Reklama

Reklama

Stříbrné brusle

  • Rusko Serebrjanyje koňki (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Začíná 20.století. Před našima očima se vynoří pohádkový Petrohrad v bílém šatu. Řeka Něva a její přilehlé kanály jsou zamrzlé na kost. Hemží se bruslaři a trhovými stánky. Petrohrad je domovem mladého Matvěje, syna chudého lampáře. Vydělává si na živobytí jako poslíček místní pekárny. Jeho jediným pokladem je pár postříbřených bruslí. Když nespravedlivě přijde o práci, jeho nový přítel Alex, který je hlavou bandy nepolapitelných kapsářů, ho naučí nejen trikům svého řemesla, ale i některým bruslařským finesám. Pak potká Matvěj Alisu, dceru vysoce postaveného úředníka, která sní o studiu vědy, ale má se vdát za mladého, ambiciozního knížete. Cesty Matvěje a Alisy se zkříží a toto setkání se stane pro oba osudovým. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Ruská kinematografie se úspěšně zapojuje i na Netflix a myslím, že Stříbrnou bruslí si neudělala ostudu. Sice nepřináší nic nového, ale dobře se na to kouká díky krásným reáliím Petrohradu s výpomocí trikových kouzel by si ho mohli romanticky založené duše užít. Scénář mi vzdáleně připomínal variaci na Titanic, ale víc pohádkově laděný a s optimistickým koncem. Doufám, že tím moc neprozrazuju a aspoň romantici nebudou zklamáni. Rád bych film doporučil, ale stopáž byla podle mě zbytečně dlouhá a všudypřítomné klišé bohužel tlačilo taky na pilu. Své diváky si však najde a já je neodrazuju. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Láska aristokratky a zlodějíčka je mnohokrát viděný, staromódní, moderní, postsovětský a lehce pohádkový námět. Pokud se však odehrává v carském Rusku a na zamrzlých Petrohradských kanálech, může výsledek stát za shlédnutí (v Petrohradě jsem byl a exteriéry i interiéry si užíval). Zajímavé byly i ideologické a politické narážky (vzhledem k tomu, že film šel do kin na závěr roku), které mi nevadily a celé to ještě trochu obzvláštnily. V kolika filmech se objeví Mendělejev? Trailer. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásné, určité pasáže moc fajn, pěkná- sympatický, ale za ty bolševické dřísty prdy tuhle bajku splachuju zvesela do hajzlu. S Marxem prudit už i tady, peklo, které naše potomstvo určitě koukat nebude. Propaganda se dá přežvýknout ve filmech starých, kde se jí tvůrci obtížně vyhýbali, v pohádkovém příběhu ani náhodou. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ruská dickensovina je natočena ve stylu lehce feministické červené knihovny. 1)  Po svižném začátku se s nástupem milostné zápletky děj silně zpomalil._____ 2)  Hollywoodský happy end příběh sice hezky zaokrouhlil, ale jen podtrhl celkovou myšlenkovou vyprázdněnost díla._____ 3)  Podmanivé prostředí carského zimního Petrohradu dodává výpravnému snímku jakýsi dobový kolorit a nesporně i atraktivitu, kterou jinak tuctový podivně strukturovaný příběh nemá._____ 4)  Kostýmy přitažlivost pěkných kluků spíš potlačují, než vyjadřují, a tak mi nezbývá, než se upnout k ději a poselství snímku. A to je kámen úrazu. Děj podivný, poselství zmatené, celkový dojem neurčitý._____ 5)  Ale pěkní kluci tu jsou. 24letý Fjodor Fedotov (Matvej), 27letý Jurij Borisov (šéf zlodějské tlupy Alexej Tarasov), 32letý Kirill Andrejevič Zajcev (policista, kníže Arkadij Trubeckij) či 26letý Vasilij Kopějkin (člen zlodějské tlupy Moucha). Věk protagonistů uvádím k roku natáčení (2019). ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Mně to nedá... oceňuji Rusy, kterak se vypořádali s povinnou kvótou obsazování pigmentově bohatších spoluobčanů. Černoch se mihne v samém začátku,kde si ho málokdo povšimne a povinnosti je učiněno za dost. Smekám:)))) S Netflixem vyjebali slušně i s přihlédnutím na to, že se nevyskytlo žádné ze 72 prosazovaných pohlaví. Ba co víc,ani gayové. Velmi krásná pohádka, nádherné záběry. Kamera,herci, scénář,tempo,hudba..... skvělé. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Když je Alice (Sofja Priss) u zkoušky, je podporována starším vědcem. Je to Dmitrij Mendělejev (1834–1907), slavný ruský vědec, který je zakladatelem periodické tabulky prvků. Ve filmu ho ztvárnil Sergej Koltakov. (aporve)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v St. Peterburgu a tiež v neďalekom Kronštadte, opevnenom prístavnom meste na ostrove Kotlin. (MikaelSVK)
  • Film sa odohrával v rokoch 1899 a 1904. Vo filme je zobrazený Prof. Mendelejev. Ten však v roku 1890 musel opustiť zobrazenú Štátnu Univerzitu v Petrohrade, kvôli rozporom s vládou. Takže sa nemohol zapodievať vyučovaním študentov, keď sa odohrávali zobrazené udalosti. (Dajman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno