Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Santino7 

všechny recenze uživatele

Co vlastně chceš, Alexi? Táto veta zaznela zhruba niekde uprostred filmu (v jednom z mnohých dôležito sa tváriacich dialógov) a čo sa týka mňa, presne vystihla moje rozpačité dojmy, ktoré som z toho mal, sklamanie. No skrátka hlúposť, pri ktorej sa mi ťažko udržiavala pozornosť. A je to škoda, pretože na prvý pohľad to vyzeralo sľubne a určité kvality to rozhodne malo. Najmä (či skôr jedine) teda po vizuálnej stránke, kde sa objavilo hneď niekoľko kvalitne spracovaných záberov, za ktoré by sa nemusel hanbiť takmer žiaden filmár. Avšak čo z toho, keď to celé stroskotalo na stupídnom scenári, ktorý to za pár minút prakticky celé pochoval. Maximálna nezáživnosť, úplná absencia napätia, zlé spracovanie sľubných tajomných a religióznych prvkov (na ktorých by sa slušný mysteriózny thriller postaviť zaručene dal), tie akože veľmi inteligentné dialógy a tak podobne - myslím si že už len tento stručný súhrn znamená, že Helgeland si týmto kúskom renomé asi príliš nezlepšil, žiaden majsterštyk to nie je, to ani zďaleka. Veď ešte aj tí herci vyzerali tak nejak rozpačito, že nevedia, čo vlastne majú hrať Heath Ledger mi pripadal byť úplne stratený... Jedinou záhadou po zhliadnutí filmu pre mňa teda zostáva, ako je možné to, že naň dostal tak pomerne vysoký rozpočet? Škoda, na tento film som sa totižto celkom tešil, hoci očakávania som od toho pre istotu nemal takmer žiadne, čo sa v konečnom dôsledku aj vyplatilo. No a myslím si, že tie dve hviezdičky sú ešte veľmi optimistické, možno by stačila aj jedna. 2/5 ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Příběh nic moc, dialogy nic moc, atmosféra nic moc... Ale to všechno by se možná dalo přežít, nebýt těch příšerných počítačových (?) efektů, které byly snad ještě horší než v Titanicu II. To mi tady chce někdo tvrdit, že hříchy jsou chobotničky (nebo medúzy?) prahnoucí po chlebu se solí? Jsem otevřená novým a přelomovým teoriím, ale tohle je moc i na mě.. Takže hvězdičku dávám jen a pouze za perfektního Heatha Ledgera.. Možná bych za obsazení byla schopná udělit i dvě hvězdy, ale vzhledem k tomu, že mi Shannyn Sossamon svým "hereckým" výkonem ani vzdáleně nepřipomínala herečku, nebudu to s tím hodnocením raději přehánět. ()

Reklama

xenopus 

všechny recenze uživatele

Tudy cesta nepovede k úspěchu nepovede... Mysteriozní je to málo, akční ještě méně a horor jen náznaky. Ledger se snaží, výprava a exteriéry jsou výborné, ale podle mě stejně nejvíc film doplácí na slabou předlohu umocněnou bídným scénářem. Jak říkám pořád, z hovna bič neupleteš. Nejhorší je, že se film tváří hrozně seriózně - jen si všimněte důležitých a odvěkých problémů spojených s náboženstvím (potažmo vírou) či hledání smyslu života a poslání. Jo a hříchojed (český dabing) je taky krásné slovo :-). Slabé 2*. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Komerční hamburgrožroutova představa o magii a mysticismu. Kdo kdy slyšel o Hříchožroutovi? Blbost na entou, která ohromí jen naivky a Cosmo čarodějky. Jako stupid film, ujde, ale jako magic? Shit! 2 decker: Skveka temna filozoficko-teologicka atmosfera??? Ty jo, tak ty jsi teda znalec:-))))) už ti bylo 15? ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby filmů s podobnou tématikou nebylo tolik, byl by to mnohem zajímavější film. Ale v tom nepřeberném množství snímků o kněžích a temných zákoutích církve je tolik, že The Order spolehlivě zapadne. Výprava je sice velmi pěkná, zejména interiéry, ale postavy (snad až na uchlastaného kněze Tomáše) jsou tragické a k uzoufání. Druhá polovina není vysloveně špatná, ale přes tu první jsem se prokousávala velice těžko. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Světová premiéra filmu měla být původně už 17. ledna 2002. Vydání bylo odloženo kvůli speciálním efektům, které se musely celé přepracovat, protože někdy vypadaly značně směšně. Hříchy, které po smrti vystupovaly z těl, totiž vypadaly jako kalamari. (HappySmile)
  • Predstaviteľ malého Alexa (Leagh Conwell) má vo flashbacku modré oči, predstaviteľ dospelého Alexa (Heath Ledger) má však oči hnedé. (Deftie)

Reklama

Reklama