Reklama

Reklama

Všechno, všude, najednou

  • USA Everything Everywhere All at Once (více)
Trailer 2

Žena středního věku se nudí se svým manželem, začíná nesnášet svého otce a moc si nerozumí s dcerou, která pro změnu začíná nesnášet jí samotnou. Její prádelna spěje ke krachu a úřednice z finančního úřadu ji daňové přiznání hodila na hlavu. Zrovna sedí a trpí na finančáku, když se objeví manžel z jiné dimenze a ukáže jí, že má stovky životů a ne úplně každý stojí takhle za prd. Vedle sebe totiž existuje celá řada paralelních vesmírů a všem najednou teď hrozí smrtelné nebezpečí. Hlavní hrdinku tak čeká ještě větší hrůza, než jsou daně, protože právě a jenom ona může ultimátní zlo zastavit. Má totiž schopnost prostupovat souběžnými vesmíry, nasávat v nich schopnosti a dovednosti svých paralelních já a ty pak pro záchranu všech světů použít. V některém je filmovou hvězdou, jinde kuchařkou, přebornicí kung-fu, někde mají místo prstů jakési párky, někde si úřednici z finančáku vzala za ženu a jinde je zase pouhým kamenem. Na všechna svá já se může napojit a v jeden čas žít nespočet různých životů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (726)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

To se vám takhle jednou přivalí kámen, Ratatouille a dlouhoprstá na berňák a... A vznikne něco mezi Proměnou, Rickem a Mortym a Velkými nesnázemi v Malé Číně. Dle vší logiky by mělo jít o nesourodý mišmaš nedotažených nápadů, aluzí na kdeco, originality za každou cenu, stupidity, brakovosti a ujetostí². To vše dozorované někým, komu náhodou spadl do klína solidní rozpočet a echt působivý ansámbl, ale žádný producent, co by držel otěže a usměrňoval. A ono to tak i je. Jakkoli je to však nepravděpodobné (či jsme zrovna ta jedna šťastná realita "kde to navzdory všemu klaplo"), tak se, světy divte se, jedná o soudržný a pevně uchopený celek, kterému nesluší pouze lehce přepálená stopáž. Díky jisté režii, a již zmíněnému perfektnímu obsazení, to ruku v ruce zvládá předhazovat jeden bizarní výjev za druhým, stejně jako ždímat emoce v po celou dobu skvěle fungující rovině "členové rodiny si hledají cestu k sobě sama i sobě navzájem". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Název nelže. Tím vším, co se všude a najednou dělo, mě ale film spíše omlátil než omámil, a na milost jsem ho nevzal ani v závěru, kdy se ukázalo, že to mělo smysl a tvůrci očividně věděli, co a proč dělají. Kdyby to dělali třeba jen hodinu a půl, bylo by to pro mě stravitelnější. Těšil jsem se, Michell Yeoh je úžasná a žánrově je to krásně rozkročené jako kdyby režíroval a psal Džun-ho Pong... Ale na něj to zdaleka nemá. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $25miliónov║ Tržby USA $77,191,785║ Tržby Celosvetovo $143,411,356▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,446,600║ Tržby za predaj DVD v USA $2,317,844║ Haluz roka ako šľak. Prekvapenie a také osvieženie, po hromade schématických komiksoviek, či aj sci-fi prkotín, akoby sa svet Marvelu stŕmhlav zrazil zo svetom Matrixu a z toho vzniklo poriadne uletené multiverzum, ktoré má grády a dobré nápady, plné tých nejbizardnejších halušiek. Pošmáknul som si, trip ako sviňa. /80%/ ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

I přes všeobecný nadšení, pozitivní ohlasy, všechny ty nominace a ocenění se mi do filmu zrovna dvakrát nechtělo. Nakonec ale i já musím uznat, že jde o chvályhodnej filmovej počin, protože to byla fakt řádná ujetost s dobrou myšlenkou. O tom žádná ale co se týče těch nominací a ocenění tak to mi přijde trošku přemrštěný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemám rád, ak sa niekomu nepáči film a začne urážať tých, ktorým sa páči. Mne sú tieto veci ukradnuté, necítim potrebu urážať názor iných. Proste poviem, že mne sa nepáčil a tým to pre mňa hasne. Toto je ale taký extrémny film, že skutočne netuším, čo sa na ňom komu páčilo. Netuším, ako TOTO mohlo získať 7 Oscarov. Nechápem, ako TOTO celosvetovo dokázalo zarobiť 107 miliónov dolárov. Áno, scenár je bizarný. Ale to, že je niečo bizarné, ešte neznamená, že je to dobré. V tomto prípade je to len bizarné. Teoreticky je to akčná komédia, čosi medzi Matrixom a Pravdivými lžami (dokonca je tu JLC, ale netancuje pri tyči). Lež akcia je priemerná a čo sa humoru týka, štyri razy som sa uškrnul, ale nie preto, že by mi to pripadalo vtipné, ale niektoré nápady boli ozaj trafené. Mám Michelle Yeoh rád od Tigra a draka, som šťastný, že sa „Kraťas“ vracia (?) k natáčaniu a Jamie Lee si to užila. Ale inak je to pre mňa otrasný film. Možno ak by trval o hodinu (!) menej, dal by sa prežiť. Ale trvá dve a pol hodiny a ja som žiaľ pri jeho sledovaní umrel. Hry s multivesmírom ma nebavia už ani vo filmových marvelovkách a tu boli zvládnuté ešte horšie. Páčila sa mi myšlienka, že je dôležité byť láskavý, hoc človek vie, aký marazmus realita okolo neho je. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (58)

  • V jedné scéně měla Evelyn (Michelle Yeoh) hrát mluvící urnu, která obsahovala její popel, ale ta byla nakonec z filmu odstraněna, ale záběr na urnu zůstal. (HanzoBureshi)
  • Balzám na rty, který Waymond (Ke Huy Quan) snědl, byla ve skutečnosti rekvizita vyrobená z čokolády. (HanzoBureshi)
  • Během vyvrcholení druhého dějství („Everywhere“) je zachycen snímek Evelyn (Michelle Yeoh) v hlubokém vesmíru. Je to odkaz na další roli spojenou se skoky v realitě, kterou hraje Michelle Yeoh – Philippa Georgiou ze Star Trek: Discovery (od r. 2017). (KGBelik)

Související novinky

Nový film dua Daniels má datum premiéry

Nový film dua Daniels má datum premiéry

01.03.2024

Poté, co zběsilý mix žánrů a témat od studia A24 pod názvem Všechno, všude, najednou doslova smetl loňský 95. ročník předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd a kromě hlavního Oscara za… (více)

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama