Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočené drama o citlivých věcech citových. A taky o hře na vojáčky, o stupiditě, nesnášenlivosti a ubohé homofobii, kteréžto debilní lidské vlastnosti ve spojení s iq vymaštěného vojáckého mozku a alkoholickým raušem vedou zákonitě k marné tragedii... Lee Pace v roli Calpernie (aka Scottie) je prostě skvělý(á!) a stejně tak Troy Garity v roli (až příiš) citlivého pěšáka, který - ač dnes již v principu je americká armáda formálně velmi tolerantní k sexuálním menšinám - v prostředí citové tuposti a >zeleného chlapství< vlastně ani nemá příliš šanci... Prostě skvělý film o >jiné< lásce, s naprosto civilními a lidsky uvěřitelnými hereckými výkony, film (ač jako televizní produkce), kterému vlastně ani není co vytknout... ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Svět by byl krásným místem, kdyby se všichni řídili podle žij a nech žít. Bohužel žijeme ve světě idiotů, co musí rejpat do věcí, který se jich absolutně netýkají, a ještě ke všemu, když je do toho nabádají autority, ti, ke kterým vzhlížejí. Proč by kluci nemohli brečet, tančit, líčit se, mít rádi jiný kluky a nebo nechtít být klukem? Žiju v bublině, kde tohle ani není téma, ale filmy podobný tomuhle mě vždycky přivedou zpátky do reality, kde takový pro mě malichernosti lidi řeší, a to dost radikálníma způsobama. Motiv společností neschválený lásky, kterej jsem viděla už několikrát, ale zase zpracovanej trochu jinak, důstojně a vkusně a plus nás ještě přivádí do vojenskýho prostředí. Herci předvedli skvělý výkony, hlavně obdivuju, s jakou lehkostí se s tím Lee Pace popasoval, kdybych měla jen polovinu jeho ženských pohybů mohla bych si pískat. Výborně vybraná hudba, a to hlavně do jevištních scén. Konec mě překvapil a nemám vůbec co vytknout. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden voják, který potkal v baru dívku, do které se okamžitě zamiloval. Tuto na první pohled fádní love story však velmi brzy rozboural fakt, že ona dívka vlastně tak docela dívkou nebyla, či spíše byla, ale spíše psychicky než fyzicky. Ale jelikož oba věřili ve skutečnou lásku, milovali se i tak. Čím dál tím méně je však mělo rádo jejich okolí... Tím bych shrnul obsah tohoto filmu zároveň i s jeho charakteristikou. Opět je tu téma homofóbní společnosti libující si v již zažitém. Nejde však o prachprostou snahu o kontroverzi, jakých bývá v poslední době dosti a dosti - jde především o příběh, nenucený, pomalý a mrazivější o to poznání, že je podle skutečné události. Jak může být lidská společnost tak nechápavá, odporná a do jakých extrémů je schopna zajít... O tom by nám mohla vojákova dívka vyprávět. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Opravdu silný příběh o tom, kam až daleko může dosáhnout nenávist k menšinám. Je smutné, že musel zemřít člověk, aby v americké armádě došlo k revizi politiky "Don't Ask, Don't Tell". Tohle byl můj první film režiséra Franka Piersona a rozhodně si nenechám ujít žádný další. Herecké výkony jsou vynikající, Troy Garity, Lee Pace i Shawn Hatosy hrají srdcem. Troy Garity je opravdu mladý a talentovaný herec, jsem zvědavý kam až to dotáhne. Chvála všem tvůrcům, že tento příběh převedli tak skvělě na filmové plátno. Nenacházím ani jednu slabou stránku filmu, o hudbě Jana Kaczmarka ani nemluvě. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Až mě to překvapilo, jak to bylo hezké. Strhující děj, vynikající herci, skvělá hudba (od J.P. Kaczmareka, který dostal za hudbu pro Hledání Země-Nezemě loni Oscara). Když si člověk uvědomí, že to byl televizní film, tak teda klobouk dolů. Spousta filmů (a nejen českých) uváděných v kinech nesahá tomuhle kousku ani po kotníky. Prostě moc příjemné překvapení. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)

Reklama

Reklama