Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Montelík, přezdívaný Monty, nemá lehký život. Právě mu kancelář zdemolovala gorila, uprchlá ze zoologické zahrady, kde je Monty zaměstnán. Aby toho nebylo málo, jeho žena Josefína mu oznámí, že už má takových problémů plné zuby, a odstěhuje se k přítelkyni Růženě. Do třetice přijíždějí jejich vnuci, k nerozeznání podobná dvojčata Martin a Honza. Josefína na to zapomněla a Monty není nadšený, protože na kluky nemá čas. A tak se rozhodnou před dědečkem i ostatními dospělými předstírat, že jsou jen jeden. Problém Montymu způsobí mladá inženýrka Emilka, která tajně ze ZOO odnese šimpanzí mládě Amose, aby ho zachránila před prodejem. Postupně se ukazuje, že Monty je zklamán poměry v ZOO, jejíž ředitel s hlavní zooložkou podvodně kšeftují se zvířaty, a nakonec se rozhodne zabránit s Emilkou prodeji Amose i dalších zvířat. Do jejich snahy se zapojí i kluci, kteří se po prozrazení, že jsou dva, snaží přesvědčit babičku, aby se k dědovi vrátila. (TV Nova)

(více)

Recenze (131)

Igwar 

všechny recenze uživatele

Film má nejaké chyby a chybičky, ale má aj svoje čaro. Prvý raz som ho ako dieťa videl v TV a odvtedy si ho vždy rád pozriem znovu. Trochu mi vadí nedokončená dejová linka s podvodmi pri predaji zvierat. Poledňáková nastolila vážnejšiu tému, ale rozhodla sa ju ukončiť trochu naivne - detsky. Plus, ako vidím z mnohých komentárov, málokto pochopil, že zvieratá v závere vypustil Monty. Či a ako to prispelo k vyriešeniu situácie v ZOO, nám už režisérka  neukázala. ()

skok01 

všechny recenze uživatele

Film jsme viděli s dětmi a dobře jsme se u něj pobavili. Všem se nám líbil a jsme s ním spokojení. Patří do skupiny těch lepších, rozumnějších filmů československé filmové tvorby, které se nebojím ukázat vlastním dětem. Je v něm sice patrná stopa doby ve které byl natočen, ale ne zase nějak moc (soudruhové a soudružky, hromadné schůze, styl tehdejšího života, životní úroveň a vůbec mezilidské vztahy, jednání a lidské vlastnosti). Je zde jasně vidět, že je to film o přírodě a dětech a hlavně pro děti. Skvělý děj, skvělé herecké výkony. Chválím a doporučuji. Někteří jsou za své výkony skutečně obdivuhodní J. Jirásková, J. Kretschmerová (a její taneční kreace), H. Růžičková (a její sprchovací scéna se slony), Z. Strstka (coby "krotitel divé zvěře"), L. Mrkvička (a jeho humor a hlášky). ()

Reklama

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Macháček je skvělý a zvířata krásná. Tím výčet pozitiv asi končí. Velmi nesourodý, scenáristicky nevyvážený film. Jakoby paní Poledňáková s příchodem demokracie něco ztratila, byť komedie S tebou mě baví svět, taky není žádná pecka, natož komedie století. Dva lidi v ZOO, jsou zajímavým experimentem, který nevyšel. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi dvěma až třemi hvězdičkami, nevýrazný snímek Marie Poledňákové o příhodách dvou chlapců - dvojčat v zoologické zahradě s pár dobrými gagy , např. "AHOJ ČÍČO", kterážto slova pronáší Helena Růžičková každodenně, vcházejíc do přípravny krmiva a zdravíc tím automaticky svou kočku, jenž vždy sedává na špalku za rohem, při útěku zvířat ze zoo, na výše zmíněném špalku sedí obrovský tygr, celkově je to však šedivý průměrný nepříliš nápaditý snímek ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ve své době to byla vcelku slušná leč i tak průměrná podívaná. Dnes už se tomu většina mladší generace jen zasměje a přepne na jiný kanál. Nicméně příběh jako takový nebyl vyloženě špatný. Dvojčata – rošťáci dokázali občas (no spíš pořád) nadělat dospělým vrásky, zvířata byla roztomilá, zvláště pak malý orangutan, ale nej byla skutečně scéna s Růžičkovou a její novou „číčou“. Na tuto scénku a výraz v její tváři nikdy nezapomenu… ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Gorila rozdupe ruské rádio VEF 205 (VEF-342), jenž se vyrábělo v litevském závodě Valsts elektrotehniskā fabrika. (sator)
  • Filmová gorila pochází ze zoo ve Dvoře Králové. Jedná se o gorilího samce Tadao, který zemřel ve věku kolem 50 let v roce 2021. (sator)
  • Film se natáčel v Zoo Ústí nad Labem a v Zoo Dvůr Králové, část byla nafilmována také v Litoměřicích. (themic)

Reklama

Reklama