Reklama

Reklama

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci

(festivalový název)
  • USA Pieces (více)
Trailer

Matka přistihne svého malého synka, jak si skládá puzzle s obrázkem nahé ženy. Hoch dostane vynadáno a puzzle mu zabaví. Syn ze vzteku matku zabije a rozřeže pilkou na kousky. Po čtyřiceti letech se ve stejném městě objevuje tajemný vrah s motorovou pilou, který rozřezává mladé dívky na kusy a bere si některé části jejich těl. Tak si podle starého puzzle skládá nové - ze skutečných částí ženských těl... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ach, ty ženy! V dětsví je skládal z papíru, v dospělosti rozebíral živé... Překvapivě dobrý slasher, který je více evropský ( španělský), než americký. Hudba (Librado Pastor) je mixem Carpentera, Morriconeho a italské hudby 80.let, je však příhodná a navozuje patřičné napětí. Psychopatický zabiják nesoucí si cejch z dětsví je klasicky zahalený v masce, klobouku, dlouhém plášti a s nezbytnými černými, zde gumovými, rukavicemi. Policie se marně snaží vraha najít, vražd přibývá a divák je záměrně naváděn na některé postavy, které by mohly vrahem být. Slušná dávka nahoty je doplněna šťavnatým gore (inspirace Itálií je u Španělů jasná), kdy dojde nejen na létající hlavu, ale i na vyvržené vnitřnosti. Pravda, občas je podivné, jak rychle se vrah přesouvá z místa na místo, ale díky napínavé atmosféře to lze odpustit. Byť je film plný drastických záběrů, ten nejdrsnější je hned zkraje, kdy synek zúčtuje s rozzlobenou mamkou. V poslední mrazivé scéně, když podkládá nohy budoucí ochromené oběti igelitem, pak vrah suše pronese: ,,Přece nechceme, aby byl všude nepořádek, že?" ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat,že tohle mě v celku překvapilo.Slasher říznutý giallem.Co mě teda překvapilo bylo obsazení P.L.Smitha(dvojník Buda Spencera) do jedné z vedlejších rolí.Háže tam opravdu drsný pohledy.Navíc film šlape téměř od začatku a samozřejmě tu nechybí nahota,černý rukavice,nůž,zpestřením je motorovka ale hlavně spousta vražd,které vyzdvihují(na tu dobu)vynikající gore efekty.Pravdou je že některé scény vyznívají docela trapně(kopie Bruce Leeho),ale své 4 hvězdy si to s klidem uhají. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

No tento film sa ani nedá brat vážne, i keď sa tak tvári. Ale keď si tak spätne spomeniem na film a zamyslím sa nad samotnou myšlienkou filmu, je to celkom fajn... ale to ma pri filmu ani len nenapadlo. Chválim slušné gore a miestami až kuriózne vraždy. Všetky krvavé scény sa mi páčili(obzvlášť tá v sprche a na vodnej posteli). Nechýbalo mu skoro nič. Videli sme skvelé gore, dosť polonahých žien, vrah bol fajn a koniec filmu ma prekvapil a potešil. Samozrejme posledná scéna tam naozaj nemusela byt. Ak to budete brat ako oddychovku pobavíte sa a mierny poloúsmev sa vám z tváre skoro nestratí. Aj tie španielske bláboly mi prišli vtipné :) 80% v rámci žánru ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná kombinácia amerického sasheru a európskeho gialla. Prejav hercov typicky absurdný, film zaváňa béčkovosťou, ale zároveň prekvapuje kreatívnym scenárom. Viacej postáv než sme v podobných subžánrovkách zvyknutí, pričom majú všetky v kriminalnom príbehu svoje miesto a robia ho zaujímavejším. Nemalým kladom filmu je tiež rýchly rozbeh - žiadny expozičný nájazd, seká sa tu zbesilo od prvej scény. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Příběh jednoduchý, děj přímočarý, zábava maximální. Vynikající slasher s prvky gialla ( černé rukavice, sem tam nůž, vrah ve stínu) šlape jako dobře namazaný stroj. V hlavní roli motorová pila a musím říct, že Leatherface je proti zdejšímu mordýří naprostý břídil. Pieces Vám nedá vydechnout a od první chvíle na Vás lije hektolitry krve, násilí a brutalita se stupňuje s každou další vraždou. Zároveň je však cítit, že se film nebere nijak vážně a jeho posláním je pouze pobavit fanoušky svého žánru, některá zlehčení jsou pak naprosto unikátní, např. zcela nesmyslná kung-fu vložka či pěstní souboj Paula L. Smithe. Dokonalý a ultimátní trash! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení gore scén se používaly prasečí vnitřnosti. (Chatterer)

Reklama

Reklama