Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

joehot 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to lepší. Škoda, konstelace byla přinejmenším nadějná - černočerná záplatka (pravda, možná vhodnější spíše pro irské nebo britské zpracování - dokonce mi to trochu (ale fakt jen trochu) připomínalo Burke and Hare), Mads Mikkelsen a oblíbený severní vítr. Snad mi Řezníci nesedli tak moc, jak jsem čekal, jen díky momentální náladě a rozpoložení. Snad to napodruhé bude lepší, pokud se k nějakému napodruhé dostaneme. Film mohl sloužit jako průvodní dopis Madse Mikkelsena pro roli seriálového Hannibala Lectera. Tedy, role to sice není stejná, ale... však vy, co jste viděli, víte, jak to myslím. ()

morgos 

všechny recenze uživatele

Každý si už musí říkat, že nadržuji dánským filmům a možná to tak i trošku je, ale tento film si těch 5 hvězd zaslouží. Výborná komedie s humorem černým jako to nejlepší ostravský uhlí. Výborně zahrané. Mads Mikkelsen divnej už od pohledu. Naprostý psychopat. Nikolaj Lie Kaas dalších z mých oblíbených je taky asociálně odloučený z reality a vraždí zvířátka a hraje si s jejich kostrami. Co se asi může stát když si dva psychopati otevřou řeznictví ? No prostě fantazie. Pointa celého filmu je opravdu dokonalá. Mads Mikkelsen zde ukázal, že se hodí na roli Hannibala Lectera. Doporučuji ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Krom otřesení jednou z mých několika jistot, totiž, že Mads Mikkelsen nemůže být ošklivější, než už je, mě jinak malý krámek hrůz i se svým čistým způsobem zabijačky zanechal vcelku nenadšenou... I když zpočátku je divák donucen jít tvůrcům na ruku, to když jej samotného s mírným předstihem napadají stejné morbidity (hmm, domovník Hans, slušná zásoba kuřecího) nebo zalituje nedostatku svých gastronomických zkušeností (chutná jako Grethe), způsob provedení staví míru zábavnosti poněkud na hranu... i černé komedie. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

" Poslyšte, nevyhrožujte mi tou žirafou!" "Co to je? Malý Švéd z parku". Tolik hlášek jsem ve filmu už dlouho neviděl. Nevybíravá černá komedie s magorem Madsem v hlavní roli. Postava Svenda mu skvěle sedla a jeho obří čelo se lesklo na celou obrazovku. Celý film utekl dost rychle a konec je naprostlo luxusní. Když zjistí to co zjistí. Přesto, že Mads to hrál skvěle, nejoblíbenější postavou byl Eigil. Postiženej chlápek, kterej na všechny řval. Poslední scéna v moři nemá chybu. 85% ()

katuska138 

všechny recenze uživatele

Takový Sweeney Todd ve vtipnějším prostředí, bez Johnnyho a břitev, s jedním psychicky narušeným, co má moc rád zvířátka, jedním psychicky narušeným, upoceným, co má moc rád úspěch a jedním psychicky narušeným, co moc rád vraždí zvířátka a vystavuje si jejich kostry. Co z toho spojení může vzniknout? Pár vtipných momentů a hodina a půl celkem velké nudy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)
  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama