Reklama

Reklama

Lékořicová pizza je nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

Othello 

všechny recenze uživatele

Další z Andersonových snímků vyprávějících o komplikovaných postavách, kterým přizpůsobuje svoji optiku vnímání. Pokud nejste schopní již vyvinout vůči filmu potřebnou empatii (třeba i za hranici vašich sympatií), absolutně nepochopíte, co po vás chce a pravděpodobně vás bude film šíleně iritovat. Ale pro vás naštěstí existujou ty ostatní filmy. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nesnesitelně ambivalentní film. PTA je bezpochyby mistr svýho řemesla, tudíž není divu, že režie jako taková je naprosto špičková (úvod, scénka s náklaďákem anebo songem 'Let Me Roll It' jsou top!) a formálně tomu nejde nic vytknout. Jenže ač je snímek 'Lékořicová pizza' obsahově různorodá kalifornská pohádka na téma "Tenkrát v San Fernandu", dějově je prázdná a absolutně nicneříkající. Sedmdesátkový soundtrack je sice luxusní a nedocenitelný nostalgický pozlátko, ale hezký písničky tuhle sterilní retro romanci - která má k skutečný romanci hoooodně daleko - prostě nezachrání. Herecká camea ušla, Alana Haim a mladej Hoffman mezi sebou nemaj jakoukoliv chemii, no a Bradley Cooper ostrouhal. Oficiální trailer tak diváka nalákal na něco, čím 'Lékořicová pizza' reálně ani není...... přitom arytmický filmy kde absentuje příběhová struktura mám tak rád. Venca Neckář navíc pěkně kecal když zpíval o tom, že se láska léčí lékořicí. Hořký zklamání :/// ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak i Paula Thomase Andresona přepadla jistá vzpomínková nálada. Ach jo. Takže si to dáme zase pěkně znovu. Dobové songy, dospívání, lásky, občas nějaká ta kulišárna, v hlavních rolích neznámí lidé, camea naopak řádně natřískané. Co se mě snažil film sdělit moc netuším, koukalo se na to příjemně, ale podobných kousků vznikají každý rok dvě tuny a minule mě tenhle Anderson bavil určitě více. 60% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

P.T. Anderson je jedním z nejosobitějších a celkově nejlepších amerických režisérů současnosti a přestože se Lékořicová Pizza nestane jeho další klasikou, režijně není co vytknout. Jemná romantika, obalená ve vzpomínkovém balení na barevná 70. léta. Herecky příjemné, režijně bezchybné, bohužel zdlouhavé a častokrát takové bez chuti. Anderson si po vzoru mnoha jiných režisérských es, natočil "malý" film pro sebe a možná sedne i někomu jinému. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

"I knew it! I knew that was what you were thinking. You’re always thinking things, you thinker. You thinker! You think things!". Příjemné herecké obsazení, ale jak tu padlo víckrát, je to vlastně film o ničem, což by vlastně ani tak nevadilo, ale nezanechal ve mně žádný hlubší dojem, tedy váhání mezi třemi a čtyřmi šlo dolů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Predstaviteľka hlavnej ženskej postavy Alana Haim je členkou kapely HAIM, ktorú tvorí so svojimi sestrami Danielle a Este. Viacero videoklipov kapely vzniklo v réžii samotného režiséra filmu Paula Thomasa Andersona. Danielle a Este sa vo filme objavili tiež - v roli Alaniných sestier. Ich filmových rodičov stvárnili ich skutoční rodiča Donna Haim a Mordechai "Moti" Haim. Všetci majú vo filme rovnaké krstné mená, ako používajú v civile. (mijec)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Reklama

Reklama