Reklama

Reklama

Připravte se na nejskandálnější milostný příběh o dospívání... a explozích! Jakmile studenti na jejich střední škole začnou nevysvětlitelně vybuchovat (doslova...), maturanti Mara (Katherine Langfordová) a Dylan (Charlie Plummer) se snaží přežít ve světě, kde každý okamžik může být jejich poslední. Poté, co se mezi nimi zrodí nečekaná láska, Mara a Dylan zjistí, že když už nemají příslib zítřka, mohou konečně začít žít pro dnešek! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Občas se skutečně vyplatí pustit se do něčeho neprověřeného, co třeba nemá tak dobré hodnocení a z traileru člověk ví, že ho v tom filmu alespoň udrží sympatičtí herci. Což ale není případ Spontaneous. Což o to, hlavní dvojka je skutečně dobrá a v závěru si Brian Duffield docela hezky hraje z emocemi. Jenže...je to pekelná nuda. Nuda ² a navíc hlavní námět filmu mi přišel totálně imbecilní. Tak trošku jsem čekal, že se nám tvůrci alespoň pokusí vysvětlit, proč žáci umírají tak jak umírají, ale zjevně to prostě vysvětlit nešlo, protože je to prostě jenom blbost, co tu figuruje zkrátka jen tak z plezíru. Nekoukejte na to, ani pokud se vám líbí Katherine Langford (místy je tu docela za krávu)...5/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Just another love story. No akorát že zde vybuchujou hlavy o stošest. Celkem zajímavá kombinace žánrů, protože v komediální rovině funguje film dobře, potěší časté hlášky a geekovské odkazy na filmy, v rovině teen movie funguje stejnětak, ono „párování“ hlavních dvou protagonistů je vlastně celkem cute a dokáže pobavit i zahřát u srdce a jejich chemie je zkrátka dobrá. Jakkoliv paradoxní se může spojení zmíněného s vybuchujícími studenty a hektolitry krve zdát, světe div se – výsledek funguje celkem obstojně. K tomu funguje i dramatická rovina a depresivní vyrovnávání se se ztrátami blízkých kamarádů, a dokonce funguje i závěrečný epilog, který vlastně jen podtrhává celý film se slovy „zítřek není jistý, užívej dneška, dokud to jde.“ Už takhle na první dobrou je asi všem jasné, že film do světa díru neudělá, ale na momentální pobavení se ve všech zmíněných žánrech je to víc než dostačující záležitost a když už si film nepustit jen kvůli tomuhle, tak může nalákat aspoň sexy Katherine Langford. Jednoduše béčková zábava na nudný večer dokonale vztyčující prostředník dnešním „basic teen lovestory“ filmům. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vo svojom princípe to nebolo vôbec na zahodenie, ale celé to teatrálne "vybuchovanie" tiel bolo tou najväčšou slabinou celého filmu. To sa ako vážne nedali tie smrteľné "jatky" spraviť menej demonštratívnou formou? Určite áno, a hneď by to bolo odosť lepšie. Lebo vo svojej podstate mi dejová línia o "kliatbe" až tak neprekážala a v kontexte to malo celkom dobrý spád - aj vo vzťahu k psychologickom rozmere filmu. Satiricko-ironický štýl k tomu síce až tak nepasoval, ale dialógy boli zaujímavé. Nuž, škoda... max. 2* (hoci s potenciálom minimálne 4-hviezdičkovým). ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi komedie z prostředí středních škol a nepravděpodobné romance mezi outsiderem a sympatickou dívkou, která nepatří k nafrněným primadonám, Spontaneous vám nabídne obojí a navrch přihodí krvavou zápletku, jejíž uchopení se napříč filmem pohybuje od skvělého přes nepřekvapivé až po bezradné. Režisér Brian Duffiled odvádí zkušenou práci a obzvlášť v první polovině zásobuje diváky vynalézavě natočenou dávkou zábavy, zatímco dva hlavní hrdinové jsou svou uměřeností a nerdovskými filmovými citacemi (dojde na E.T. a samozřejmě na Davida Cronenberga, nekorunovaného krále vybuchujících hlav) taktéž skvělí. Bohužel, v poslední třetině se nedaří dostát všem načrtnutým motivům a přichází dost rutinní vykrádačka stokrát viděné psychologické sondy do rozervané dospívající duše, která náhle neví, jak si zachovat vlastní tvář. Katherine Langford je ale super, a kdyby se podařilo zůstat na vlně vypravěčsky stylové a nápadité první půlky, šlo by o jednu z nejlepších komedií se středoškoláky - a s vybuchujícími hlavami navrch. 65% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Středoškolská (skoro) romance, v níž (za nezjištěných) příčin) vybuchují (skoro) maturanti. A v popředí stojí jedna vnadná blondýnka, co by ráda podnikla jeden pořádný (roz)krok do své dospělosti. Brian Duffield je znám svými scenáristickými zakázkami, ovšem výlet do oblasti režie učinil až s tímto kouskem, který by klidně mohl zapadnout mezi sérii Nezvratný osud. Kdyby se mu ale chtělo. A jelikož se mu nechce, hlavně absentuje jakákoliv sestavená teze, co má za následek katastrofické řídnutí řad omladiny, tudíž je zvolen jiný směr i přístup. Komediální romance, prvky scifi i hororu, to není žádné novum. Nicméně se dá na tomto mixu žánrů vystavět solidní podívaná, která má inteligentní až bizarní nástin. A hlavně vnadná Katherine Langford v titulní roli exceluje. Pravda, hraje středoškolačku a ve skutečnosti už není náctiletá, rozhodně však umí podržet svého režiséra. Z jeho režie je víceméně cítit začátečnická neobroušenost i nezkušenost, film v žádném případě nedisponuje závratným tempem a speciálními efekty, co by si zasloužily superlativy, rozhodně však byl podán patřičný důkaz o tom, že koexistence nesourodých žánrů ma v sobě kus neotřelosti a vzácné tolerance. Tak snad se duo Katherine Langford a Brian Duffield ještě (nesexuálně) spojí i napříště a ukojí diváky svérázným dílkem. 8/10 ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama