Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý kovář Mikeš se vydává do světa na zkušenou ve společnosti mlynářského pomocníka Matěje a pacholka Ondry. Na cestě za třemi zakletými princeznami se mladíci utkají s potměšilou babiznou, s kouzly a nástrahami Černého krále a především s vlastním pokušením. (Magic Box)

Recenze (346)

Anderas 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu všichni máte, vždyť je to moc krásná pohádka. Romantická, jemně strašidelná s celkem vydařenou hudbou, skoro jak od Petra Hapky. No ale už jsem ji pěkných pár let neviděl, měl bych trochu oživit zaprášené vzpomínky. Takhle si jen pamatuju, že zakletá princezna se mi moc moc líbila (jako zakletá pochopitelně, nikoliv ve své normální podobě). ()

L@cy 

všechny recenze uživatele

Mladý kovář Mikeš s ohromnou silou (ač tak opravdu nevypadá) a obrovskou palicí... No... udělal na mě dojem, a zařadil tak tuto pohádku mezi mé oblíbené.... Teď něco k ději..... i když ten je celý v popisu... jedná se o klasickou českou pohádku, kde se mladý hoch vydává na zkušenou.... po cestě se k němu přidají dva další hoši (opět s megasilou) , ovšem už nemají Mikšovo dobré srdce.... naopak jde jim jen o peníze a kus žvance.... Tyto hoši se dozvědí o stracených princeznách, a hlavní zápletka pohádky je na světě.... No zkrátka .... KDO SE TÉTO POHÁDCE VYHÝBÁ..... VELKOU CHYBU DĚLÁ!!!!!! ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pohádka začíná, pojď se mnou do chládku... složím ti do klína, píseň a pohádku. Pod horou je víska, ve vsi štěká pes, nad horou se blýská, za horou je les. Byly doby, kdy jsem tuto pohádku až tak moc nemusel, avšak to neznamená, že by se mi ani v oněch časech nelíbila. Jen jsem ji nevyhledával a neřadil mezi své oblíbené. Když se na ni však dívám v dnešní době, musím uznat, že proti převážné většině současných pohádek je "O statečném kováři" velice zdařilá. Nechybí ji parádní atmosféra, zajímavé postavy i zápletka, skvělý zlý Černý král, ale též vynikající hudba od Petra Ulrycha. Už jen ta ústřední píseň je skvostná.. Zvažuji, že tento snímek přehodnotím a přihodím i čtvrtou hvězdičku.. Z rodu královského dcera veselá, našla upřímného sobě manžela. Žijou spolu šťastně jako kuřátka, konec už nám vlastně ťuká na vrátka. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Poněkud depresivní, přesto pěkná pohádka. SPOILER---- Když mají být Matěj a Ondra o hlavu kratší a Mikeš řekne: "Věděl bych o lepším trestu," tak jsem si vždycky jako malý pomyslel: to vůbec není lepší trest! Teď, po dvanáctihodinových směnách přes víkendy se vždycky u této scény pousměju: ano! To JE větší trest:) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Medzi tonami tunajších rozprávok sa môže O statočnom kováčovi stratiť, lenže stala sa z neho povedzme že mierna vianočná klasika. Je to taký film, ktorý dáte na sviatky niekde medzi dve super legendárne rozprávky, aby ste si oddýchli a navnadili sa na ďalšiu. Teda ich milovníci. Najväčším záporom je záporák, ktorý tu má pre seba zopár sekúnd a je porazený obzvlášť jednoduchým spôsobom. Je to škoda, pretože maskéri odviedli v jeho prípade dobrú prácu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení scény, kdy Mikeš v Království Černého Krále skáče z okna na zem, si Pavel Kříž vymknul kotník. (AlchENEMY)
  • Ve chvíli, kdy oba kumpáni nechají kováře ve studni, aby jako zachránili princezny, nemají vůbec nic. Přesto je v další scéně vezou ke králi kočárem taženým koňmi, aniž by ho měli kde vzít. (honajz)
  • Tajemný hrádek, ve kterém měla být loupežnická chasa se jmenuje Sirotčí hrádek a najdeme ho nad obcí Klentnice u Mikulova. (Stocki)

Reklama

Reklama