Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Guillermo del Toro, Antonio Trashorras, David Muñoz | Hudba: Javier Navarrete | Produkcia: Guillermo del Toro, Pedro Almodóvar | Distribúcia: Warner Sogefilms A.I.E. (Spain), Sony Pictures Classics (US) | Štúdio: Canal+ España Good Machine | Rozpočet: 4.5 miliónov $ | Tržby: 9,459,000 $ || ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Už o Faunovom labyrinte som si myslel, že je to nič moc, ale záver mal aspoň myšlienku. Tu som márne na nejakú čakal, žiadne prekvapenie, pointa je celá o jednom pomstychtivom utopencovi. Počul som, že niektorí diváci sa rozplývajú nad vizuálnou stránkou a kamerovým spracovaním. Nestačím sa diviť, čo už ľudia vychvália, aby sa tvárili ako experti. Pre mňa môže mať film vizuál trebárs aj Pána prsteňov, ale keď je to raz veľká nuda, nebudem sa falošne vznášať. Film je sklamaním, o horor nejde ani zďaleka, ale poteší tých, ktorí radi predstierajú inteligenciu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze snímku, kterým o sobě dal poprvé del Toro více znát mám poněkud rozporuplně pocity. Především bych rád důrazně upozornil, že pokud se těšíte na horror, tak tento film ve svém nejlepší zájmu vynechejte. Někdo se tu opět pouze přepsal. Je zde krásně vidět, že již tady si del Toro jasně vytyčil svůj režisérský styl se smyslem pro tajemno, kterého se v podstatě nepustil dodnes. Dodnes jsem tomuto režisérovi nepřišel pořádně na chuť a všeobecná oblíbenost je mi poněkud záhadou. V jistých momentech byl film skutečně zajímavý a vládla mu skvělá atmosféra. Nedokážu ovšem jen tak přehlédnout obrovskou spoustu nezajímavé vaty, kterou del Toro nikdy nezapomene přimíchat. Celkový můj divácký zážitek je tedy pouze lehce podprůměrný. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Poněkud omšelou příběhovou kostru s předvítalným koncem bohatě oprašuje a leští do nevídané záře skvělá del Torova režie a (vzhledem k žánru) překvapivě poutavé a dobře zahrané postavy. Navíc, i když samotnému příběhu trocha originality libí, o způsobu, jakým je podán (režijně i scénáristicky) to říct nelze - del Toro je prostě svůj. A to se cení. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak by som mohol tento film porovnat s FAUNOVYM LABYRINTOM (2006), tak labyrint sa mi pacil o nieco viac, nielen vdaka zaujimavemu mysterioznemu deju, ale aj krasnej hudbe. Princ mal sice ducharsky podton, ktory ma velmi bavi, len tu som mal trosku menej trpezlivosti a prilis dlho trvalo, kym prislo k tragedii, pricom aj dej zacal konecne naberat na obratkach. Za to bol zaver filmu (ne)chutne brutalny :-) ...11.06.2010 ________ Marisa Paredes - (Carmen) +++ Eduardo Noriega - (Jacinto) +++ Federico Luppi - (Dr. Casares) +++ Fernando Tielve - (Carlos) +++ Inigo Garces - (Jaime) +++ Irene Visedo - (Conchita) +++ Produkcia: Pedro Almodovar, Guillermo del Toro +++ Hudba: Javier Navarro +++ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Film byl nominován na cenu Saturn Award v kategorii Nejlepší horor. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro označil tento film za svůj nejoblíbenější počin. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro pracoval na filmu dlouhých šestnáct let. (TylerGage)

Reklama

Reklama