Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (649)

Beky 

všechny recenze uživatele

...absolutně namám čas psát komentáře:(..strašně mě to štve, protože je to pro mě vždycky únik ze všední reality...klišé???...určitě:)!!!...to samé se dá říct o pokračování Slunce, seno, jahody s opravdu trefným názvem, protože tolik facek kolik padne na úrodnou půdu se jen tak nevidí!!...Troška ždímá úspěch prvního filmu na 120% procent...možná si řek, že tentokrát to chce pořádně vosolit po všech stránkách a tak nabídnul divákům neúnosnou stopáž, kde se projevily nedostatky jednoduchého scénáře!! Vtipných replik je spousta, ale bohužel jsou roztříštěny a téměř rovnoměrně rozmístěny adekvátně k délce filmu...Přesto se Troška ke konci rozjede a opravdu stojí za to vydržet až do konce!!...60%!! Jednou větou: Komu se nelení, tomu se zelení:)!!! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V Hošticích se chystá velká svatba - Blažena Škopková a Venca se budou konečně po letech brát. Vše ale může zhatit návštěva profesorky Gábinky, která se kdysi spustila s živočichářem Béďou, ale ten v rámci zachování svých vztahů s Evičkou všechno hodí právě na Vencu. Škopková chce zachovat čest svojí dcery, a tak jí úpěnlivě hledá nového ženicha - a že jich malá vesnička nabízí ... Ať si říká kdo chce co chce, tady ta série Troškovi stoprocentně vyšla. Možná by si ti věční rejpalové měli uvědomit, že taková doba byla, a leckdy i dnes byste na venkově některé charaktery podobné filmu našli. Hereckému obsazení samozřejmě vládne Helena Růžičková - předpokládám, že role Škopkové jí byla psána na tělo - a i když spousta ostatních je také skvělých (Luděk Kopřiva jako farář Otík nebo bezkonkurenční flegmatik Škopek v podání Stanislava Třísky), tak Helenka vládne. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač tento film znám od svých desíti (tedy už přes dvacet let) nazpaměť, pořád mě dokáže nahlas rozesmát a ještě se stane, že objevím skrytý vtípek. Kelišová, Konopníková a Cecilka, nesmrtelná trojka, která mě fakt dostává. Jednoznačně nejlepší díl trilogie. A že to dávají pořád dokola? Nutí vás snad někdo dívat se na to pokaždý, když to dávaj? Stežuje si takhle někdo u filmů s Burianem? ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nechci vypadat jako intelektuál opovrhující jednoduchou českou komedií navíc zrežírovanou Troškou, ale nemůžu si pomoct, mě je vždycky u těhle komedií hrozně trapně. Trapně za "vtipné situace", trapně za hudbu, trapně za zápletky a trapně za některé herce, kteří v tom - kdovíproč - hrají (Lábus, Jirásková). Zase ale abych úplně neodsuzovala, má to pár dost vtipných momentů (ten antický souboj, konečná bitka), až se nechce věřit, kam to Troška během času sklouznul. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a pár facek je nejlepší díl celé trilogie o osudech rodiny Škopků a vlastně všech lidí, kteří žijí v Hošticích. Mladý Konopník a mladá Škopková se mají brát. Do vesnice ale dorazí Ing. Tejfarová a tím se spustí nespočet komických a naprosto úžasných situací, která jsou originální a stoprocentně zůstanou v naší paměti velmi dlouho. Já jsem se totiž po celé dvě hodiny doopravdy smál a to je to hlavní, co od tohoto filmu čekat. Pro mě jedna z nejlepších českých komedii. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Na konci filmu zazní písnička „Proč bychom se netěšili“ z opery „Prodaná nevěsta“ od Bedřicha Smetany. (SONY_)
  • Poté, co je Kelišová trefena Škopkovou šipkami do zadku, je možné jasně vidět, že má pozadí vycpané polštářem. (Kroup4)

Reklama

Reklama