Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cliva Barkera považuji za jednoho z nejlepších a nejoriginálnějších tvůrců hororů (promiň Stephene Kingu, také jsi dobrý, ale Clive má více fantazie). Samozřejmě převáděni jeho děl do filmové podoby je vždy poněkud ošemetné, pokud tak nečiní sám. Na Knihy krve jsem se těšil. Povídkové filmy mají totiž jednu výhodu, při sledování máte naději, že alespoň jedna z povídek bude stát za to. První povídka o Jenně má pomalejší rozjezd, ale od první noční můry v cizím domě se příběh rozjede. Oblíbený motiv domu v domě je zde nápaditý. Hostitelka v promluvě k dívce řekne, že svět je hrozné místo a že ona se snaží poskytovat druhým klid a bezpečí. To, co se následně zdá děsivým, se nakonec ukáže jako přijatelné. Druhá povídka má námět typický právě pro Barkera a dobré je připomenout Knihu krve (2009). Třetí je spojnicí obou a uzavírá kruh, který započala. Krvavý úsměv knihovníka napověděl, že osud postav bude děsivý. Spokojenější budou nejspíš Barkerovi fanoušci, i když se film předloze nevyrovná. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Books of Blood sice na první pohled působí poměrně podmanivým dojmem, s docela neotřelou zápletkou a zvláštní atmosférou, když se nad tím ovšem zamyslím trochu hlouběji, tak zjistím, že to zas až taková hitparáda vlastně není, a to především kvůli tomu, že jsem se příliš nebavil a vlastně ani v jednom ohledu mě ten film opravdu nezaujal. Onu zápletku tedy lze skutečně považovat za ne úplně tuctovou, a disponuje třeba i funkčními momenty napětí, problém ovšem pokaždé je, pokud ji tedy budu skutečně dělit do těch tří vzájemně propletených příběhů, v jejich zakončeních, respektive pointách, které mi vesměs přišli strašně hloupý, především pak v podstatě ta ústřední s postavou Britt Robertson, kdy jsem nevěděl, jestli se smát nebo brečet, to byl od tvůrců fakt jako dost pitomý žert. Navíc tomu chybí i nějaké vyloženě výraznější scény, a to v jakémkoliv ohledu, v nějakém záživnějším tempu se to též celé neodehrává, postavy a jejich herečtí představitelé pak sice výrazní jsou, na druhou stranu ale zrovna na nich film příliš nestojí, a když se zaměřím ještě na vyloženě hororovou podobu filmu, tak ani v tomto ohledu to zrovna dvakrát nefunguje a neoslní. Za mě zkrátka nic moc podívaná, ovšem upřímně zároveň pochopím i publikum, které spokojené bude, jelikož pozitivní věci si tam lze jistě též najít. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Barker je na zfilmování pekelný oříšek, ale tady se to výjimečně povedlo. Mám rád horory složené z několika příběhů či povídek, navíc když se v určitém momentě protnou a jednotlivé příběhy utvoří celek. Pokud bych to měl vzít odděleně nejkvalitnější je povídka první. I přes její šílenou předvídatelnost která už mě začíná trochu unavovat (jasně. je těžké být po 120 letech točení filmů originální, ale když si člověk řekne pointu po pěti minutách, prostě to už nasere), je první příběh nejlepší. Je znepokojující a řádně úchylný. Je to i tím, že mu tvůrci daly hodinu a nejvíc prostotu. Jenže když se vše protkne vychází jako vítěz jednoznačně druhá povídka s třetí dohromady, protože prakticky působí jako schopný celek a první povídku na sebe děj potom šroubuje už jen pro oko a finální pointový efekt. Ony dva příběhy bych spíš rozepsal a udělal z nich jeden víc děsivý horor plný duchů. To opuštěné město mělo sakra atmosféru. Není to bůhví jak strašidelné, ale herecky, produkčně i scénáristicky je to kvalitní a při akutním nedostatku hororů v letošním i minulém roce to výtečně zabavilo. i proto mírně zaokrouhlím hodnocení nahoru. Barker je prostě dobrej. 68%. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z tých lepší antológii, ale mne až tak veľmi nesadla. Celkovo tu máme tri príbehy ktoré sa na konci pekne prepoja. Prvý je v skratke o babe ktorá ujde z domu, ide bývať k milému páru a niečo sa pokazí samozrejme. Po originalite ani stopa, ale prevedenie pekné a na konci potešia masky. Inak ale na môj kus príliš dlhé. Druhý príbeh ma bavil, chlap vie komunikovať za mŕtvych, nakoniec nejaká tá pomsta celkom slušné. No a tretí príbeh slúži čiste len nato aby sa to celé nejako spojilo a hodnotiť sa veľmi nedá. Konce u všetkých príbehoch sú však skvelé. U mňa za 3*, čakal som to lepšie bohužiaľ. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

OK, je to celkem solidní horor, kterej se bere vážně a hrdinům se dějou fakt hnusný věci, takže to sranda moc není (nebo jsem ji tam neviděl). Rukopis Clive Barkera asi je znát a režisér se snaži udělat něco alá Hellraiser nebo neviím, asi se tam moc stříhalo, působí to divně. Na osmdesátky se to každopádně nechytá, ale dává na ně vzpomenout. Dal bych 5/10 max, ale zas nadhnodnocuju aspon na 5.5/10 asi protože jsem se nenudil, znova ale fakt ani náhodou. A abych nebyl za kkta - miluju 80´s i s dnešními odkazy na ně, jsou to moje filmový kořeny, ale bohužel, i tohle mi příjde tak o 10-15% nadhodnocený. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)
  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)

Reklama

Reklama