Reklama

Reklama

Byli tři bratři. Prvnímu se zocelily svaly těžkou prací, druhému to pálilo a třetímu svitnul miliónový nápad se zápasením... Tři italo-američtí bratři Carboniové žijí v poválečném New Yorku roku 1946 každý zcela po svém, ale nikdy na sebe nedají dopustit. Silný, ale ne zcela bystrý Victor (L. Canalito), který se živí roznášením ledu, má svůj dlouholetý sen koupit si hausbót. Lenny (A. Assante) je válečným veteránem a invalidou pracujícím v pohřebním ústavu, co se stále nepřenesl přes rozchod se svou láskou Annie (A. Archerová), o níž usiluje i třetí z bratrů Cosmo (S. Stallone). Ten je výmluvný poflakovač, který se nebojí nic riskovat, i kdyby měl do svých problémů zatáhnout i své bratry. Je už unaven životem ze dne na den a rozhodne se to změnit. Dostane nápad v podniku Rajská ulička, kde může každý vyzvat ostřílené borce na zápas o velké peníze. Sám se však do souboje s Velkým drtičem (F. McRae) nehrne, a proto přesvědčí Victora. Když Victor přece jen zvítězí, Cosmo jej přemluví, aby začal zápasit s tím, že by jej trénoval a Lenny by dělal manažera. Jejich pevné bratrské pouto je ale vzápětí vystaveno otřesům chamtivosti i žárlivosti… Sportovní drama z roku 1978 natočil jako svůj režijní debut Sylvester Stallone podle vlastního scénáře, který začal psát ještě před samotným snímkem Rocky. Po kolosálním triumfu příběhu slavného boxera dostal i projekt Cesta k ráji nakonec zelenou, ale podobného úspěchu se mu bohužel nepodařilo dosáhnout. Vedle režie, scénáře i hlavní role se Stallone zhostil také nazpívání titulní písně "Too Close To Paradise". (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy se Sly opájel nově nabytou slávou, a tak nějak nevěděl, co s raketově rozjetou kariérou. Dva předchozí herecké pokusy moc neoslnily, takže to zkusil s vlastním scenářem, s vlastní režií a rovnou v hlavní roli. Dopadlo to hůř než čekal, ale líp než by člověk odkojený jeho akčňáky předpokládal. Paradise Alley je neurážející dobové drama s několika silnými postavami a s pár nosnými scénami. Za pět let si z toho nebudu pamatovat skoro nic, jenže kdybych si to měl pustit znova, vím, že litovat nebudu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dva roky po Rockym si Sly zahral v mierne podobnom snímku, dokonca vo vlastnej réžii. Jeho postava nie je dvakrát sympatická - taký tlčhuba, ktorý chce rýchlo prísť k nejakým peniazom a neváha hodiť v stávku aj svoju rodinu, ale musím uznať, že Sly sa zhostil role veľmi obstojne. V bratskom triu má každý svojskú náturu a plánuje vlastný život, spolu však tvoria klin, ktorý si vie raziť cestu - cestu do raja. Celkom fajn zachytenie doby, na súbojoch v aréne však jasne vidno, že ide o ten typický americký "divadelný" wrestling a nie o ozajstné zápasy. To spolu s pokrivkávajúcim tempom zráža moje celkové hodnotenie. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Z krajnic jarmarečního prachu ulic, do zastřešeného stánku, provázaného pódiem reje těl, sázek, pohozených kontaktních rukavic,  zvednutých ze země. Vítězí, když drží při sobě. Statečnost, čest, charakter. Hodnotový krajíc lidské prémie. Zaklesne klestí, odstraní suky v krajině jedince.  Jiskru dodá bytí, kus houževnatosti na žíněnce. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

"Cosmo opici získá, ale jeho plány na zbohatnutí jdou do háje. Od té chvíle už opici neuvidíme, ani o ní neuslyšíme. Co se s ní kurva stalo? To ji Carboniové snědli?" Tahle kruciální otázka (Quentin Tarantino: Filmové spekulace) a fakt, že si zhruba uprostřed filmu bratři ztvárnění Stallonem a Assantem náhle prohodí osobnosti, aniž by předtím navštívili kouzelnické představení, mi zabraňují ve vyšším hodnocení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

40. léta, italoamerický New York. Trio bratrů svérázně proplouvá chudobou i zpackaným osudem, aby se každý po svém vypořádal s možností slušného výdělku v zápasnické aréně, kam jeden z nich vstoupí.. a vyhraje. Sylvester Stallone neskrývá dva roky po fenomenálně přijatém Rockym ambice a ve svém režijním debutu zkombinoval sportovní retro a sociální drama. Ne vždy se mu to ale daří, v lecčems ho sráží scénář, jindy jeho vlastní neohrabanost. S mírnou dávkou trpělivosti si ale tuhle nadějeplnou a nostalgickou záležitost užijete.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • V čase 01:23:00, když Cosmo (Sylvester Stallone) s kamarádem narazí do budovy s nákladním autem, tak jim v záběru s nárazem upadne celý nákladní prostor. Když poté odtamtud odjíždějí, auto je opět v celku. (Lariiakqt)
  • Pracovní název filmu byl Hell's Kitchen. (JORDY)
  • Píseň "Too Close to Paradise" nazpíval bratr Sylvestera Frank Jr. Stallone, kterého Sly v tomto filmu obsadil do malé role kabaretního zpěváka. (Expendable2)

Reklama

Reklama