčených v Čechách probíhala v odléhlých částech Ústeckého kraje v době pandemie covid-19. Štáb měl díky tomu nadstandartně velký klid na natáčení a málokdo se o dění kolem filmu zajímal. Největší poprask způsobil až Chris Hemsworth, když na Instagramu sdílel video z jízdy na vlaku u obce Vejprty. V tu chvíli se o film začali zajímat jak místní, tak zahraniční novináři. (UncleMorty)
  • Časť väzenskej scény bola natočená na rovnakom mieste, kde sa natáčala úvodná sekvencia Mission Impossible 4 (2011), kde Ethan Hunt (Tom Cruise) vošiel, aby vytiahol Yuriho z väzenia. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Reklama

Reklama