Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Prý láska, která se vymkla kontrole. V otázkách milostných mezilidských vztahů poněkud zdravě avantgardní a rozhodně výborný film, který je dobře natočený i velmi dobře zahraný. Divák je provázen příběhem krůček po krůčku, nic není odhaleno dříve, nežli nastane ta pravá chvíle. Film je to romantický i tragický a především opravdový, neboť byl natočen podle skutečné události. O to větší silou dokáže zapůsobit a vzbudit různá pokušení. A tou nejskvostnější lahůdkou pro mě byla krásná hudba, zejména pak v pěveckých vystoupeních okouzlující Calpernie. Bezpochyby nejnádhernější byla smutná píseň - Následky pádu. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočené drama o citlivých věcech citových. A taky o hře na vojáčky, o stupiditě, nesnášenlivosti a ubohé homofobii, kteréžto debilní lidské vlastnosti ve spojení s iq vymaštěného vojáckého mozku a alkoholickým raušem vedou zákonitě k marné tragedii... Lee Pace v roli Calpernie (aka Scottie) je prostě skvělý(á!) a stejně tak Troy Garity v roli (až příiš) citlivého pěšáka, který - ač dnes již v principu je americká armáda formálně velmi tolerantní k sexuálním menšinám - v prostředí citové tuposti a >zeleného chlapství< vlastně ani nemá příliš šanci... Prostě skvělý film o >jiné< lásce, s naprosto civilními a lidsky uvěřitelnými hereckými výkony, film (ač jako televizní produkce), kterému vlastně ani není co vytknout... ()

Reklama

Hebča 

všechny recenze uživatele

Nenápadně vypadající film, který mě ale na 112 minut přikoval ke gauči a donutil zase trochu přehodnotit postoj k životu a lidem. Komu by připadal divný vztah transvestity s mužem, po tomto filmu mu to přijde více než normální. Ten konec byl brutální. A to jsem netušila, že to nebyl výplod scénáristy, ale příběh kruté reality. 6.12.2006 ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Bravúrne natočený smutný príbeh jednej zvláštnej lásky. Jednoduchosť príbehu spolu s vynikajúcimi hereckými výkonmi viacerých postáv (špeciálne Troy Garity a Lee Pace) dávajú dokopy jeden skvelý film vychádzajúci s drsnej skutočnej udalosti. Caplernia je aj v skutočnosti vcelku zaujímavý transexuál a v podaní Lee Pace-a bola veľmi presvedčivá. Dávno som nevidel taký podarený film s podobnou problematikou a takými dobrými hereckými výkonmi. Úžasná bola aj pesnička The Consequences of Falling od K.D. Lang. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Každodenní vojenský dril, jednotvárný život na základně a najednou Barry objeví v té všudypřítomné zelené něco třpytivého. Jmenuje se Calpernie a nachází se někde uprostřed cesty mezi mužem a ženou. Oba jsou zaskočeni. Calpernie tím, že je přitažlivá i pro někoho „normálního“ a on tím, že mu ta „jinakost“ v lásce nijak nepřekáží. Dva lidé, kteří nalezli jeden druhého a chtějí být spolu, nic víc, nic míň. Příběh o lásce, kterou jim jejich okolí, ale nedokázalo odpustit. Po všech stránkách výborně natočené drama, včetně výběru hudby a především excelentní Lee Pace . „ Na snech je nebezpečné to, že začnete věřit, že se splní“. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama