Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přesný důkaz seriálu, který by mnohem lépe fungoval jako film. Vizuálně přitažlivé a v prvním díle i docela vtahující. Divák si však někdy kolem 3 dílu uvědomí, že neustále sleduje to samé dokola a od půlky už to je unavující. Zbydou tak jen krásné slunné záběry a to je vše. Napětí se zde prakticky nevyskytuje. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Seriál mnohokrát v řádu minut přechází z jedné časové osy do druhé. Chvíli příběh běží o několik let nebo týdnů v budoucnosti a za chvíli v minulosti. Tyto změny jsou v některých dílech velmi časté, ale není to něco, co by děj nějak degradovalo. Prostředí seriálu je většinou takový svět hipíků bez práce, kde všichni kouří cigarety a cestují. Některé události jako třeba útěk z vězení, nebo různé loupeže jsou sice zmíněné, ale to je vše. Jejich natočení se kompletně vynechalo. Napínavé scény jsou tedy tvořeny spíše v konverzacích a akční scény tam skoro ani nejsou. Ve výsledku to působí trochu roztěkaně, ale i tak to rozhodně stojí za shlédnutí. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Charles Sobhraj ( narozen 1944 - ještě žije ) známý jako asijský sériový vrah bikini killer s modusem operandi: seznámit se s hippie cestovateli, otrávit pitím, zabít ( a často v Thajsku nechat v plavkách na pláži ) a okrást a na jejich pasy cestovat po Asii a opět se seznamovat s jinými oběťmi. Do toho pašovat drahokamy a po zadržení utíkat z vězení. Tento Netflix seriál je technicky perfektní rekonstrukcí těchto zločinů s Taharem Rahim, který tady hraje stejně brilantně jako v Prorokovi. Kladným hrdinou je mladý diplomat, který ho odhalí a vypátrá jeho pravou identitu navzdory byrokracii, nezájmu a korupci policie. V prvním díle jsem si musel zvykat na mírně zmatené střídání dvou až třech paralelně vyprávěných časových rovin, což vyžaduje dost soustředění, ale pak se to ukázalo, jako skvělý způsob jak udržet pozornost a napětí osm dílů, ikdyž cestou do Paříže to trochu ztratí na čtyři dám pět hvězd za dechberoucí námět a jeho způsob vyprávění, který se člověku vryje do paměti , retro výpravu - na to krásné Thajsko sedmdesátých let se prostě hezky kouká a vypadá to výpravněji než je, a výborně vykreslené a zahrané hlavní postavy. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Hm docela zklamání. Na to, že se jednalo o jednoho z nejhorších asijských vrahů tak bych očekával od tvůrců trochu větší nálož. Nějaké psycho, něco, co mě bude šokovat nebo mě donutí čumět s otevřenou tlamou. Vlastně tady není vidět žádná vražda, nic. Několik svíjících se lidí v bolesti po pozřetí magického nápoje, toť vše. Pokud se o tom někdo později náhodou nezmíní, člověk si musí vše domyslet či představit, jak dotyčného Char nebo Ajay zavraždí a jak se zbaví oběti. Vážně nechápu, proč se zde tak otálelo s cenzurou. Byla tam spousta hluchých míst, které se mohly vynechat a nahradit se nějakou, alespoň trošičku hardcore scénou. Herecké výkony mě však velice zaujaly, především Charles a Monique. Jenna Coleman je vážně kus a bylo super na ni koukat. Líbilo se mi i ukázání mého oblíbeného aspektu, selhání policejních složek a opět pojebaná byrokracie, která sahá až do těch nejvyšších míst. Žít v 70. letech v nějaké asijské prdeli asi nebylo moc príma. Pokud jste před zraky policejního komisaře nezastřelil nějakýho cápka, tak jste mohli vraždit dál a dál, jelikož si nikdo nechtěl umazat ruce a pouštět se do něčeho velkého. To stejné i v případě velvyslanectví, kdy podáte jasné důkazy svému nadřžízenému a ten jen mávne rukou. Jo, tyhle věci tady byly znázorněny perfektně. Až jsem si místy říkal, že se možná seriál snaží upoutat na přesně tuto skutečnost, s kterou se museli vyšetřovatelé neustále zaobírat. Klobouk dolů před Knippenbergem, že to nevzdal a šel takříkajíc až do krve. Na jedno podívání to určitě špatné není ale vím, že vícekrát už to nezkouknu. Škoda, určitě se dalo vytěžit více. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč musel vzniknout seriál o tak odpudivé existenci, jen se mu tím zase zajistila větší proslulost (osobně bych dal přednost tomu, kdyby bylo jméno Charles Sobhraj zapomenuto). Celé je to navíc zpracováno krajně úmorně a lacině, nebavilo mě to (jako drtivá většina životopisné produkce) a podruhé bych se tomu obloukem vyhnul. Na Jennu Coleman se dalo koukat, ale jinak mi to přišlo v podstatě jako naprostá ztráta času a potvrzení mého dojmu, že Netflix je veskrze zbytečná sračka, kterou lze s ledovým klidem ignorovat. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Pes, který hraje mazlíčka Dominiquea Renelleaua (Fabien Frankel), pořád rozbíjel na místě natáčení věci. Jednoho dne si herci všimli, že byl z ničeho nic tichý a klidný. Producenti psa vyměnili, aniž by to hercům řekli. (HonzysKISS)
  • Skuteční Herman Knippenberg a Nadine Gires navštívili místa natáčení v Bangkoku. (HonzysKISS)
  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama