Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

lamps 

všechny recenze uživatele

U mě je to někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Guillermo je nejen velmi talentovaný a všestranný filmař, ale také velký experimentátor, jehož horory vznikají úplně jinou technikou než u ostatních tvůrců. Princ bez království je velmi zajímavě zpracovaný, chytře zasazený na odlehlé a temné stavení a příznivě nakloněný jak směrem k fanouškům duchařských hororů, tak i k náročnějším divákům, kteří chtějí vidět jednou za čas také něco nového. Příběh se ani moc nedá označit nálepkou "horor", protože ta je sice pro celý film důležitým a spojovacím prvkem, ale po většinu času ji překrývá osud hlavních protagonistů, kteří se musí vypořádat nejen s tajemným místem a duchem, ale hlavně sami se sebou. A to je přesně to, co se mi na filmu líbilo- žádné laciné lekačky nebo otravná klišé, nýbrž maximálně originální a zajímavá filmařina s nepředvídatelným vývojem a vcelku smysluplným scénářem, který je v daném žánru čím dál vzácnější. Na to, o jak ohraný námět se jedná, dokázal Del Toro skoro zázrak.. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

z mojho pohladu je hlavnym nedostatkom tohto inak vobec nie zleho filmu nesurodost zanrov. jednoducho mi nesedi na jednej strane dramaticka zlozka, kde sledujeme vojnou zdevastovane osudy ludi, prepletana prvkami hororu. a prave ta minimalistickejsia hororova zlozka je na tom o dost lepsie. preto mi je obzvlast luto, ze prave strasidelna cast filmu, ked maly (skvele demonicky vyzerajuci) santo pobehuje po chodbach, prevaluje krcahy s vodou, strasi decka, nedostala viac priestoru. obdobne (nie velke) sklamanie na mna dolahlo po torovom faunovom labyrinte - skvele fantasy pasaze vs. rozporuplna (ciastocne nudna) dramaticka cast. 70% ako vysitych. za hellboya ma vsak toro u mna este stale velke sympatie. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HODNĚ VÁS TU UMŘE.…“ /// A jak Santi řekl… Nečekejte povrchní béčko, i když jinej (rádoby)režisér by to tak jistojistě pojal. Film mísí atmosféru občanský války s duchařinou. Je to taková klučičí story, která není ani tak o duchovi, jako o hajzlovi (no dobrá, tak 50 na 50, a teď zmiz!). Spíš než horor – drama, s pár duchařskejma prvkama a zajímavej příběh, s pár momentama (ne hrůznejma) pro ty starší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dvorku mám bombu a ve sklepě straší Santi. 2.) Nebojím se tmy. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Sem rád, že sou všichni hotoví s p. Guillerma, jáa taky, ale spíš s Guillerma od Jimmyho Kimella. S tím je teda vetší švanda. Toro jako obvykle lpí nad Španělskem 30. let. Bezesporu ho trápí svinstva ty doby, pokaždé do toho tahá decka a aby toho nebylo málo taky "hororové" vobludy. Jak vidím na drtivou veščinu tyhle bu bu uspávanky platí, no nevím, mne to opět jednou hoóodně obešlo. Když už to musí byt, tak bych přivítal alespoň nějakou tu nadsázku, no takhle... ach jo, při vizuální orgie. Hluboce smeknu ale do kapesníčku. 3-4/10 ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je v istých smeroch génius. Aké iné miesto mohlo byť na rozpútanie duchárskej seansy lepšie než stiesnený sirotinec niekde v zapadnutej španielskej púšti s bizarne vykreslenými vzťahmi hlavných hrdinov? Hlavná záporná postava je šitá presne na mieru, niektoré scény desia aj napriek tomu, že námet spadá k treťotriednym brakom, no technické detaily či navodená úzkosť sú dôvody, pre ktoré ma Princ zaujal. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že sa režisér mohol trošku viac vyhrajkať so scenárom a dodať mu hlbší rozmer, no odhliadnuc od týchto nedostatkov, som spokojná. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Guillermo del Toro označil tento film za svůj nejoblíbenější počin. (Chatterer)
  • Film byl nominován na cenu Saturn Award v kategorii Nejlepší horor. (Chatterer)
  • Podoba ducha byla inspirována japonskými horrory, jako např. Ringu. (Chatterer)

Reklama

Reklama