Reklama

Reklama

Lékořicová pizza je nadčasový příběh Alany Kaneové a Garyho Valentina, kteří vyrůstají, dospívají a zamilovávají se v údolí San Fernando v roce 1973. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Má to atmosféru, skvělý cast a pár vtipných momentů (Bradley Cooper si to tady velice dává), ale jinak je to nesourodá směs historek o tom, jak spolu holka a kluk začínali randit. Jestli je tam nějaký přesah, úspěšně jsem ho minul. Možná pro amíky mají ty epizody s vodními postelemi a benzínovou krizí kouzlo jak pro nás bakelitový rádio ve Vyprávěj, ale za mě teda bohužel cool dobové detaily film neudrží. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Licorice Pizza ma dostla a položila na kolená svojou výbornou retro atmoškou, kavalitnými hláškami, super kamerou a hlavne niekoľkými WTF situáciami. Tiež casting nemal chybu! Jarmuschov Tom Waits alebo Bradley Cooper v úlohe totálneho čuráka... No jedna perla za druhou! Hoci Alana Haim nie je žiadnou femme fatale ,  jej xicht však perfektne ladil s povahou vychcanej zlatokopky, ktorú stvárňovala.  LP je práve tým filmom, u ktorého by som si želal dlhšiu stopáž. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Po Opitých láskou ide o ďalšiu netradičnú romancu, tento raz ozvláštnenú o aspekt dospievania, prvej lásky a 70tkovú atmosféru. Licorice Pizza pripomenie americkú indie scénu z Austinu a najviac asi kúsky samotného Richarda Linklatera (Omámení a zmätení, Chlapčenstvo). Nedá sa však zbaviť pocitu, že si ju Anderson ukuchtil primárne pre seba a svoju komunitu. V rámci jeho filmografie sa najviac blíži k Hriešnym nociam a Skrytej vade v zmysle, že nie je signifikantný príbeh, ani postavy, ale v hlavnej úlohe sa o slovo hlási atmosféra doby a pocity, ktoré na vás (možno) preskočia. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před PTA a jeho schopností charakterové drobnokresby a nenápadného vtahování diváka do světa jeho příběhu. Víc jak půl hodiny jsem se ptal sám sebe, proč se na to vlastně dívám a co vedlo jednoho z nejzajímavějších autorů současné americké kinematografie točit tohle. Abych se po hodině přistihnul, že hltám každý dialog, každý použitý song, každou novou figurku, která vykoukne zpoza rohu. Kouzelná retro skládanka vzpomínek, na jejíž každé sekundě lze cítit maximální láska a péče, které do ní autor vložil. A přitom stále láskyplná coming-of-age romance, k níž si musíte najít cestu podobně, jako si její hrdinové hledají cestu k sobě. Once Upon a Time in San Fernando Valley. 90 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Setkání a orbit dvou spřízněných duší; tonálně precizní a pocitově vzletná nekonvenční romantika, podmanivá "time capsule" vzpomínka na sedmdesátá léta a San Fernando Valley. Kámen úrazu bude až příliš volná struktura a slabší příběhová nit, ale kupodivu i tak (možná právě proto) mi to sedlo, přijdu si až lehce očarován. Značný appeal vnesla debutující hlavní dvojice, září i pár vedlejších postav v čele s exhibicí Bradley Coopera (schválně kdo zaznamená, že tu je i John C. Reilly, nápověda: Herman Munster). Líbilo ♪♫ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Predstaviteľka hlavnej ženskej postavy Alana Haim je členkou kapely HAIM, ktorú tvorí so svojimi sestrami Danielle a Este. Viacero videoklipov kapely vzniklo v réžii samotného režiséra filmu Paula Thomasa Andersona. Danielle a Este sa vo filme objavili tiež - v roli Alaniných sestier. Ich filmových rodičov stvárnili ich skutoční rodiča Donna Haim a Mordechai "Moti" Haim. Všetci majú vo filme rovnaké krstné mená, ako používajú v civile. (mijec)

Související novinky

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (více)

79. Zlaté glóby - nominace

79. Zlaté glóby - nominace

13.12.2021

Dnes odpoledne byl zveřejněn kompletní seznam nominací pro 79. ročník Zlatých glóbů, které každoročně uděluje Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA). Předávání cen se má uskutečnit 9.… (více)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (více)

Reklama

Reklama