Reklama

Reklama

C'mon C'mon

  • USA C'mon C'mon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Život trochu osamělého rozhlasového novináře Johnnyho (Joaquin Phoenix) se na moment zastaví, když se musí postarat o svého malého a podivínského synovce Jesseho. Společně se vydávají na cestu napříč Spojenými státy. Mezi New Yorkem a New Orleans se rodí nevšední přátelství, které oba ovlivní na celý život. V srdečném a hřejivém rodinném dramatu Mika Millse exceluje Joaquin Phoenix, který podává tentokrát civilní, ale přesto strhující výkon. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (110)

maddy 

všechny recenze uživatele

Vrelé filmové objatie. Nápis na plagáte k tomuto filmu je tentoraz do bodky presný. C'mon C'mon je totiž jemný, pokojný film, ktorý netlačí nijako na emócie, ani na vyhrotený príbeh a svojou atmosférou predstavuje balzám pre dušu diváka. Prirodzené dialógy, civilné, ale pritom vynikajúce výkony všetkých zúčastnených, ambientná nevtieravá hudba a krásna čiernobiela kamera tvoria feel-good movie, ktorý som ani nevedel, že už som potreboval vidieť. Film zo života o živote. Tu viac slov nie je potrebných ... CELKOVO: 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

C´mon C´mon akoby ku mne vykukol z deväťdesiatok, pričom ma mrzí, že vtedy nebol aj nakrútený, asi by som mu hneď naparil plný počet. Takže chyba bude tak trochu na mojej strane, že som film plne nedokázal doceniť aj v dnešnej dobe. V podstate je Phoenix najmenej zaujímavá postava, ona tu len existuje a príliš sa nevyvíja, čo nie je ale chyba, pretože jeho synovec a predovšetkým sestra sa ventilujú až až. Bohužiaľ tu zaznie toľko múdier, čo nemyslím ironicky, že sa toto dielko nedá na jedenkrát stopercentne vstrebať. Prehovory detí o budúcnosti a čítanie z knižiek by som si najradšej vypočul so zavretými očami a občas zvuk zastavil, a mal tak viac času nad nimi popremýšľať. 70% ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Místy možná zbytečně rozvláčné, ale jinak vtahující a plné bohatých dialogů. Phoenix je jistota, ale výkon malého Woodyho Normana je úžasný a celá chemie ústřední dvojice funguje na výbornou. Příjemná civilnost ve spojení s černobílým vizuálem a šikovnou prací se zvukem, vytváří celek, který člověka baví sledovat, i přesto, že se na plátně neobjevuje v tu danou chvíli nic strhujícího. Na závěr se dostaví i chvilka dojetí, kdy se člověk musí hodně snažit, aby zamáčknul tu slzičku. PS: Rozhovory s mládeží napříč celým filmem jsou super koncept, který mě bavil ještě i v závěrečných titulkách, protože děcka měli fakt co říct. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film pro fajnšmekry, kteří ocení civilní lidský příběh natočen naprosto běžně černobíle, ale s naprosto realistickými hereckými výkony. Hlavní postavy tu nehrají, oni tím životem žijí. Joaquin Phoenix a Woody Norman tu otevírají životní traumata dvou rozdílných generací a je hodně těžké se v tom orientovat. Tedy v případě, že jste nezažili něco podobného. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Režisér Mike Mills nám skrze vkusnou kameru a dlouhé záběry servíruje příběh o postupném sbližování zemitého strýce a poněkud zvláštního synovce způsobem, který sice v dnešní době není nikterak originální, nicméně za srdce vezme vždy téměř spolehlivě. Tomuto aspektu samozřejmě napomáhají precizní herecké výkony tradičně spolehlivého Joaquina Phoenixe a především malého Woodyho Normana, před kterým je po tomto snímku dozajista načrtnuta skvělá herecká dráha. Co tedy dodat na závěr? Snímek C'mon C'mon už svým uchopením, poselstvím, stylem výpravy a délkou naznačuje, že nebude úplně pro každého. Avšak pokud se přes tato “negativa” dokážete přenést či přímo vyhledáváte tento typ filmů, tak pak dostanete krásnou vztahovou fresku, z níž každou vteřinou tryská osobitá tvůrčí láska. A zejména díky tomu Vám mohu C'mon C'mon jen a jen doporučit. Skvělá práce! (HBO Max) „I'm not fine and that's a totally reasonable response!” ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Černobílý snímek se natáčel v Los Angeles, New Yorku, New Orleans a Detroitu. (SONY_)
  • Malý Woody Norman (Jesse) je v skutočnosti Brit. Americký prízvuk sa tak musel naučiť už v 11-tich rokoch. (Muel)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama