Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Dlhšiu dobu som mal v hladáčiku tento film s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe, ktorého vždy rád uvidím v nejakom projekte. Made in Italy nieje veľkolepý film, ktorý by v človeku vyvolal nejaký nezabuduteľný moment, ale je to všetko pekne natočené, pôsobí to príjemným dojmom, fajn atmosféra. Príjemné prostredie, herci dobrí, ako som písal Neeson vždy poteší a v tejto "inej" roli bol celkom v pohode. Mám pocit, že to mohlo byť oveľa lepšie, viac sa povenovať deju, roztiahnuť film o pár minút dalej, ale z mojej strany vládne spokojnosť, možno si to niekedy ešte pustím. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Láska v Toskánsku“ je prvým celovečerný filmom Jamesa D'Arcyho. Zachytáva v ňom vzťah medzi otcom (Robert aka L. Neeson) a jeho synom (Jack aka M. Richardson), ktorý kvôli tragickej smrti Jackovej matky je už dlhé roky poškodený. Robert a Jack sa rozhodnú renovovať ich starý dom v Toskánsku, aby Jack mal peniaze na to, aby mohol kúpiť galériu od rodičov jeho čoskoro bývalej manželky. Počas ich spoločnej práci sa snažia svoje veci dať do poriadku a popritom Jack spozná aj sympatickú mladú mamičku. Príbeh skúsenejšieho diváka nezaskočí – je jasné, že aký smerom sa to celé bude vyvíjať. Žiadne prekvapivé momenty alebo nečakané odbočky tu nie sú. Režisér pracuje s postavami „obecne“, žiadny extra výkon alebo silnejší herecký moment nečakajte. Napriek priemernosti a neoriginálnemu postupu režiséra však filmu udeľujem tri slabšie hviezdy, pretože: 1) Panoráma z domu v Toskánsku je prekrásna; 2) Pod dlhom čase bolo dobré vidieť Liama Neesona ako „herca“ a nie ako „akčného“ chlapíka. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Reklama

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Letná romantika zasadená do úchvatného Toskánska, plná záberov na nádherné exteriéry, ale aj interiéry. Obsahovo však klasické klišé v podobe obohraného príbehu predaja zabudnutého a rozpadávajúceho sa panstva, ku ktorému si však majitelia opätovne vybudujú vzťah. Liam Neeson mi tu nepasoval, no to je asi osobné, lebo on mi nepasuje snáď nikde. A to stvárnil identickú postavu vzťahového skrachovanca, na ktorú sme zvyknutí z kultovej Love Actually. Z dvojice Neeson - Richardson tak vyhráva jednoznačne druhý menovaný. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je Micheál Richardson dobrý herec? Podľa mňa slabý priemer a tak on tento film ťahá dolu, pretože v situáciách, kde má byť akože emočný vyznieva trochu nedôveryhodne. A pritom tento film pripravil svojím scenárom dokonalú pôdu - je to predsa len Neesonov syn a obaja prežili tragický odchod manželky/matky Natashy Richardson. Film má podľa mňa lepšiu prvú polovicu, v tej druhej sa už len vezie a prináša očakávaný záver. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vidieť Liama Neesona v takejto podobe je celkom zaujímavé a určite niečo nové pre filmové plátno. Tento snímok nie je ničím akčný alebo emocionálne vypätý, ale prináša pekný pohľad na vysporiadanie sa otca a syna s tragickou udalosťou z minulosti. Väčší punc tomu dáva fakt, že obaja protagonisti sú v rodinnom vzťahu a prakticky zažili totožnú situáciu aj v realite. Ja som sa nenudil a tú jednu hviezdu navyše dám za príjemnú a vzhľadom na tému aj milo odľahčenú atmosféru. 70 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Taliansku, oblasť Toskánsko, mestečko Pienza. (dyfur)
  • Režisér filmu James D'Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame) a scénář filmu napsal s tím, že bude hrát Jacka. Místo toho však dostal příležitost film režírovat a sám tak na plátně zhmotnit svou vizi prosluněného příběhu plného humoru i silných emocí. (Bontonfilm)
  • Vzpomínky na Itálii přinášejí jedinečný příběh otce a syna na plátně i ve skutečnosti. Liama Neesona a Micheála Richardsona totiž spojuje víc než to, že ve filmu hrají otce a syna. Otec a syn jsou i ve skutečnosti, stejně jako ve filmu i ve skutečnosti ztratili ženu a matku. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil v roce 2018 jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která v roce 2009 tragicky zahynula po pádu na lyžích. Micheálovi tehdy bylo třináct let a se smrtí své matky se nemohl dlouho vyrovnat, nevynechal jediný večírek a smutek se snažil zapít. Film Vzpomínky na Itálii se tak pro Liama Neesona i jeho syna stal příležitostí, jak se s jejich rodinnou tragédií po dlouhé době vypořádat. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama