Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nechapu, co proti tomuhle filmu vsichni maj, podle me to je skvela zabava. I kdyz scenar neni nic moc a v podstate se tu toho moc nedeje a ani to neni nijak zvlast vtipny a pulka filmu je jen z peveckejch vystupu Hrusinskeho, je to fakt pohoda. Navic nektery pisnicky jsou docela chytlavy a herci fajn. Jednoznacne nejlepsi je Potmesil, ale i ostatni se dost snazi. Navic Soukup tu je jeste docela ve forme a v porovnani z nekterejma jeho kravinama je tohle skvost. Zkratka film, na kterej se da divat porad, takze pekny 4*. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Příšený film bez kterého by bylo na světě líp. Nova si ho oblíbila a pouštího nejmíň 4krát ročně. Ten film už se mi zhnusil z toho, jak ho pořád opakují. Možná to je tím, že muzikály vůbec nemusím a česká scéna je podle mě jedna z nejhorších. A tady ten popík je vážně strašnej. Pár dobrej vtípků za to ta jedna hvězda, ale jinak odpad jak vyšitej. ()

Reklama

zdepapepa

všechny recenze uživatele

To se nedá hodnotit. Z mého pohledu (rok narození shodný s filmem) se na to dá dívat dvěma způsoby. Buď realisticky, kdy hudba je příšerná, výprava otravná a příběh celkově utahaný. Jasný odpad. Nebo se na to dá dívat s nadhledem. Tedy trochu příběhu by se dalo vidět i v dnešní době, kostýmy jsou typicky 80. léta, písničky, no, celý film je jedna velká reklama na Michala Davida. Tedy solidní tři hvězdy. Ale co vybrat? Ano, správně radši nic. :D ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Teenagerský film z doby, kdy je u nás nikdo neuměl dělat, ale Soukupovi s písničkami Michala Davida se to povedlo. Přesně odchycený a odpozorovaný trend doby, žádná velká psychologie, pro dospívající film jako dělaný, a dodnes se u něho tehdejším -náctiletým dobře vzpomíná. Pro ty, jež éra Michala Davida minula, to ale musí být utrpení. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvôli nejakej masovej zášti voči Michalovi Davidovi tu film dostal riadnu nálož odpadu, pritom na rok výroby je to výborný, zábavný a v podstate aj pubertu vystihujúci film. Ja si ho teda rád kedykoľvek pozriem a tie piesne, nech sú akokoľvek staré, sa stali legendami. Čo ma na filme najviac iritovalo bol samozrejme spievajúci Hrušinský, ktorému Davidov hlas vôbec nepasuje. Inak môžeme v Discopříběhu dnes už len spomínať na nedávno odídeného Potměšila. A takisto si pozrieť herecké začiatky natiahnutej dážďovky Andyho Krausza. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Jirka (Rudolf Hrušínský najml.) videl film v roku premiéry 1987 asi 20 krát, nakoľko sa zúčastňoval premiér filmu vo všetkých najväčších mestách Československa. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) zpívá a jeho otec (Ladislav Potměšil) je za režijním pultem, je v zrcadlových brýlích vidět kameraman i s celým štábem. (max21)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama