Reklama

Reklama

Uzumaki

Trailer

Obsahy(1)

Začalo to zcela nevinně: Kirie přistihla otce svého přítele, jak v naprostém vytržení pozoruje spirálovitou ulitu hlemýždě, nevnímaje svět okolo sebe. Mužova bezpříkladná posedlost spirálami zasahuje vše od rozvířeného trávníku po stočenou roládu do polévky. A netrvá dlouho a Kirie přichází na to, že její rodné městečko zasáhla kletba, kvůli níž se všichni jeho obyvatelé mění ve spirály. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Uzumaki je jeden výborný, mysteriózny, bizarný, japonský horor s ťaživou atmosférou. Príbeh sa začína však príjemne, milo a aj so znakmi humoru (či už v scenári alebo prvkami v hudbe), avšak režisér v úvode nechal miestami diváka navnadiť a znepokojiť. No a v tomto prekliatom japonskom mestečku Korouzu v ktorom sa príbeh odohráva, situácia rapídne hustne a vzťahy sa komplikujú. Prichádza Vortex. < La-ho-da >. S podobných vecí ako @@@ mám už trocha rešpekt :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Uzumaki“ je zase trochu jiný horor, který se místy až moc jednoduše snaží diváka vyděsit – používá k tomu nástroje, které jsou pro japonský horor až moc typické. Když ale zůstává jen u své vlastní ujetosti, rozhodně tomu nelze upřít nápad a snahu udělat ze spirály skutečně děsivý symbol. To se částečně daří, ale film stejně zůstává spíše slabším, protože efekt, který na vás bude mít, nebude nejspíš nijak dlouhodobý. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca, absolútne šialená (a originálna) manga Spirála v češtine vyšla v Zoner Press v trilógii v rokoch 2010 - 2011 a v roku 2021 toto kultové japonské dielo vydala CREW v masívnom omnibuse. Je to vec vskutku nevídaná a bizarná i na japonské pomery äa to už je vážne čo povedať). Filmové spracovanie dopadlo dobre a 4* s podľa mňa zaslúži. Svojráznemu režisérovi sa vcelku adekvátne podarilo sfilmovať nesfilmovateľnú (?) predlohu, takže sa dočkáme špirál v najnečakanejších úsekoch a momentoch, ale i obrích ľudských slimákov a bláznivých vlasov. Divák je absolútne pohltený totálne nepredvídateľnou zápletkou a bizarným dejom a keď už si myslí, že tvorcovia nič šialenejšie nedokážu vymyslieť, hneď z nasledujúcej scény pochopí, aký naivný bol ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ukazkova bizardost, aka moze prist hadam len z japoska. Dostatocne na to, aby vam tetnto film priniesol vynimocny zazitok, nie vsak dostatocne natolko, aby zakril prilis jednoduchy a infantilny dej, ktory miestami slusne uzemnuje atmosferu. Ak si vsak radi pochutnavate na bizardnych filmoch, tento kusok vam to naserviruje velkou mierou, a to na na tanieri so vzorom spiraly. (7.9/10) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy patří vedle španělských, mexických a severských k mojim nejoblíbenějším. Zvláště pak Japonci dokáží ve svých snímcích často dát dohrodomady několik zajímavých prvků najednou a dají tak šanci vzniknout něčemu neuvěřitelnému. Uzumaki mezi ně patří svým způsobem taky, jenže tady to jaksi nefungovalo tak jak má. Námět je opravdu netradiční, působivý a do jisté míry i nechutný. Jenže je tu jedno velké ALE!!! Lze zde nalézt spoustu nudných pasáží, které jsem musel přetáčet a především mě štvala gumovitost nemalého počtu triků a rádoby strach nahánějících scén. O hereckých výkonech raději ani mluvit nebudu, protože kromě toho asiata s patkou na Hitlera mě nezaujal vůbec nikdo. Nejvíc k smíchu mi poté přišla ta šeredka, která si hrála na sexbombu školy a její spirálový účes. Film na mě sice udělal dojem, ale ne zzas až tak velký abych mu dal větší hodnocení než je průměr. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Číslice 6 a 9, které vypadají téměř jako spirály, jsou ve filmu k vidění např. na poznávací značce reportérského auta nebo v nemocnici jako číslo pokoje. (TomikZlesa)
  • V některých scénách si můžete všimnout, že oblast v záběru je digitálně zkroucena do tvaru spirály. Např. když se Kirie a Shuichi vracejí domů ze školy, po jejich levé straně je zkroucena země. Další je např. v levé častí prvních červánků. Další když Shuichi dotelefonuje v nemocnici s panem Tamurou. (TomikZlesa)
  • Když rozhněvaný policista poprvé vyběhne, a pak se podívá na plakát hledané osoby, jedná se o obličej trůrce mangy Uzumaki, Junjia Itoa. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama